Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A 2022-es népszámláláson az...

A 2022-es népszámláláson az emberek 40%-a nem osztotta meg, hogy tartozik-e bármelyik vallási felekezethez. 2011-ben ez az arány csak 27% volt. Ez annak a jele, hogy az emberek egyre szkeptikusabbak és paranoiásabbak a kormánnyal szemben?

Figyelt kérdés
Ez a 40% nem a felekezeten kívülieket és ateistákat jelenti, hanem egyszerűen azokat, akik nem voltak hajlandóak válaszolni.

2023. dec. 11. 02:49
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
10%

31

Már bocs, de ez tökre nem lett kisajátítva. Írnál példákat?

2023. dec. 11. 11:55
 32/47 anonim ***** válasza:
70%

"Már bocs, de ez tökre nem lett kisajátítva. Írnál példákat?"

Noha ezelőtt 10 évvel sem vallottam magamat vallásosnak, a hozzászóló írását szerintem nem hardcore kisajátításnak kell definiálni. Bennem például nagyon megragadt az emléke, mikor a fideszes politikusoknak az egyik templomban "VIP" ülőhelyeket tartottak fenn.

Attól még a templom nem lett úgy kisajátítva, hogy ne mehettem volna be én is, és ha megteszem, akkor szúrós tekintetek kísértek volna...de bennem megváltozott az életérzése a dolognak és a szemléletem az adott templommal kapcsolatban. És ahogy egyre több ilyen jut/jutott a tudomásomra, úgy lassacskán az egész egyházzal és vallásossággal kapcsolatban. Illetve a hozzászóló még egy csomó minden mást is leírt a kisajátításon kívül (amit ironikus módon így nem is említett, ahogy te kérdezted, persze érezni a részleges átfedést).

2023. dec. 11. 12:29
 33/47 anonim válasza:
84%

Ezek szerint a Nyugat-Európában erőteljes elfordulás az egyházaktól is a Fidesz hibája?

Azért nem lehet mindent rájuk fogni 😅 Ez a folyamat Európában mindenhol jelen van, hol kisebb, hol nagyobb mértékben. Persze, pl. az olaszok mindig is vallásosabbak voltak a hollandoknál, de már Olaszországban is érződik a hívők számának csökkenése.

És ha csak a templomba járó, hívő emberek szavaznának a Fideszre, az 5%-os parlamenti küszöböt sem tudná megugrani 😅

2023. dec. 11. 13:11
 34/47 anonim ***** válasza:
19%
Nem, ez a keresztényüldözés jele. Az emberek félnek bevallani, hogy keresztények.
2023. dec. 11. 13:29
 35/47 anonim ***** válasza:
82%

35, hegyi karabah na ott volt keresztényüldözés ténylegesen a magyar kormány baráti közössége az azeriek által.

Magyarországon szabad vallásgyakorlás van, az emberek önszántukból kerülik a templomot.

2023. dec. 11. 13:37
 36/47 anonim ***** válasza:
76%

"Ezek szerint a Nyugat-Európában erőteljes elfordulás az egyházaktól is a Fidesz hibája?"

Nem úgy volt, hogy csak a Nyugat korcsosult el, Magyarország edig rendes, keresztény ország?

2023. dec. 11. 14:04
 37/47 anonim válasza:
100%

Látod, hogy itt sincsenek tele úgy a templomok mint pl. Lengyelországban vagy Romániában.

De mint fentebb leírtam, az elvallástalanodás nem nemzeti sajátosságunk.

2023. dec. 11. 14:18
 38/47 anonim ***** válasza:
75%

33

Hol van helyileg ez a VIP templom?

2023. dec. 11. 14:30
 39/47 anonim ***** válasza:
76%

"Hol van helyileg ez a VIP templom?"

Miért? Mit változtat az, hogy megtudod? Egyébként meg nem a templom volt VIP, hanem az első padsorok, és a félreértés elkerülése végett mondom, hogy nem az én helyi templomomról van szó, egyszerűen ez az eset ragadt meg bennem annak idején és azóta is. De egyébként is olyan foglalkozásom van, hogy közelebbről is láthattam az egyház és az állam, nem túl etikus összefonódását, de az már az én mérgem, a legtöbb ember valószínűleg csak az olyan hírek mentén sejti ugyanezt, amik eljutnak hozzájuk.

2023. dec. 11. 14:37
 40/47 A kérdező kommentje:
2023. dec. 11. 16:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!