A Fidesz kormány azért általában mindig szerencsés ebben a tekintetben?
Előbb-utóbb a fideszesek is átlátnak a szitán, 13 év után már ők is kristálytisztán látják, hogy mindig hülyének nézte őket (MZP ukrajnába küldi fiataljainkat. Az óvisokat átműtik) szóval látják a barmságaikat, miközben szépen és lassan leépítették a jogállamot, és egy nap arra ébrednek: baxus ezeket már lesem lehet váltani? És akkor megértik mit jelent a mondás, hogy kígyót melengettek a mellkasukon. Szerintem nem hülyék, nem bírkák. Pontosan látják az ismétlődő szisztémát, a vádaskodást az ellenzékkel szemben, képesek újra és újra eljátszani megint az esti mesét, Fidesz a nagy Andersen, megint talált valamit Karácsony Gergely körül, természetesen ez így szokott lenni, csak éppen semmi sem lesz belőle, és a fideszes megint hiú ábrándba ringatja magát, na most elkapták a csúnya ellenzékit, végre! Nem, nem nem. A Fideszes jól tudja nincs ott semmi, de ő boldog, nagyon boldog, mert addig sem kell látnia, ami a saját udvarában történik.
De ezt egyszer megelégeli, és azt mondta: stop. Eddig jó cinkosod voltam, hittem hogy karácsony eladja a városházát, kaptam krumplit és cinkosan rádmosolyogtam, mert tudtam blőff. Közeleg a választás, és muszáj farkast kiálltani. Tehát biztosan hogy van olyan aki tudja, és van aki megmarad naívnak, és hisz a mesében.
" mindig akkor van a népszerűségének a legalján amikor relatíve bármilyen választás még viszonylag messze van"
Ez nem szerencse, hanem teljesen tudatos. A legnépszerűtlenebb intézkedéseket mindig akkor kell meglépni, amikor éppen lementek a választások, mert ahogy te is mondtad: 4 év alatt elfelejti az ember.
Azt nem lehet mondani, hogy annyira nagy mákjuk lett volna az eseményekkel. A mandátumuk második felében kellett lekezelniük egy covid válságot. Kijárási korlátozás, maszkhasználat, iskolabezárások, teljesen átláthatatlan és megmagyarázhatatlan döntési mechanizmusok, bevizsgálatlan szputnyik. Ezzel ráfordulni a választásokra nem volt éppen álomfutam.
A választások előtt két hónappal robbant ki a háború, ami azért lett igazán ciki, mert Orbán már évek óta Putyin farkát nyálazta; közvetlenül a háború előtt még el is repült meglátogatni, majd bejelentette, hogy minden le van zsírozva, nem lesz háború.
Ezzel párhuzamosan már kezdett látszani az is, hogy az EU jogállamisági eljárás mégsem csak üres duma, és benne van a pakliban, hogy nem lesz pénz. Szóval nem jó pozícióból várták a választásokat, ezt érezte az ellenzék is, és egy pillanatra úgy tűnt, képesek lesznek együtt összehozni valamit.
Szerintem régen rezgett ennyire a léc Orbánéknál. Nem véletlenül költekezték szarrá magukat: brutális kampány, miniferivel és hasonlókkal, SZJA visszatérítés, anyák SZJA mentessége, és hasonló finomságok.
Aztán meg jött MZP, aki szinte mindent elb.szott, amit el lehetett, és Rogán, aki minden hibára lecsapott. Orbán lett a béke utolsó védőbástyája, az ellenzék pedig háborúpárti, az EU pedig a józan vélemények zsarolással elkussoltatója. És itt is vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!