Miért van az, hogy Európában egyedül mi tudtuk megvédeni a kultúránkat?
A konzervatívokat pont a buckalakók tartják hatalmon. Karöltve a falusiakkal meg a keresztényekkel. Csak míg utóbbiak aránya folyamatosan csökken, addig ezek csak szaporodnak.
A magyarok többsége nem keresztény vagy nem gyakorolja, az egyházak visszaszorulnak. Vannak keresztény hagyományok, de ez egyre kevésbé számít, kezdenek elhalni. A többség a karácsonyt, húsvétot sem tekinti keresztény ünnepnek, inkább nálunk is már a pogány megközelítés dominál, téli, illetve tavaszi ünnep, szeretet, család ünnepe stb.
És a kultúránk folyton változik, az nem egy konstans dolog Magyarországon sem (ahogyan ez Franciaországban, Németországban is látszik). Generációról generációra vannak változások. Valószínűleg már többen ünneplik nálunk is Halloweent vagy a Valentin-napot, mint Pünkösdöt vagy Nagyboldogasszony napját.
A kereszténység visszaszorul. Hivatalosan keresztény egyházi iskolákban is úgy hallottam, hogy már csak évente egy misén kell részt venni. A különbség, hogy nálunk nincs még iszlám terjeszkedés, nem annyira befolyásolja a mindennapjainkat, iskolákat, munkahelyeket az iszlám előírásnak megfelelés.
Kérdező, az megvan, hogy a honfoglaló magyarok nem voltak keresztények, és hogy csak politikai okból kellett a kereszténységet felvenni? Javaslom, tanulj egy kis történelmet.
Egyébként meg szabad vallásgyakorlás van. Jó lenne a vallást meg a politikát nem összemosni.
Én nem dönthettem vallásról, mert csecsemőként megkereszteltek, de mára egyáltalán nem vagyok vallásgyakorló. Mindenkinek magánügye a vallás, de én inkább a tudományt választottam.
"Kérdező, az megvan, hogy a honfoglaló magyarok nem voltak keresztények, és hogy csak politikai okból kellett a kereszténységet felvenni? Javaslom, tanulj egy kis történelmet."
És?
Tán nem ugyanez igaz a germánokra, vikingekre, görögökre, olaszokra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!