Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az, hogy Európában...

Miért van az, hogy Európában egyedül mi tudtuk megvédeni a kultúránkat?

Figyelt kérdés
Ugyebár lehet olvasni a híreket, hogy a migránsok kezdenek felülkerekedni a többi nyugati országban, mint pl Németországban, Franciaországban... Stb. Ezzel csak az a baj, hogy a Kereszténység kezd háttérbe szorulni, és a migránsok plusszba rengeteg olyan szokást is hoznak be, ami itt Európában eddig nem volt megszokott. Lehetséges, hogy a közeljövőben Magyarország területén létrejön egy új keresztény Európa?

2023. dec. 9. 20:49
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
64%
#10: A legkiválóbb nemzet így retteg az ismeretlentől?
2023. dec. 9. 21:15
 12/26 anonim ***** válasza:
66%

A konzervatívokat pont a buckalakók tartják hatalmon. Karöltve a falusiakkal meg a keresztényekkel. Csak míg utóbbiak aránya folyamatosan csökken, addig ezek csak szaporodnak.

2023. dec. 9. 21:15
 13/26 anonim ***** válasza:
78%
Milyen kultútát? Ilyen gyűlőlködés és széthúzás sehol nincs...
2023. dec. 9. 21:17
 14/26 anonim ***** válasza:
33%
9) Magyarország nem az Osztrák Birodalom része volt, hanem a Habsburg Birodalomé.
2023. dec. 9. 21:22
 15/26 anonim ***** válasza:
84%

A magyarok többsége nem keresztény vagy nem gyakorolja, az egyházak visszaszorulnak. Vannak keresztény hagyományok, de ez egyre kevésbé számít, kezdenek elhalni. A többség a karácsonyt, húsvétot sem tekinti keresztény ünnepnek, inkább nálunk is már a pogány megközelítés dominál, téli, illetve tavaszi ünnep, szeretet, család ünnepe stb.

És a kultúránk folyton változik, az nem egy konstans dolog Magyarországon sem (ahogyan ez Franciaországban, Németországban is látszik). Generációról generációra vannak változások. Valószínűleg már többen ünneplik nálunk is Halloweent vagy a Valentin-napot, mint Pünkösdöt vagy Nagyboldogasszony napját.

A kereszténység visszaszorul. Hivatalosan keresztény egyházi iskolákban is úgy hallottam, hogy már csak évente egy misén kell részt venni. A különbség, hogy nálunk nincs még iszlám terjeszkedés, nem annyira befolyásolja a mindennapjainkat, iskolákat, munkahelyeket az iszlám előírásnak megfelelés.

2023. dec. 9. 21:32
 16/26 anonim ***** válasza:
58%
Aztán miféle kultúránkat kérdező? Azt hogy lassan a Parlament tetejére az egykori vörös csillag helyére rothadó narancs kerülhetne?
2023. dec. 9. 21:48
 17/26 anonim ***** válasza:
66%
Ami nincs azt nem kell megvédeni.
2023. dec. 9. 22:42
 18/26 anonim ***** válasza:
34%
Svédországban nagyobb a keresztények aránya mint Magyarországon.
2023. dec. 10. 01:57
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, az megvan, hogy a honfoglaló magyarok nem voltak keresztények, és hogy csak politikai okból kellett a kereszténységet felvenni? Javaslom, tanulj egy kis történelmet.

Egyébként meg szabad vallásgyakorlás van. Jó lenne a vallást meg a politikát nem összemosni.

Én nem dönthettem vallásról, mert csecsemőként megkereszteltek, de mára egyáltalán nem vagyok vallásgyakorló. Mindenkinek magánügye a vallás, de én inkább a tudományt választottam.

2023. dec. 10. 09:53
 20/26 anonim ***** válasza:
46%

"Kérdező, az megvan, hogy a honfoglaló magyarok nem voltak keresztények, és hogy csak politikai okból kellett a kereszténységet felvenni? Javaslom, tanulj egy kis történelmet."

És?

Tán nem ugyanez igaz a germánokra, vikingekre, görögökre, olaszokra?

2023. dec. 10. 10:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!