Fideszesek! Hogy oldjátok fel azt az ellentmondást, hogy a kormány megvéd a bevándorlástól, de egyre több vendégmunkás él Magyarországon?
Az már kezd árnyalt gondolkodásra vallani, hogy nem minden külföldi rossz. 2018-ban ilyen árnyalt gondolkodásról szó se volt, csak "stop migráció". Aki 2018-ban azt mondja, hogy nem minden külföldi rossz, azt kb. meglincseltétek volna. Még a legnagyobb liberálisok se merték hangosan mondani, hogy a kerítés értelmetlen, olyan hisztérikus volt a hangulat.
2022-ben meg már legalább egy konkrét dolgot állító egy bites állítás sem volt, csak "piros volt a paradicsom nem sárga, Magyarország előre megy, nem hátra."
Habár a választások előtt pár héttel megkésett karácsonyi ajándékként jött Márki-Zay Péter partizános interjúja, ami alapján már lehetett azzal az egy bites állítással telekürtölni a nyilvánosságot, hogy "Fidesz = Kimaradunk / Ellenzék = Belesodródunk".
Na de most akkor hogy is van ez a dolog az ide érkező bevándorlókkal meg a stop migrációval?
Papíron talán de tudja mindenki hogy megy ez.
A puding próbája az evés
#1 #2 és #3. Ezt én értem és egyet is értenék egy ilyen árnyalt gondolkodással, hogy létezik illegális bevándorló, befogadott menekült, vendégmunkás, stb. Na de nem erről volt szó!
Amikor 2017-ben Őcsényben egy panziótulajdonos LEGÁLIS, BEFOGADOTT családokat szállásolt volna el a panziójában, akkor a helyiek téglákkal dobálták meg a kisbuszát, kiszúrták a kerekét, és a falugyűlésen a helyiek magukból kikelve ordítottak a panziótulajdonossal. Orbán Viktor meg azt mondta az ügyről, hogy "Semmi kivetnivalót nem találtam én ebbe'. Nem akarnak az emberek migránsokat befogadni."
Úgy, hogy különbség van illegális migráció és a migráció szervezett formája között.
Persze csak ilyenkor, mert amúgy rohadtul nem érdekli őket, és összemosnak mindent.
Ugye itt van OV, aki oltalmazott menekültek ellen uszított: [link]
Vagy éppen arról beszélt, nem vagyunk kevert fajúak. Megint csak irreleváns, hogy a migráns legális vagy illegális: [link]
Vagy it van Lázár János én drámája "Bécs :(" címmel: [link]
Itt talán előkerül az, hogy csak az illegális migrációval van gond? Természetesen nem.
Másrészt illegális migráció csak embercsempészek által történhet Magyarországon, a Fidesz elsősroban azt kritzálta, ha valaki szabályozni szerette volna a migrációt. Ha a törvényszerűség a gond, akkor miért nem azon dolgozna, hogy ne legyen annyi illegális bevándorló?
"Amikor 2017-ben Őcsényben egy panziótulajdonos LEGÁLIS, BEFOGADOTT családokat szállásolt volna el a panziójában,"
Ott olyan migránsok voltak, akiket senki nem hívott, senki nem kérte,hogy idejöjjön.
Jogos volt a felháborodás.
#9 Legális, befogadott gyerekek mentek volna Őcsényre pár napra nyaralni. És a panzió tulajdonosa hívta őket.
Ahogy a gyárakban dolgozó vendégmunkásokat is a gyárak hívják, nem a helyiek. Itt miért nem jogos a felháborodás, ha Őcsényben jogos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!