Egyet értesz a javaslatommal? Csak az legyen jogosult bármilyen segélyre aki hajlandó dolgozni és akkor is csak bizonyos ideig.
Felháborítónak tartom,hogy sokan nem hajlandóak dolgozni, csak ülnek otthon és várják a családit stb. Azért a nyomorba szülnek 4-5 gyereket de se nem tanulnak, se nem akarnak tisztességes életet élni. Az a javaslatom hogy az ilyen munkakerülő emberek semmilyen fajta segélyt, juttatást ne kapjanak. Tudom,hogy eléggé radikálisnak hangzik de aki nem akar tenni azért hogy próbáljon haladni az életben annak ne segítsenek a semmittevésbrn. A javaslatom a következő lenne. Bármilyen fajta segély csak olyan személynek járna aki már dolgozott, vagy jelenleg tanulmányokat folytat vagy regisztrált munkakereső. És a segélyek csak bizonyos ideig járnának. (Tudom ez most is így van nagyrészt)
Nyilván aki bármilyen betegség miatt nem tud dolgozni arra nem vonatkoznak a szigorúbb szabályozás.
Má'n megint ez a segély téma...? Gyúúúúrcsán idején vót nagyon porondon, osztan 2013-ig ez futott. Sokat nyesett belőle Viktorta, arról viszont csak ők tehetnek, hogy még mindig nem olyan a rendszer, ahogyan azzt ők... elnézést: a zemberek akarják.
"Én megérdemlem a segélyt, de a másik nem...".
Kereshetsz melót, de ha nincs. Mondjuk szerencsétlent nem vették vissza gyes után. Szitter nincs, 8-4-ig meló nincs, hogy hozza - vigye a kölket intézménybe. Ha nincs autó, már csökkentek a lehetőségek, marad a helyben, mert 10 órán át a pulya nem maradhat intézményben.
Van, hogy nem alkalmas a melóra, vagy nem tud tanulni, mert kevés esze van, gyár meg nem vesz fel embert, inkább leépít. Van, aki szűk körben mozog és sajnos ebből nincs kitörés. Ha már van céges busz, az remek.
Diplomával, nyelvtudással, autóval sem biztos, hogy lesz állásod pár nap alatt, de az esélyek jobbak.
Nem. A segély lényege épp az, hogy nem kell érte dolgozni.
Amire te gondolsz az már munkabér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!