Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most milyen indokkal fogunk...

Most milyen indokkal fogunk vétózni, ha ez megvalósul?

Figyelt kérdés
[link]

2023. nov. 25. 11:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
27%
10: Nem, amúgy az lenne a baj, ha csak az ukrán érdekeket néznénk.
2023. nov. 25. 12:12
 12/17 anonim ***** válasza:
70%
11, de ott laknak magyarok is, az ő érdekük nem az lenne, hogy ők is EU tagállamban éljenek?
2023. nov. 25. 12:15
 13/17 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem nem böszmeség háborúban álló országot tagjelöltté nyilvánítani, ill. tárgyalni velük a csatlakozási feltételekről. Ez egy jelzésértékű dolog.

A lóvéról annyit, hogy Magyarország is rengeteget kapott, más kérdés, hogy főleg Orbánék elsikkasztották a javát, így a felzárkózási alap nem töltötte be szerepét. Hazaáruló Orbánnak hála (Isten őt úgy segélje, ámen) így vissza nem térő történelmi lehetőséget hagyott ki, de nem csak gazdasági, hanem jogi téren is jóvátehetetlenül ártott.

Sok birka meg tapsol, mert le van hülyítve. Érv nincs, logikus gondolkodás nincs, csak a frázisokat képesek szajkózni, meg rettegni, Hitler remek tanítványa.

2023. nov. 25. 12:30
 14/17 anonim ***** válasza:
71%

Sajnos a jelenlegi magyar kormányt nem érdekli a határon túli közösségek otthoni boldogulása, csak a szavazataink.

Előre tudható, hogy a politikájukon nem változtatnának a magyar közösség érdekében, mert azt a politikát, amit a magyarországi kormányzat képvisel kizárólag a magánérdekek, hatvan évre titkosított orosz-magyar paktumok, a gáz és a kőolaj motiválja.

A kárpátaljai magyarság a "magyar" állampártnak maximum járulékos veszteség, egyszerűen nem is tétel.

Eddig is csak hergelték, uszították a környező többségi népeket a határon túli magyarság ellen, belpolitikai érdekből, szavazatszerzési céllal.

orbán viktor putyin kezében van, még ha akarná (bár nem akarja), akkor sem tudná a magyar érdeket képviselni, mert már rég úgy táncol, ahogy az oroszok fütyölnek.

Jelenleg ez a viszont orbán és főnöke között:

https://www.youtube.com/watch?v=AE4ReW3euME

2023. nov. 25. 12:57
 15/17 anonim ***** válasza:
83%
Én az ukránok oldalán állok, neik drukkolok, de nem támogatom Ukrajna EU-s taggáválását, Európa 2. legkorruptabb országa, tavaly kapták meg az EU tagjelölti státuszt és 2 év alatt nem tudták harmonizálniuk a jogrendszerüket az EU-éhoz, lásd. Montenegrot, akik 6x közelebb állnak a csatlakozáshoz, még is 11 éve várnak még mindig és folynak a jogharmonizálási munkánk és tárgyalások, Ukrajnára meg azt mondják 1 év után, hogy készen áll? Ez egy kicsit vicc kategória.
2023. nov. 25. 14:10
 16/17 anonim ***** válasza:
47%

"Ukrajnára meg azt mondják 1 év után, hogy készen áll?"

Nem hallottam ilyenről, hogy azt mondták volna az EU-ban, hogy Ukrajna készen áll a csatlakozásra, ha ez volt a kérdésed.

2023. nov. 25. 14:16
 17/17 anonim ***** válasza:
68%

Magyarország is sokat küzdött a jogharmonizációért, de Orbán egyre távolabb visz bennünket nem csak a jogharmóniától, de a jogállamiságtól is. Ha a korrupcióról kell beszélni, hát Magyarországot se kell félteni, Orbán strómanjainak a vagyona lassan(?) vetekszik Soros Györgyével, mégis Soros a Sátán, ugyebár.

Szerintem fontos, hogy bazisok követelésnek feleljenek meg az új tagok, én pl. feltételül szabnám azt, hogy az összes egyezményt aláírják, ratifikálják, pl. Isztambuli-Egyezményt, vállalják az EU ügyészséget... Ezt persze nekünk is kellene. Ill. az is fontos, hogy nem hozhatnak EU szabályba ütköző alkotmányt sem, ahogy nálunk történik.

A belépésnek sok gazdasági és jogi követelménye kell, hogy legyen, és az teljesen rendjén van, hogy tárgyalnak akár háborúban, és azt is elfogadom, hogy pl. csak háború után lépnek be. Mert mondjuk, tényleg elég érdekes dolgok lehetnek abból, hogy az európai határ egyik szakasza egy folyton vándorló front, de hogy ne tárgyalhassanak, ne tudhassák, minek kell megfelelniük ahhoz, hogy tagok lehessenek, szerintem baromság. Még ha máról holnapra teljesítenék is az összes feltételt, még akkor is bárki megvétózhatja.

2023. nov. 25. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!