A balliberálisok magasabbrendűnek, menőbbnek tekintik az angolszász kultúrát a magyarhoz képest?
Lehet ez nem teljesen politikai kérdés, de nekem van egy ilyen tapasztalatom, hogy létezik ez a fajta kulturális imperializmus, hogy sokan menőbbnek érzik az USA kultúráját a sajátjuknál és hozzá próbálnak hasonulni. Ennek szerintem legfontosabb eszköze az angol nyelv, mert sok munkahelyen már csak azt használják, de szabadidőben is csak angol nyelvű podcast-okat hallgatnak vagy sorozatokat néznek. Ezzel meg valamilyen szinten el is távolodnak mondjuk az egyszerűbb vidéki magyar emberek világától.
Tulajdonképpen a dualizmus korában is volt egy ilyesmi, mert akkor a nemesek mind a német nyelvet nyomták és az osztrákokat próbálták mindenben utánozni. Az sem feltétlenül igaz, hogy mindenki balliberális lenne, aki tájékozott a nyugati világ dolgait illetően, de szerintem egy jobboldali, konzervatív emberre inkább jellemző, hogy törekszik a magyar nyelvet szépen beszélni angol szavak nélkül és értékeli jobban a magyar népdalokat, irodalmat, zenét, mint a baloldalon, ott egyszerűbb mindent átvenni nyugatról és lenézni a magyar vidéki embereket. Ismerek olyan Kanadából hazatelepült magyart is, aki anyanyelvi szinten beszél angolul, de mégsem kever angol szavakat a magyar beszédbe és abszolút jobboldali, hazafias érzelmű, utálja a woke-ot. A balosoktól meg mindig csak azt lehet hallani itt minden sz.r, nyugaton minden jó, pedig nekik is ez a hazájuk, csak lehet nem érzik annak.
Mivel, ott nem irtottak ki mindent az angolszász kultúrából politikai alapon, mint itthon az utóbbi 10 évben és nem szállt bele teljesen a politika az aktuálkultúrába, igy jelenlegi állapotok alapján én azt mondom igen.
Kultúrtörténelmileg meg inkább Tóth Árpádot olvasok, amig még lehet.
Minden másra meg ott a fóliázás.
Az általad "balliberálisnak" nevezett csoport legalább fogyaszt bármilyen kultúrát! :D
A jobboldalon meg ugye kibiztosítják a revolvert az értelmiségi szó hallatán...
Mi lenne, ha mindenki azt nézne hallgatna és olvasna, amit szeretne? Miért kéne nekem a végtelen f*s kőszívű ember fiait és traumatizáló kisködmönt olvasni, ha vannak sokkal élvezetesebb nyugati és keleti írók!? Hazaszeretetből!? Szeretem én attól, hogy több külföldit olvasok, mint magyart. Nincs összefüggés!
És a cancel culture micsoda?
Ez nem igaz, most is vannak nagyon magas minőségű magyar irodalmi művek, zenék, filmek. Amúgy meg ez a réteg, akikre célzol, hogy trash tartalmakat fogyaszt ugyanúgy megvan a nyugati országokban is, a legtöbb ilyen műsor onnan jött át.
Ja, ott nincs ilyen hülseség, hogy "balliberális", van baloldali, meg liberális.
>lenézni a magyar vidéki embereket.
-az nem a magyarság miatt van, hanem a primitívség miatt. Egy redneck nem különb, mint egy mihazánkos, betyársereges hazai megfelelője.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!