Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért állítják azt a baloldali...

Miért állítják azt a baloldali liberális ellenzékiek, hogy okosabbak, mint a jobboldali konzervatív társaik?

Figyelt kérdés

A liberálisok előszeretettel állítják be magukat az emberiség kollektív bölcsességeként. Ők a tudás birtokosai, a társadalom szürkeállománya. A rajtuk kívül állók pedig természetesen felvilágosulatlan, alkoholista, jellemzően vidéki parasztok. Szerintük egy szűk belpesti elitnek a feladata dönteni arról, hogy milyen kormányzás folyjon Magyarországon, mert szerintük ők és csak ők vannak az ahhoz szükséges tudás birtokában.

Jönnek azzal, hogy hát az iskolázottság... nézzem meg a statisztikákat. Aha, a statisztikák nem éppen őket igazolják!

A Mi Hazánkosok kötött a legmagasabb a diplomások aránya: [link]

2023. dec. 10. 18:07
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
3%
#15 Én mihazánkosként műszaki diplomával rendelkezem, szóval erősítem a felmérés adatait. Szóval nem velem, hanem nekem sütöd a hamburgert, bölcsészkém :)
2023. dec. 10. 19:11
 22/41 anonim ***** válasza:
87%

Én is ismerek Mihazánkos Diplomást.

Valami művészeti főiskolás diplomája van, amit engedménnyel kapott csak meg évekkel később, mert a nyelvvizsgát nem tudta letenni.

De habitusa alapján a 6 elemis árokásók közül se lógna ki.

2023. dec. 10. 19:19
 23/41 anonim ***** válasza:
20%
Azt nem értem, hogyha okosabbak nálam, akkor miért van az, hogy pl a migráció témakörében bármilyen szakmai forrást említek nekik, ők egyikről sem hallottak? pedig sok elérhető könyvtárakban és online formában is.
2023. dec. 10. 19:30
 24/41 anonim ***** válasza:
80%

"Egy valódi államférfinek saját stratégiai programja van nem a népszerűség hajhászás irányítja a cselekvéseit."

És a fideszesek szerint orbán ilyen. :-( Döbbenet milyen buta az emberek többsége.Simán vezeti őket akár egyik-napról a másikra homlokegyenest ellenkező irányba: ők pedig úgy tesznek mintha mindig is arra mentek volna. Már nem tudom ki mondta ( talán Einstein?): az emberiség IQ-ja állandó, csak egyre többen vagyunk rá.

2023. dec. 10. 19:39
 25/41 anonim ***** válasza:
79%

"Én mihazánkosként műszaki diplomával rendelkezem, szóval erősítem a felmérés adatait. Szóval nem velem, hanem nekem sütöd a hamburgert, bölcsészkém"

Erre a hsz-re azért nem lennék büszke.

2023. dec. 10. 19:39
 26/41 anonim ***** válasza:
69%

" pl a migráció témakörében bármilyen szakmai forrást említek nekik, ők egyikről sem hallottak? "

Hoznál példának egy ilyen szakmai forrást?

2023. dec. 10. 19:40
 27/41 anonim ***** válasza:
20%

26

Pont erről beszélek, hogy te is totál fogalmatlan vagy erről.

Tessék: Póczik Szileszter: Nemzetközi migráció, nemzetközi kockázatok

2023. dec. 10. 19:50
 28/41 anonim ***** válasza:
66%

"Pont erről beszélek, hogy te is totál fogalmatlan vagy erről."

Mármint arról vagyok "fogalmatlan" hogy te mit tekintesz a kérdésben szakmai forrásnak? Mert ugye amíg nem nevezed meg, nekem miből kéne kitalálnom?

Oké, Póczik 2008-as véleménye melyik részére is hivatkozol? Mert azt azért kétlem hogy végigolvastad a több mint 300 oldalt. És egy kb. 8 évvel a 2015 előtti hullám előtti, mára több mint 15 éves "jóslat"-nak mi köze van a valósághoz?

2023. dec. 10. 21:11
 29/41 anonim ***** válasza:
5%

28

Végigolvastam, és az akkori problémák ma is relevánsak. De a kérdésemre nem válaszoltál. Valami bajod van?

2023. dec. 10. 23:01
 30/41 anonim ***** válasza:
4%

Ha vennéd a fáradtságot és elolvasnád, akkor nem feltételeznél ekkora butaságokat, 2 értelmi szint között.

2023. dec. 10. 23:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!