Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Bige László külhoni magyar....

Bige László külhoni magyar. Őt akkor most hogyhogy nem románozzák meg utálják ki a balliberálisok?

Figyelt kérdés

Nem úgy volt, hogy az erdélyi magyarok mind románok, akik beszavazzák Orbánt és emiatt mérgesnek kell lenni rájuk?

Ez a DK hivatalos álláspontja is.

2023. nov. 18. 06:34
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Ha valóban szocdem lenne, akkor nem puccsolták volna meg a ténylegesen is szocdem Botkát. Érdekes módon a Botka ellenes lejárató kampányban a Fidesz meg a DK hirtelen összefogott. Innen is látszik mennyire "szocdemek" a gyakorlatban.

2023. nov. 18. 08:43
 12/19 anonim ***** válasza:
49%
#10 A kurucinfo gázos kommentjeit a teljes jobboldalon számonkérik, de az ezerszer népesebb r/hungary csak egy szélsőséges szekta. Oké...
2023. nov. 18. 08:46
 13/19 anonim ***** válasza:
50%
#12 Az az igazság, hogy nem szoktam olvasni egyiket sem. Csak azt tudom, hogy amikor összecsapnak a "határon túliak", meg a "határon belüliek", akkor szinte mindig a legagymosottabb szektások csapnak össze. Függetlenül attól, hogy ki melyik "oldalon" áll.
2023. nov. 18. 08:53
 14/19 anonim ***** válasza:
28%
Ez sok más politikai vitatémára is igaz, csak nem mindenhol vesznek róla tudomást.
2023. nov. 18. 09:24
 15/19 anonim ***** válasza:
57%
Én jobbliberális vagyok
2023. nov. 18. 15:45
 16/19 A kérdező kommentje:

Igen, persze. Magyarország alapból akik "liberálisak" azok definíció szerint szinte mind jobboldaliak. Magyarországon igazából az egyedüli baloldali Thürmer Gyula, Schiffer András és Botka volt. Egy nagytőkés milliárdos támogatása és a baloldaliság eleve kizárja egymást.

A gazdagok mellett állás jobboldali dolog. Ezért Magyarországon a töréspont valójában nem jobb-bal tengelyű, hanem konzervatív jobboldal vs liberális jobboldal tengelyű.

De azért használom a "ballib" szót, mert ez alatt ezt a specifikus hungarikumot értem. Ugyanis ilyen a világon nem volt, hogy valaki egy öszödhöz hasonló botrány után ott maradjon a politikában, majd négyszer egymás után is a kormány kihívója legyen, de ami még ennél is abszurdabb, hogy ennek ellenére továbbra is a legnépszerűbb ellenzéki párt legyen. Ahogyan olyan sincs sehol máshol a világon, hogy egy párt a saját népcsoportja elleni gyűlöletre építsen fel kampányt. Laknak németek Németországon kívül is, de soha egy német liberális sem uszított a határontúli németek ellen vagy laknak svédek Finnországban is, de még a legvadabb svéd liberálisok sem gyűlölködtek ellenük stb. Tehát sehol máshol a világon nincs ilyesmi, ami Magyarországon a ballibeknél van. Szóval mivel ez egy abszolút világszinten is egyedülálló dolog, tehát már nyugodtan nevezhető hungarikumnak is, ezért használom csak erre a "ballib" szót.

2023. nov. 18. 15:55
 17/19 anonim ***** válasza:
76%

"az ezerszer népesebb r/hungary csak egy szélsőséges szekta."

Hát mivel - szégyen, nem szégyen - most hallok róla életemben először, így azt gondolnám, igen.

2023. nov. 18. 21:01
 18/19 anonim ***** válasza:
Internet Explorer? Windows98? VHS kazetta? Valami azért dereng? :D
2023. nov. 18. 21:15
 19/19 anonim ***** válasza:
67%
#17 A reditt hungary-ra gondol. Nem szoktam olvasgatni, de jártam már ott. Ott vannak nagyon sokan valóban mind a két oldalról. Természetesen szélsőséges szektások is vannak köztük bőven, és ők a leghangosabbak. Akárcsak a Facebookon.
2023. nov. 18. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!