Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ezek szerint mégsincs hatalmas...

Ezek szerint mégsincs hatalmas jólét?

Figyelt kérdés

Komolyan mondom de elegem van. Sokan úgy tesznek mintha mindenkinek lenne hatalmas pénzeket fizető munkahelye. De amikor valaki (például én) megeri kérdezni hogy kereshetne többet (mint minimálbér) akkor jönnek hogy húzz tanulni, képezd magad stb. De arra nem gondolnak hogy nem mindenki képes erre. Ráadásul most törölték a munkaügyi képzéseket is. Erről miért nem tudtok dumálni?

És szó szerint Tömegek élnek dolgozói szegénységben. Igen, én kimerem mondani.

Amikor meg valaki olyat mer mondani hogy munkanélküli, akkor meg az jön hogy lusta, húzz dolgozni. Csak az a baj hogy a szerencsétlen nem talál munkát, mivel keleten, északkeleten lakik és nem Pesten.

Illetve van még más is.

Találtam egy videót, amiben súlyosan nélkülöző gyerekek vannak. Elmondják hogy karácsonyi ajándékként Alap élelmiszereket kérnék.

[link]

Na tessék Magyarország 2023 csessze meg!

2023. dec. 17. 12:45
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
75%
Most mi a probléma? Mert én nem tudom leszürni a kérdésedből. Van munkahelyed de szarul fizet?
2023. dec. 17. 12:49
 2/33 anonim ***** válasza:
39%

Napi dühöngő kérdésünket olvasták!

Nem a munkaügyis képzésekre kell hajazni.

Ki is lehet menni külföldre dolgozni.

Van-e káros szenvedélyed, pl. cigi, alkohol, kávé? Ha igen, szokj le és máris több pénzed marad.

Munkaügyben pedig lehet ingázni is, vagy más helyre költözni.

Rinyálhatnak itt az emberek, viszont egyet elfelejtenek mindig, saját életünkért egyedül csak mi magunk vagyunk a felelősek. Ha valamit akarunk, azért tenni is kell.

2023. dec. 17. 12:53
 3/33 anonim ***** válasza:
37%

Hát elég kevés ember nem képes tanulni, aki tényleg nem, az meg le van százalékolva gyengeelméjűséggel.

Barátnőm kemoterápia közben érettségizett le, majd kezdett egyetemet. Ha ő képes volt rá, akkor bárki, a többi csak hiszti és picsogás. Nincs lehetetlen, csak tehetetlen.

Vidéken nincs munka? költözz pestre. Keress olyan melót ahol van szállás. Pl segédápoló, gyári meló. Ott tudsz spórolni, majd albérletbe menni. Sok helyen(pl nálunk a kórházban is) támogatják a továbbtanulást, kedvezményes munkarenddel és anyagilag is.

2023. dec. 17. 12:55
 4/33 Koplárovics Béci ***** válasza:
65%
Bemutattad a két végletet: óriási szegénység, és eszeveszett gazdagság. Nos: egyik sincs. Persze aki lát egy darab videót, és ebből máris mély következtetést von le, az egyszerűen bolond. Ugyanúgy, mint az, aki a bevásárlóközpontoknál lévő autók számából von le következtetést. Aki meg sehogy sem képes segíteni magán, az tökéletesen érzi magát ott ahol van, az ne rinyáljon.
2023. dec. 17. 12:59
 5/33 anonim ***** válasza:
85%

3:

Én dolgoztam kórházban, de sokan nem bírják a tűszúrást, a vért, vizeletet, hányást, széklet szagát. Nem azért mert kényesek, hanem a gyomra nem bírja és ő maga is hányni kezd az erős szagoktól. És van aki nem bír emelgetni 70-100 kg embereket minden nap stb. Nem olyan egyszerű ez ahogy sokan gondolják.

Pesten meg nem elég a 150-200 ezer Ft-os albérlet árát megkeresni, mert ott van még a rezsi, kaja, tisztító- és tisztálkodási szerek, bérlet és ezernyi más alap dolog amire meg kellene keresni a pénzt. Ami nem lenne baj ha normális fizetések lennének, bármilyen munkakörben. Nyilvánvalóan keressen jobban aki egyetemet végzett, de egy átlagos munkakörben dolgozót is meg kellene fizetni annyira hogy egy 1 szobás kis garzonban alapszinten el tudjon boldogulni.

És nem kell mindenkinek egyetemet végezni, mert összeomlana a társadalmi rendszer!

2023. dec. 17. 13:07
 6/33 anonim ***** válasza:
18%

5ös, ezért írtam opciónak a munkásszállót, míg nem lesz párkapcsolat vagy olyan ismerős akivel össze tud költözni.

Nálunk még az aldi árufeltöltő/kasszás is készhez kap legalább 320 at nettóban.

Meg ott van az az ördögtől való dolog, ha már tanulni nem képes, akkor vállalhat másodállást is. Bár akkor nem lenne ideje sírni, igaz.

2023. dec. 17. 13:14
 7/33 anonim ***** válasza:
64%

Miért, ki nem meri ezt kimondani?

Semmit nem nőtt az életszínvonal 1989 óta.

2023. dec. 17. 13:17
 8/33 anonim ***** válasza:
13%
Aki luxus (r*banc) "királynőkön" meg PSG Oglikon nevelkedik, az azt hiszi hogy dől a pénz és Magyarország maga a Kánaán, a milliók Mekkája!
2023. dec. 17. 13:21
 9/33 anonim ***** válasza:
30%
Csak hergelik a jónépet, nem szégyellik a pofájukat, persze a valóság az más tészta, jó hogy leesik egyeseknek!
2023. dec. 17. 13:22
 10/33 anonim ***** válasza:
70%

Hogy egy klasszikust idézzek:

"Ez nem New York, nem Los Angeles, ha belemégy jobb, ha tudod mi lesz!"

https://www.youtube.com/watch?v=lWsVIHall9c

2023. dec. 17. 13:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!