A balliberálisok magasabbrendűnek, menőbbnek tekintik az angolszász kultúrát a magyarhoz képest?
Lehet ez nem teljesen politikai kérdés, de nekem van egy ilyen tapasztalatom, hogy létezik ez a fajta kulturális imperializmus, hogy sokan menőbbnek érzik az USA kultúráját a sajátjuknál és hozzá próbálnak hasonulni. Ennek szerintem legfontosabb eszköze az angol nyelv, mert sok munkahelyen már csak azt használják, de szabadidőben is csak angol nyelvű podcast-okat hallgatnak vagy sorozatokat néznek. Ezzel meg valamilyen szinten el is távolodnak mondjuk az egyszerűbb vidéki magyar emberek világától.
Tulajdonképpen a dualizmus korában is volt egy ilyesmi, mert akkor a nemesek mind a német nyelvet nyomták és az osztrákokat próbálták mindenben utánozni. Az sem feltétlenül igaz, hogy mindenki balliberális lenne, aki tájékozott a nyugati világ dolgait illetően, de szerintem egy jobboldali, konzervatív emberre inkább jellemző, hogy törekszik a magyar nyelvet szépen beszélni angol szavak nélkül és értékeli jobban a magyar népdalokat, irodalmat, zenét, mint a baloldalon, ott egyszerűbb mindent átvenni nyugatról és lenézni a magyar vidéki embereket. Ismerek olyan Kanadából hazatelepült magyart is, aki anyanyelvi szinten beszél angolul, de mégsem kever angol szavakat a magyar beszédbe és abszolút jobboldali, hazafias érzelmű, utálja a woke-ot. A balosoktól meg mindig csak azt lehet hallani itt minden sz.r, nyugaton minden jó, pedig nekik is ez a hazájuk, csak lehet nem érzik annak.
Annak kellene leesni, hogy az angol egy, elterjedt nyelv, rengetegen beszélek, milliószor több információhoz férsz hozzá, ha angolul keresel, nem magyarul. Nyilván ezért hallgatnak sokan angol podcastet.
Munkahelyeken meg ugyanezen okból elvárható, továbbá mai világban elég sokszor kell külföldiekkel kommunikálni munkában, ennek a nyelve meg rendszerint az angol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!