Miért van munkaerőhiány propaganda, amikor manapság még egy gyári munkához is protekció kell?
Már sok-sok éve, lassan egy évtizede sláger propaganda a munkaerőhiány. Ez a második legkedveltebb propagandája a kormánynak a migrációs után, talán a "nyugaton mindenki meleg, transznemű és lassan már kötelező lesz az átoperálás" propagandával van azonos népszerűségen, azaz igen népszerű.
Mégis vidéki ismerőseim arról számolnak be, hogy még azért a minimálbéres gyári munkához ami ott van, ott is valakinek a valakije kell hogy legyél. Mindenki aki ott dolgozik az vagy külföldi (és kap utána támogatást a vállalat) vagy ha magyar akkor az valakinek a valakije tehát protekcióval dolgozik ott. Mindezt éhbérért.
Ezt nehezen tudtam elhinni azok után, hogy ennyi éven át hallgatom a munkaerőhiány propagandát nap mint nap. De ha belegondolok, hogy Budapesten is az van, hogy diplomás pályakezdői állást szintén éhbérért itt is csak protekcióval lehet szerezni. Sehogy máshogy. Még a legkeresettebb (IT-s) diplomákkal is. Csak akkor tudsz elhelyezkedni valahol junior-ként, ha van protkód. És még úgy is indiai bérekért. Ezt személyesen is tapasztaltam, nem csak valami ismerősöm mondta, tehát ez biztos, ezek után a vidéki verzió is hihető.
Bezzeg Nyugaton azért nem ez van. Igaz, hogy egy faluban vagy kisvárosban ott sincs mindenhol munka. De egy nagyvárosban valóban munkaerőhiány van Nyugat-Európában, szuper bérekért is. És semmi protekció nem kell! Sokkal könnyebben felvesznek, akár szakmai tapasztalat nélkül is, úgy vannak vele hogy majd betanulsz. Itt meg...
Akkor a Fidesz megint hazudik?
#20 hazudsz vagy nagyon büdös vagy, ezt a kettőt tudom elképzelni. :)
Ezt a kérdést is én írtam ki 2018-ban, nagy elkeseredettségemben, itt még az akkori fizut is leírtam:
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
Itt dögöljek meg ha hazudok.
Mellesleg minden interjúra frissen nyírt frizurával, alaposan megfürödve kimért mennyiségű és minőségi illetszerekkel és elegáns öltönybe mentem. Így a büdösség/suttyóság is kizárva.
Egyszerűen nem volt munka.
Egy vidéki cégnél dolgozom szakmunkásként. Durván a minimálbér dublájat keresem, igaz ebben van potlék, ügyelet.
A cégünk évek ota munkaerő hiannyal küzd.
Szerintem azon is mulik milyen teruleten dolgozik valaki de szakmát vàltani se nagy dolog.
17
Nekem 21 év gyári munkás tapasztalatom van. Csak tudom, hogy miket írok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!