Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Lehetne a kövérekkel több...

Lehetne a kövérekkel több egészségügyi hozzájárulást fizettetni?

Figyelt kérdés
Végülis vitán felül áll, hogy az elhízás nagyon súlyos probléma és rengeteg betegség kialakulásához hozzájárul, magyarul az államnak többet kell költenie a kövérekre. Ha megnövelnénk az adójukat, akkor ezzel ösztönözhetnénk őket arra, hogy mozogjanak és egészségesebb életet éljenek. Ergo mindenki csak nyerne vele, csak persze népszerűtlen lenne.

2023. dec. 2. 20:39
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
77%

Születik egy genetikailag hízásra hajlamos, most ezen mit büntetsz?

Nem old meg semmit a többletpénz, plusz még fizetni se tud miből, mert a betegsége bekorlátozza még a munkában is.

Párom pajzsmirigyes, ha nem eszik egy hétig semmit akkor se fogy egy kilót se, max az a -3-4 kiló ballaszt nameg víz...

Nekem + 15 kg-om van mert amikor a versenysúlyomon éltem (70 kg) mindenki attól tartott, hogy rákos vagyok! :D

Mellesleg ha akarok sem tudok még 100 kg közelébe se jutni...

2023. dec. 3. 00:16
 22/28 anonim ***** válasza:
69%
Igen. De elsőnek az önként választott függőkre kell kivetni a magasabb tb-t. Cigi, pia, drog. Aztán jöhetnek a kövérrek, persze szigorú kivizsgálás után. Hogy kiderüljön, a zabálástól kövér, vagy egyéb ok áll a háttérben. A kövérséget csak a túlzabálók választják. Számos egyéb oka is lehet.
2023. dec. 3. 07:24
 23/28 anonim válasza:
de az egézségeseknek meg tovább tovább kelly nyugdíjt fizetni kiegyensúlyozzák egymást
2023. dec. 3. 09:01
 24/28 anonim ***** válasza:
50%

Igen, úgy mint az autósoknál a kötelező biztosítás megállapításakor, aki sok balesetet okoz, annak magasabb a díja.

Magas BMI = több adó. Én sovány vagyok, hehe.

2023. dec. 3. 12:02
 25/28 anonim ***** válasza:
49%

Ahol a BMI-ben mérik az egészséget, ott a BMI szerint sovány sem tekinthető egészségesnek.

Egyébként a BMI-t ki állapítaná meg, és milyen időközönként lenne felülvizsgálva a Gyakori Kérdések alternatív valóságában?

2023. dec. 3. 12:09
 26/28 anonim ***** válasza:
Na már sportolokat is kezditek b@szogatni...
2023. dec. 3. 22:35
 27/28 anonim ***** válasza:

Egészséges emberek sokkal jobban terhelik az államkasszát, mert lehet utánuk 90 éves korukig fizetni a nyugdíjat. Az egészségtelenek meg nyugdíjba menés után egy-két évvel már halottak is. Remélem, nem gondolod, hogy az a ló_asz egészségügyi ellátás, aminél az átlag ember hamarabb feldobja a talpát, minthogy a várólistán sorra kerülne, többet költ a betegek gyógyíttatására, mint amivel a nyugdíjkifizetések terhelik az államkasszát.

Nem vagyok se kövér, se dohányos, csak mondom...

2023. dec. 7. 08:33
 28/28 anonim ***** válasza:

Magyar egészségügy =

- Első a TB pénz az mindíg meglegyen a páciens után

- Második a WHO statisztika kitöltése az összes vonatkozó kérdéseivel (cookie policy).

- Harmadik a kezelési protokolok aláiratása.

- Végül és utolsó sorban ellátnak, ha már nagyon muszáj, de csak épp, hogy meg ne halj.

2023. dec. 7. 23:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!