Ha kárpátaljai magyar férfi lennél, akkor bevonulnál a háborúba?
Nem vagyok sem fideszes, sem liberális. Magam már az elején átjöttem volna.
A buszon is beszélgette 2 ukrán (ha ők hazudtak, akkor én is), hogy lassan nem marad lakos. Akinek nélkülözhető volt a munkája már vitték, ha valaki csinál valami büntetendőt, akkor viszik a frontra. Rendőrök többségét is küldték már, mert úgy sincs bűnözés. Az utcán is random embereket raknak kocsiba és visznek el. Sokan ki se mernek már menni, mert vinnék a frontra. Az oroszok meg nem is igazán harcolnak. Távolról lövöldöznek, robbangatnak. Tömeges népírtás megy, mert "az az idióta ukrán" nem hajlandó megállapodni. Határnál is ilyen 15 kilóméteres kamion sor áll, mert lengyelbe se engedik ki őket. De ott se hajlandó alkudozni, hogy javítson bármit a saját helyzetén.
Hiába küldik a fegyvereket, de lassan nem lesz aki használja, mert nem lesz ukrán lakos. Értem én hogy ragaszkodik a területeihez, de ha nem lesz lakos akkor sokat nem tud csinálni.
Magyarországon ha elkezdenének sorozni, már aznap vagy max másnap el is hagynám az országot, sem az országért, sem a félnótás politikusért nem vagyok hajlandó meghalni...max akkor hagynám, ha elmentek volna nálam otthonról, vagy ha már meg akarok halni.
A félnótás Kis Fidesz párt akarja nagyon bevezetni a sorkatonaságot, ez a fétisük vagy nem tudom. Gondolhatjátok, ha be akarnák vezetni itthon a sorkatonaságot, az oroszokhoz hasonlóan tömegével kilóméteres sorokba vonulna ki az országból nyugatra a nép.
A kérdés arról szólt, hogy az ukrán háborúba bevonulnál-e Oroszország ellen ha kárpátaljai magyar lennél
Ha délvidéki magyar lennél, akkor bevonultál volna a délszláv háborúba is? Vagy az amerikaiak ellen is?
A kérdés értelmetlen, "mi lenne, ha" kategória, ami itt is nélkülözi a realitást, mint általában az ilyen jellegű kérdések.
Visszatükrözik azt a válaszok is, csak háborús helyzetben nem szokás a polgárokat megszavaztatni, hogy akar-e bevonulni.
"Ha kárpátaljai magyar lennél"... akkor olyan szempontok jönnének elő, amiről nekünk fogalmunk sincs, fogalmunk sem lehet, azon egyszerű oknál fogva, mert nem vagyunk azok.
Akik megtehették, azok többsége még a kényszersorozások előtt elmenekült, nemzetiségtől függetlenül. Akik viszont maradtak, nincs szavazati joguk, hogy ők ugyan nem harcolnak.
Hasonló volt a Dél-szláv háború is, ott sem kérdezték meg, hogy "van-e kedved bevonulni", ahogy a II világháborúban sem több millió önkéntes ment a frontra.
A háborúk kezdeti szakaszában van egy időszak, amit valóban sokan romantikusnak találnak, de az gyorsan elmúlik, ha a háború elhúzódik.
Az első hetekben Ukrajnába is mentek zsoldosok, önkéntesen, de fizetésért, még hirdetve is volt a lehetőség... mostanra már lemúlt a romantika, a besorozott meg oda megy, ahová viszik, nem kérdezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!