Fidesz-KDNP-szavazók, örülni fogtok, ha megvalósul a kormány terve, és sokkal kevesebb posta lesz?
Évek óta postán csak akkor jártam, ha ajánlott levelem vagy csomagom jött és nem voltam itthon.
Biztos vagyok benne, hogy a mai technológia mellett a posták nagyrészét automatizálni lehetne, hogy a szolgáltatást 0/24 órában igénybe lehessen venni, ahogy ezt a csomagautomaták esetében a legtöbb futárszolgálat is csinálja.
Nálunk Budapest egyik külső kerületében a helyi posta kizárólag munkaidőben van nyitva, de az értesített leveleket és csomagokat nem is ott, hanem a főpostán lehet átvenni. Annak a nyitvatartási ideje is olyan, hogy legfeljebb szombaton jutok el, ha dolgozom. Ennél sokkal jobb lenne, ha az értesítésen a QR kódot leolvasva egy automatából tudnám átvenni a levelem, amikor szeretném.
Ezt a kerdest inkabb az idosebb fidesz-nagymamiknak kene feltenni akik 5 metert 3 ora alatt tesznek meg.
Es igy kb. 1 hetbe telik mig eljutnak igy a postahoz videken.
De hat ok annyira elszigetelten elnek hogy van egy radio otthon es kesz. Hallgatjak a Kossuth radiot reggel 5 tol este 7 ig es utana lefekves, majd amikor meghalljak hogy Brusszel tamad kiesik a fogsoruk ugy megijednek.
Szerintem ok nem orulnek, mert aki tavolabb el a faluban, meg most mar nagyvarosokban es fidesz-nyanya, nincs kocsija, kintebb el es nem a belfaluban/varosban, hosszabb tavot kell megtennie igy es lehet faj a csipoje meg mindene ha mar az ajtoig el kell jutni.
De veluk nem lehet mit kezdeni.
1. Mert magadból indulsz ki! Ha neked nincs rá szükséged, akkor szerinted másnak se.
Szó se róla, én se járok postára, max 1 évben egyszer, de olyankor mindig sorok vannak.
Ennyi erővel mondhatnám én is, hogy minek a konditermek, én otthon is meg tudom oldani az edzést, oldja meg más is, zárjon be az összes.
Nem, egyáltalán nem örülnék a posták bezárásának.
Annak örülnék ami korábban már tervben volt és amit más országokban már sikeresen megvalósítottak, hogy a postai szolgáltatás része lehetne más kereskedelmi tevékenységnek is.
Ahogy a benzinkutakon lehet élelmiszert árulni, újságot venni az üzemanyag mellett, úgy lehetne ott postai szolgáltatásokat is nyújtani. Vagy a kisebb boltokban a pénztáros nem csak lottószelvényeket árusíthatna, hanem csekkbefizetést is lehetne ott csinálni meg levelet feladni.
A hírekben emlegetett törvényjavaslatot még nem tudtam megtalálni, mielőtt kijelentjük róla, hogy nem jó, érdemes lenne inkább elolvasni mi is van benne!
Én nem bánom, ha kevesebb posta lesz.
A kommunikáció teljesen elszakadt a postától. Személyes levelek már gyakorlatilag nem léteznek, a fiatalok főleg Messengert használnak, de a legidősebbek is telefonálni szoktak. Hivatalos levelek még vannak, de egyre inkább előtérbe kerül ezen a téren is az email, E-Ügyfélkapu.
Csomagszállítás: Ezt úgy 90 %-ban már át is vette a GLS, és a többi futárszolgálat.
Csekkek. Jelen pillanatban ez az egyetlen, még valóban szükséges szolgáltatás. Azonban itt is terjed az e-számla, a szolgáltatók is erre ösztönöznek (pl a papíralapú csekk egy kicsit feláras, pár 100 forinttal). Itt ugyan lassabban halad az átállás, de ha megtörténik akkor már nem lesz szükség postákra.
A posták már csak viszik a pénzt. Drága a rezsijük, az alkalmazottakat is fizetni kell. Persze szomorú lesz ha elveszítik a munkájukat, de inkább ők is végezzenek valami hasznos munkát.
1-es, 5-nek igaza van, azért mert neked nincs szükséged rá, attól még másnak lehet.
Külföldre csomagot küldeni a Posta a legjobb és a legolcsóbb, 8ezerért Európán kívül is szállítanak, míg a többi külföldi tulajdonú cég uganezt az 1kg-os csomagot 46 ezerért szállítja, vagyis sokszor 4x annyiért, mint amennyi a küldemény értéke.
Ha neked megfelel az automata, akkor használd, én is szoktam.
7: "de inkább ők is végezzenek valami hasznos munkát."
Hasznos munkát végeznek! Sokat dolgoznak mert egyre kevesebben vannak. A biciklis postások főleg esőben, fagyban. A G futárszolgálat sokkal többért hozza ki a levelet ha egyáltalán kihozza.
Gondolom, íróasztal mögül osztod az észt, ruhatár szakos diplomával, azoknak ilyen stílusuk.
Lehet, hogy sok webshop kiszállítási díja meg fog emelkedni a Posta bezárások miatt. Akik bevitték feladni a csomagokat, most messzebre kell menniük a legközelebbi postáig, vagy házhoz kell kérniük az MPL-t hogy elvigye.
Ami jó még a Postában, hogy biztosított csomagot is fel lehet adni.
Vannak közösségi csomagszállítók, mint az Oszkár (ami eredetileg közösségi autómegosztó de lehet csak csomagot is küldeni) és mások is biztos próbálkoznak hasonlókkal, látva a Posták bezárását. Ha ezeknél a megbízottaknál megsérül a csomagod, vagy teljesen elvész, akkor mehetsz pereskedni és lehet hogy azt is elbukod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!