Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az, hogy Európában...

Miért van az, hogy Európában egyedül mi tudtuk megvédeni a kultúránkat?

Figyelt kérdés
Ugyebár lehet olvasni a híreket, hogy a migránsok kezdenek felülkerekedni a többi nyugati országban, mint pl Németországban, Franciaországban... Stb. Ezzel csak az a baj, hogy a Kereszténység kezd háttérbe szorulni, és a migránsok plusszba rengeteg olyan szokást is hoznak be, ami itt Európában eddig nem volt megszokott. Lehetséges, hogy a közeljövőben Magyarország területén létrejön egy új keresztény Európa?

2023. dec. 9. 20:49
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
20-as, csak pont azt mondom, hogy nem jó erőltetni, hogy "keresztény ország", amikor felvették politikai okból a kereszténységet, akkor fontos volt, mert nem maradt volna meg Magyarország Európában, de ennek ma már nincs jelentősége.
2023. dec. 10. 10:27
 22/26 anonim ***** válasza:

21#

Hogyne lenne jelentősége.

Az összes európai országot a kereszténység formálta, alakította a kultúrákat.

Ezek mind keresztény országok.Nem muszlim ország, nem zsidó állam.

Mellesleg, az "Európa" kifejezés is keresztényi eredetű.Akkor használták először, amikor konszenzus született az iszlám kisöpréséről.

2023. dec. 10. 10:35
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
22-es, akkor nem sikerült értelmezni a szöveget, amit írtam. Az embereknek egyre kevésbé fontos a vallás, nem mélyen hívők, akik járnak is valahova, csak egy rutin, mint a reggeli fogmosás. Ha vége a szertartásnak, úgy káromkodnak, mint a kocsis. Mint a viccben, úgy jönnek ki a templomból, mint ha mi se történt volna...
2023. dec. 10. 10:40
 24/26 anonim ***** válasza:

23#

A kereszténység nem annyit jelent,hogy ülsz minden vasárnap a templomban, meg havonta térdelsz a gyóntatószékében.

Jóval többet jelent ennél.

Én is kereszténynek tartom magam, pedig nem járok templomba, egyedül esküvőkor, temetéskor, keresztelőkor.

2023. dec. 10. 10:43
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

"Mellesleg, az "Európa" kifejezés is keresztényi eredetű."

Rosszul tudod, a görög mitológiából ered.

2023. dec. 10. 10:44
 26/26 anonim ***** válasza:
100%

"Jóval többet jelent ennél."

Neked, igen, ezt elhiszem, de vallásos családban nőttem fel, vallásos közösségben voltam aktív tag, egyházban dolgozó rokonokon keresztül láttam, milyen az egyház és a hívők, a többségnek ez nem több annál, amit írtam. Rengeteg disznóságot láttam, ami hozzájárult ahhoz, hogy mára nem kérek semmilyen intézményesült vallásból, és a hitet teljesen különálló dolognak tekintem az egyházaktól. Baromi kevés olyan ember van, aki hiteles mélyen hívő vallásos.

2023. dec. 10. 10:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!