A fideszesek nem járnak kórházba, nem vesznek igénybe egészségügyi ellátást?
Nem tudom, én nem járok ilyen helyekre, de állítólag nincs a helyzet magaslatán az egészségügy.
Ezt csak a balliberális oldal hangoztatja, vagy tényleg így van?
Csak mert fideszesek nem igen beszélnek ilyenről.
Bár gondolom csak a balliberálisok vannak elkényelmesedve.
Jaj hullik egy kis vakoltak, és nekem kell vinni a wc papírt, na most mi lesz...
Nincs olyan, hogy balliberális. Az egészségügy a legjobb példa rá. Egy baloldali közszolgáltatásként tekint az egészségügyre, egy jobboldali piaci alapon képzeli el. Utóbbi irányba tart most az ország, ha meg akarsz gyógyulni, mehetsz a méregdrága magánba.
Az meg valóban nem normális, ha a betegnek kell vinnie a WC-papírt.
Hogy a baloldali közszolgáltatásként tekint az egészségügyre, ezzel azért vitatkoznék. 2002-2010 között a baloldal igen serényen próbálta bevezetni az üzleti alapú, fizetős egészségügyet, privatizált kórházakkal és ellátó intézményekkel. Még emlékszünk a vizitdíj, kórházi napidíj, Hospinvest kifejezésekre. A Fidesz sem tesz mást, csak jobban elnyújtják a folyamatot.
A magyar egészségügy helyzete az összes rendszerváltás utáni kormány sara, de a '80-as években már létezett Nagy Bandó Andrástól egy keserű stand up az egri kórház ügyeiről.
Az egészségügyi dolgozók teszik amit kell, le a kalappal előttük. Nyilván mindenki hall horror történeteket, sosem leszünk Svájc, de azért működik az ágazat.
#2 Ezzel kár vitatkozni, a baloldal mindenütt a díjmentes közegészségügy mellett áll ki. Különböző országokban különböző néven illetik (Medicare for All, NHS stb), a szemlélet egységes.
Ha másfajta megközelítést látsz, az nem baloldali.
#1: "Egy baloldali közszolgáltatásként tekint az egészségügyre, egy jobboldali piaci alapon képzeli el. Utóbbi irányba tart most az ország, ha meg akarsz gyógyulni, mehetsz a méregdrága magánba."
Nekem tökéletesen megfelelne ha jobboldali piaci alapon működne, de az, hogy a fizetésem egy jelentős részét TB-ként kell kifizetni, majd mindemellett magánban kell fizetni egy normális ellátásért, az nincs rendben.
2009-ben egy főre vetítve az állam 130 ezer forintot költött egészségügyi kiadás címen, ez 2021-es áron 190 ezer forint lenne, 2021-ben 304 ezret költött.
Ha régen jó egészségügy volt ennyi pénzből, akkor most reálértéken másfélszer annyi pénzből nehogy már elhiggyük, hogy rosszabb van.
ma 17:14
Mennyit keresel, hogy a 9600 forint a fizetésed jelentős része? Ennyiből milyen ellátást kapnál egy magánkorházban? Egy egész élet alatt ez 4,6 millió befizetés lenne, ennyiből lehet szerinted minden nyavalyád kezelni ami évek alatt összegyűlt?
#6: Emlékezni fogok, és inkább fizetném igen. Működhet állami alapon is, de jól. Amerikában pl fizetős az egészségügy és magas színvonalú is.
#7: Nem 9600 forintot kell utána adózni, hanem jóval többet.
Én meg inkább nem fizetném. Ahogy 7-es írta, sokkal olcsóbban kijön az ember, ha van egy TB által finanszírozott, minőségi, állami, díjmentes közegészségügy. Az USA-ban pont nem magas színvonalú, de legalább drága. Szidják is, mint a bokrot, és Kanadával meg Nyugat-Európával példálóznak. Joggal.
Hogy a kérdésről is legyen szó, a fideszeseket ez szerintem nem érdekli. Egy b*zizás, komcsizás a vezetőik részéről nagyobb öröm számukra, mintha lenne egy rendes egészségügyi rendszer.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!