Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért mondják, hogy az Origo...

Miért mondják, hogy az Origo nem független?

Figyelt kérdés
Hiszen szinte minden pártról lehozza a kellemetlenebb híreket. Az ellenzéki pártokból több van, így értelemszerűen az ellenzékiekről több igaz hírt lehet lehozni a kiegyensúlyozott tájékoztatás alapelveit közvetve.
2023. dec. 11. 20:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
89%

Ahhoz azért kell valamennyi értelem, hogy az ember különbséget tudjon tenni hír és hazugság között.

De sokan még hangosan hirdetik is, hogy ők márpedig h.lyék 🥴

2023. dec. 11. 20:50
 12/19 anonim ***** válasza:
86%
Az Origo pedig független. A valóságtól. :)
2023. dec. 11. 21:11
 13/19 anonim ***** válasza:
87%

"Az Origo pedig független. A valóságtól. :)"

+10

2023. dec. 11. 21:52
 14/19 anonim ***** válasza:
87%

"Hiszen szinte minden pártról lehozza a kellemetlenebb híreket."

Igen, a kulcsszó a SZINTE. Tekintve, hogy a kormánypártról érdekes módon mindig csak pozitív híreket közölnek és folyamatosan tolják főoldalon az orosz propagandát.

Mondjuk a valóságtól függetlenek, mert ha annyiszor kaptam volna egy ezrest, ahányszor az Origó megjósolta Oroszország dicső győzelmét akkor most tőlem kérne kölcsön Pénztáros.

2023. dec. 11. 22:12
 15/19 anonim ***** válasza:
89%
Eleve az Origó nem hírportál, hanem propaganda oldal, abból is az igazi szélsőséges fajta ahol zéró valóságtartalommal gyártják a teljesen egyértelmű hazugságokat. Normális országban ezeknek börtönben lenne a helye.
2023. dec. 11. 22:16
 16/19 anonim ***** válasza:
4%
Sok hülye, már megint a politikán veszekszik, micsoda idióták. Azt hiszik, ha idefirkálják az eszetlen baromságaikat attól bármi is megváltozik, vagy jobb lesz.
2023. dec. 11. 23:39
 17/19 anonim ***** válasza:
56%
Óvatosan kell ezt megítélni, mert sajnos összekeverik a függetlenséget az objektivitással, és a "függőséget" a szubjektivitással. Pedig ezek nem feltétlenül következnek egymásból. Ami az Origót illeti, úgy tudom, hogy a Kesma fizeti. Objektivitással egyáltalán nem lehet megvádolni. Bár nekem nyelvészként, irodalmárként az a véleményem, hogy nincs objektív újságírás, szóval nekem nem ezzel van bajom. Nekem a hazudozással van bajom.
2023. dec. 12. 09:57
 18/19 anonim ***** válasza:
78%

ma 09:57

Te egy fokkal közelebb jársz az igazsághoz, de...

Van

független és nem független.

objektív és szubjektív

kiegyensúlyozott és kiegyensúlyozatlan

2023. dec. 12. 11:00
 19/19 anonim ***** válasza:
78%

Én továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy nincs objektív. Mindent narratívákban mondunk el. Ezzel semmi baj nincsen. Azzal van baj, amikor hazudozunk egymásról.

Abban sem hiszek, hogy van kiegyensúlyozott. A kiegyensúlyozottságra való igyekezet nagyon értékelendő, és vannak nagyon szép törekvések, de sosem 50-50% az arány. Szerintem nem kiegyensúlyozott és kiegyensúlyozatlan van, hanem kiegyensúlyozottabb és kiegyensúlyozatlanabb.

2023. dec. 12. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!