Miért állítják azt a baloldali liberális ellenzékiek,
hogy okosabbak, mint a jobboldali konzervatív társaik?
Figyelt kérdés
A liberálisok előszeretettel állítják be magukat az emberiség kollektív bölcsességeként. Ők a tudás birtokosai, a társadalom szürkeállománya. A rajtuk kívül állók pedig természetesen felvilágosulatlan, alkoholista, jellemzően vidéki parasztok. Szerintük egy szűk belpesti elitnek a feladata dönteni arról, hogy milyen kormányzás folyjon Magyarországon, mert szerintük ők és csak ők vannak az ahhoz szükséges tudás birtokában.
Jönnek azzal, hogy hát az iskolázottság... nézzem meg a statisztikákat. Aha, a statisztikák nem éppen őket igazolják!
A Mi Hazánkosok kötött a legmagasabb a diplomások aránya: [link]
Biztosan van valami megbízható, tudományos felmérés, amire alapoznak. A diploma megléte még nem alapozza meg az okosságot, sőt esetenként éppen a szűklátókörűséget igazolja.
2023. dec. 10. 18:50
12/41 A kérdező kommentje:
Értem. Szóval egyből nem számít az iskolázottság. Pedig eddig azzal próbáltátok bizonyítani, hogy értelmesebbek vagytok.
2023. dec. 10. 18:54
13/41 anonim válasza:
Aki a "liberális" szót használja, az nem lehet értelmes. A belpestizés is szánalmas. Én bevallom, kívánatosnak találnám, hogy bizonyos tájékozottsagi szinthez legyen kötve a szavazati jog.
2023. dec. 10. 18:55
14/41 anonim válasza:
És ebben a felmérésben még nincs is benne az, hogy a diplomások melyik oldalon milyen diplomával rendelkeznek. A libbant diplomások túlnyomó többsége bölcsész, tehát nem feltétlenül intelligensebb, mint egy segédmunkás.
2023. dec. 10. 18:57
15/41 anonim válasza:
Nagy szavak valakitől aki még sosem látott közelről egyetemet. Gondolom annak idején Antall ámokfutásához is tapsikoltál.
2023. dec. 10. 18:59
16/41 anonim válasza:
Én nem vagyok diplomás mégis egészen biztos vagyok benne, hogy BÁRMELYIKŐTÖKNÉL gyorsabban írom száz százalékosra bármelyik évi matematika érettségi feladatsorát, de nem ezért érzem magam okosabbnak. Azért érzem magam okosabbnak, mert képes vagyok belátni az Orbán kormány populista lózungjai mögé, látni, hogy ami nyugaton van, az közel sem az, amit Veletek elhitetnek, meg tudok különböztetni egy álhírt egy valódi hírtől és képes vagyok különbséget tenni az adathalász e-mail és a valódi számlalevél között, ami igen nagy százalékotokról nem mondható el. Ti elhiszitek, hogy a nemzet érdeke, hogy az összes környező ország népével rossz kapcsolatot ápoljunk. Elhiszitek, hogy a megallomán exkgb-s tömeggyilkos által épített diktatúra, bármilyen szinten is alternatívája lehet egy nyugati típusú demokráciának, csak azért, hogy a bennetek élő kirekesztő gyökér enni kapjon és feláldozzátok a gyerekeitek és az unokáitok, az én jövőmet valamiféle beteges nosztalgikus vonzódás oltárán, amit a fiatalkorotokat jelentő szocializmus iránt éreztek és van képetek engem butának nevezni? :D
2023. dec. 10. 19:00
17/41 A kérdező kommentje:
Igen. A liberálisok a tipikus bölcsészek. A mérnökök, műszaki végzettségűek között sokkal több a jobboldali például.
Nem csoda... az egyik oldal empatikusabb, érzelmi alapon hoz döntéseket. A jobboldal pedig képes racionálisan gondolkodni.
Sőt, a liberálisok ereiben nem vér csorog hanem gennyszerű hányadék, és ezért viselkednek erőszakos náci huligánok módjára. Így van, hiszen orosz tudósok kimutatták.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!