Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A 2022-es népszámláláson az...

A 2022-es népszámláláson az emberek 40%-a nem osztotta meg, hogy tartozik-e bármelyik vallási felekezethez. 2011-ben ez az arány csak 27% volt. Ez annak a jele, hogy az emberek egyre szkeptikusabbak és paranoiásabbak a kormánnyal szemben?

Figyelt kérdés
Ez a 40% nem a felekezeten kívülieket és ateistákat jelenti, hanem egyszerűen azokat, akik nem voltak hajlandóak válaszolni.

2023. dec. 11. 02:49
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
87%
10, akkor a saját nevemben had mondjam el, hogy én utoljára 2 pálesz után inogtam meg, bár ennek nem tudom, mi köze van a kérdéshez és ahhoz, hogy egyre kevesebb magyar jár templomba.
2023. dec. 11. 07:48
 12/47 anonim ***** válasza:
91%

8, egyébként, ha a libsik meginognak bármiben is az azt jelenti, hogy nem gond, hogy üresen állnak a magyar templomok, hisz a libsik is meginognak?

ez önigazolja az üres templomokat?

2023. dec. 11. 07:50
 13/47 anonim ***** válasza:
87%
Nem.A felekezeti hovatartozás és a pàrtszimpàtia nem függ össze.Làsd Székesfehérvár,ott a leghamarabb a felekezetek kìvüliek aránya Magyarországon,de az egyik legnagyobb Fideszes fellegvàr
2023. dec. 11. 07:52
 14/47 anonim ***** válasza:
35%

12

Gondolom csökken a vallásosak aránya.

Csak azt nem értem, hogy keresztelőre miért sokára adnak akkor időpontot...

2023. dec. 11. 07:52
 15/47 anonim ***** válasza:
73%
15, rossz embertől kérded, én se nem vagyok megkeresztelve, se nem járok keresztelőkre, katolikus pap meg végképp nem vagyok, én csak a hireket látom az üresen álló templomokról.
2023. dec. 11. 07:55
 16/47 anonim ***** válasza:
24%

Legyünk őszinték. Nálunk fehér embereknél a vallás, isten léte filozófiai kérdés. Mi nem élünk úgy, mint az arabok, hogy megtartják istenük törvényit, aszerint élnek és fontos az életükben a vallás a hit, hogy jót cselekedjenek.

Nekünk fehéreknek hótziher, hogy hiszek vagy sem. Attól ugyanúgy elkövetnek bűnöket vagy jámborak még ateistakánt is. Valszeg a kormánnyal szembeni dac a belpesti panelpriliban

2023. dec. 11. 08:18
 17/47 anonim ***** válasza:
76%

A magyar opportunista.

A nagy vallásosság, meg templomjárás annak volt az eredménye, hogy a megalkuvók, haszonlesők azt gondolták előnyük származik belőle, ha ott látják őket a misén meg hangoztatják a hitüket. Ilyenek voltak azok a rendszerváltás előtti párttagok is, akik pont úgy nem voltak kommunisták, ahogyan a mai szenteskedők sem keresztények. Sőt lehet hogy részben ugyanaz a halmaz a két csoport.

Mostanra meg rájöttek, hogy igazából csak a sógor, koma jóbarát profitál bármiből is, tehát mivel nincs anyagi hasznuk, nem is foglalkoznak vele.

Plussz mivel látszik, hogy egy bármilyen elköteleződés ebben a rendszerben bármikor ellenük fordítható, inkább titkolóznak is.

2023. dec. 11. 08:34
 18/47 anonim ***** válasza:
88%

"Csak azt nem értem, hogy keresztelőre miért sokára adnak akkor időpontot..."

Mert a keresztelést a szülő választja a gyerekének és nem a gyerek magának. 6-an vagyunk testvérek, mind megvagyunk keresztelve, mert nagyanyánknak ez volt a mániája és addig piszkálja anyánkat, amíg az be nem adta a derekát. Attól még egyikünk se jelölte be magát vallásosnak a népszámláláskor. Tetszik érteni?

2023. dec. 11. 08:56
 19/47 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerűen ennyivel csökkent a vallásosak (főleg a keresztények) száma, a különböző keresztény felekezetekre leadott válaszok számából ez elég egyértelmű. A jelenlegi vezetés elől nem kellene egyébként titkolniuk, valószínűleg már az ateisták/agnosztikusak táborát erősítik.

A politikai pártok közül a libsiknél többet számított a "kereszténydemokraták" ténykedése. Én is ebben az időszakban, az ő hülyeségeik (pl. vasárnapi boltzár) folyományaként jöttem rá, hogy igazából soha nem voltam keresztény, ha ez ezt jelenti. Valószínűleg nem én vagyok az egyetlen ilyen.

2023. dec. 11. 09:01
 20/47 anonim ***** válasza:
90%
Magyarországon egy vallás létezik és azt Fidesznek hívják.
2023. dec. 11. 09:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!