Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kárpátaljai magyarok hogyan...

A kárpátaljai magyarok hogyan viszonyulnak ahhoz, hogy a magyar kormány elárulta őket?

Figyelt kérdés
Megfosztja őket a jövőjüktől, a fejlődésüktől azáltal, hogy megtagadja tőlük, hogy az Európai Unió részesei lehessenek. Politikai csatározáslktól függetlenül, szerintem ez nagyon szomorú.

2023. dec. 12. 09:53
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%
10 Szerintem nekik is el kellene dönteniük, hogy ukránok, vagy magyarok.
2023. dec. 12. 10:50
 12/22 anonim ***** válasza:
9%

9)Egyedül akkor veheted fel bizonyos körülmények között svàbként a német àllampolgàrsàgot,ha bizonyítani tudod,hogy az adott országban a német szàrmazàsod miatt hátrány ér.Magyarorszàgon ez nem àll fennt.

PS:Az utóbbi években nagyot romlott a német kisebbség helyzete Lengyelországban,ezért lehet,hogy ők màr beleférnek ebbe a kategóriába.

2023. dec. 12. 10:51
 13/22 anonim ***** válasza:
0%

12 Nem az utóbbi évekről van szó, hanem a merkel éra és az azelőtti időszakról. Kétlem, hogy a lengyelek üldöznék a német kisebbséget. Szerintem ott sem lehet rosszabb mint magyarországon. Végülis eu tagállamról beszélünk.

"Egyedül akkor veheted fel bizonyos körülmények között svàbként a német àllampolgàrsàgot,ha bizonyítani tudod,hogy az adott országban a német szàrmazàsod miatt hátrány ér.Magyarorszàgon ez nem àll fennt."

Ez így ebben a formában nem igaz. Ha németországban élek 7 éve, megvan a szükséges nyelvvizsgám, csak a kérelmet kell beadnom, plusz egy 30 kérdéses tesztet kitölteni állampolgársági ismeretekből. Illetve legyen munkám. Ez a 7 év csökkenthető 6-ra bizonyos körülmények közt.

Sőt, amíg magyarország EU-tag, addig a magyar Áp.-ról le sem kell mondani, mert EU tagoknak jár a kettős. Régen ez nem így volt.

2023. dec. 12. 10:58
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Elég fura önértékelésük lehet, amióta Orbán támogatta azt a Ficót, aki nyiltan magyargyülőlő és akinek korábbi munkássága hozzájárult egy az ukránhoz nagyon-nagyon hasonló nyelvtörvényhez, ami a mai napig életben van Szlovákiábáan.
2023. dec. 12. 11:05
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Van az a szint ami után már nehéz a borotválkozó tükörbe nézni fideszesként ezek után.

Persze mindenkinél máshol van ez a szint, de eljön, csak nem mindegy milyen mélyen van.

Egyébként ezzel a borotválkozó tükrös hasonlattal eredetileg Kövér László alázta nőiségében Dávid Ibolyát, amikor nem akart egyesülni a Fidesszel...

2023. dec. 12. 11:53
 16/22 anonim ***** válasza:
13)Az akkor van ha Németországban élsz.De itt a magyarországi német kisebbség német àllampolgàrsàgàról volt szó,nem azok àllampolgàrsàgàról akik Németországban élnek
2023. dec. 12. 12:16
 17/22 anonim ***** válasza:
48%

Igen ha Németországban költözöl 7 év után felveheted a német àllampolgàrsàgot,ha az egyéb feltételek teljesülnek.(nyelvtudàs,rendszeres jovedelem stb.)De akkor nem etnikai alapon kapod mega német àllampolgàrsàgot,hanem a németországi tartózkodàsodból adódóan.Etnikai alapon nem kapod meg a német àllampolgàrsàgot magyarorszàgi svàbként,ellenben a határon túli magyarok etnikai alapon kapjàk.

PS:A lengyelek épp,hogy nem üldözik a német kisebbséget.

2023. dec. 12. 12:23
 18/22 anonim ***** válasza:
Nekem is màr beadta svàb ismerősöm az igényét a német àllampolgàrsàgra,és elutasìtottàk neki.Egyébként én bunyevàc vagyok és én se kaphatom meg a horvát àllampolgàrsàgot.
2023. dec. 12. 12:29
 19/22 anonim ***** válasza:
Igen az ukrànoknak nem kell 7 évet várni.Orbànék csak dobálják nekik az àlmampolgàrsàgot,aztán buszoztatjàk őket a választás napján a krumpliért.És ezeket hajràrozzàtok most...
2023. dec. 12. 12:44
 20/22 anonim ***** válasza:
0%
19 akkor a kutyát te sem láttad...
2023. dec. 12. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!