Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az ellenzék most arab párti...

Az ellenzék most arab párti vagy izrael párti?

Figyelt kérdés
Eddig nem úgy volt, hogy védeni kell az arabokat és nem Szabad bombázni őket, hanem be kell engedni őket európába?
2023. nov. 17. 16:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%

Hatalmas különbség van a két konfliktus között. Ukrajna esetében egy békés ország lett megtámadva, mert egy pszichopata megharagudott a vezetőire. Joguk van az önvédelemhez, és az egyre valószínűbb kudarcuk rosszat jelent az egész civilizált világnak. Ázsiában pedig két egyforma, primitív terrorállam gyilkolja egymás civiljeit. Az egykori liberalisok azért állnak Izrael mellett, mert a miniszterelnökük egy bűnöző, ezért szimpatizálnak vele.

2023. nov. 17. 17:50
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha a kisebbségek vegzálására civilek legyilkolása az adekvát válasz, akkor az oroszokat is fel lehet menteni. Ha nem, akkor pedig a Hamazt sem.
2023. nov. 17. 17:54
 13/17 anonim ***** válasza:
76%

ma 17:27

Bocs, de nem tudlak követni.

1. Én úgy gondolom, hogy akármennyire utálja valaki a szomszédját, akkor sincs joga felgyújtani annak házát, és sittre kell vágni évekre, ha megtenné. Tehát ha van is némi igazság Putyin ürügyének a háborúra, akkor is támogatni kell Ukrajnát az önvédelemre, és szétszankcionálni Oroszországot, ill. néhány figyelmeztetés után mindenkit, aki a szankciót kijátssza, pl. Ciprust, Magyarországot. El kell ismerni, hogy gazdasági világháború már így is megy, és mindenkinek állást kell foglalnia benne, hogy melyik oldalon áll.

Ugyanis pont a szankciók aláásával stb. húzódik el a háború. Ha békepártiak vagyunk, akkor az agesszorokat úgy meg kell leckéztetni, akár példastatuálással, hogy egynek se jusson többé soha eszébe, még akkor is, ha ez egy kicsit költségesebb, ha "nem a mi háborúnk", és nem tudom még, mi volt a dezertőr, hazaáruló Orbán kifogása.

Azt, hogy mennyiben kapcsolódnak a terrorcselekmények Putyinhoz, azt már korábban leírtam, de megjegyezhetjük azt is, hogy a terroristák leginkább orosz fegyvereket használtak.

Azt is meg kell jegyezni, hogy a terroristáknak a félelemkeltés a céljuk, ehhez az kell, hogy nagy nyilvánosságot kapjanak az ügyeik. Ez nagyon sok politikusnak érdeke, Orbán hatalmas hasznot húz ebből, akármit mond is.

Lehet pl. beszélni az öt fogoly esetéről, hogy mennyi mindent tesznek érte, lehet ez napi téma, de felteszem a negyvenmilliós kérdést, a Fidesz-médiában mennyire téma az, hogy milyen csehül áll az egészségügy, hogy hány ember van életveszélyben, és hogy mennyi mindent tesznek azért, hogy minden beteget megmentsenek?

Ja, bocsi, pont most lett tízszeres ára a gyógyszeremnek, mert megszűnt a tb támogatása, a helyettesítője meg nem olyan hatékony, pont most lett háromszorosára emelve a patikában kevert termékek ára.

Mikor jelentik be, hogy külön egészségügyi minisztérium lesz, olyan miniszterrel, aki ért is a munkájához, és nem csak Orbánnak hajbókol?

Ezzel is foglalkozhatna. Az öt emberrel foglalkozni se szégyen, de ennyit dumálni róla nem csak kampányfogás, de pont a terroristák célját szolgálják.

Főleg akkor, amikor orrba-szájba riogattak a terroristákkal Orbánék, és még a kis zsákfalvakban az idős nénikék is az ágy alatt rettegtek, hogy terroristák fogják őket megerőszakolni.

Kérdezem, mit tettek a kapcsolaton ill. családon belüli erőszak ellen? Isztambuli egyezményt legalább már ratifikálták?! Ja, nem! Kicsit sokkal többen halnak meg emiatt, mint terrortámadások miatt.

2023. nov. 17. 18:07
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

Egy nemlétező ellentmondásról hadoválsz. Azzal, hogy szerintem a terrorizmus rossz, semmi olyat nem mondtam, hogy amit Orbánék az egészségüggyel csináltak, vagy amit a családon belüli erőszakkal nem csináltak, az rendjén van. Ennek a kettőnek az együttes elítélése maximum a te fejedben zárja ki egymást.

Amit csinálsz, az maga a bűn relativizálása. Előrángatsz egy teljesen másik problémát, hogy tereld a témát. Vajon miért ennyire erős benned a késztetés, hogy bemocskold azokat, akik a terrorizmusról beszélnek? Egyesek csinálták ugyanezt az orosz agresszió vs. usa agresszió hamis dilemmával is, az is kellően undorító volt. Ennyi erővel a családon belüli erőszakról sem szabad beszélni, mert a nácik még rosszabbak voltak.

2023. nov. 17. 18:17
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem!

Én is teljes mértékben elítélem a terrorizmust, ezért nem is értettem, hogy ezt miért mondod. Szerintem ez teljesen egyértelmű volt. Én azt mondtam, hogy a terrorizmust akár az ISIS, akár a HAMASZ terrorszervezetekről van szó, Putyin támogatta. A felfordulás neki nagyon is érdeke, és Orbán is profitál belőle, mert a nagy riogatással stb. hatalmas politikai hasznot szerez.

A "nem engedünk zsarolóknak, terroristáknak" nem véletlenül kéne hogy következetes lépés legyen, sőt szerintem ha lehetne, be kéne tiltani a terrorcselekményekről szóló tudósítást, bár Youtube világában ez elég nehéz. A terroristák pont azzal lesznek sikeresek, hogy mindenkihez eljut a hírük, és mindenki retteg tőlük. Ha ignorálva lennének, sokkal kevésbé választanák ezt az utat.

Nem relativizáltam a terrorizmust, csak jeleztem, hogy álszentség, hogy míg öt ember kimenekítéséből gyakorlatilag hatalmasat kampányolnak politikusok több százezer ember haláláról említést sem tesznek, és nem hogy lépnének, a megelőzésben, hanem cinikusan lenyúlják az egészségügyre szánt támogatás jelentős részét, vagy veszteséggyárakat, pl. tök fölösleges stadionokat építenek.

Hangsúlyozom: ezzel nem azt mondom, hogy a terrorizmus nem bűn, vagy nem is olyan nagy bűn, mert nagyon is az, hanem azt, hogy egyes politikusok (Pl. Putyin, Orbán) mennyire álszentek, és mennyire kihasználják a jelenségeket, ill. mennyire leszarják valójában az emberéletet, ha nem tudnak rövidtávon hasznot szerezni belőle.

Remélem, most már érthető voltam.

2023. nov. 17. 19:17
 16/17 anonim ***** válasza:

Tudod, a terrorizmus jelenségét kicsit a graffitihez is lehetne hasonlítani, bár első olvasatra elég abszurd, talán felháborító is.

A graffiti ott "értékes" maradandó sikerélmény az alkotó számára, ahol minél több emberhez eljut. Számukra az a csúcs, ha a híradóba, újságba bekerül a művük, hogy na ezek a huligánok mit festettek a kerítés oldalára, és mindenki láthatná a művüket.

A terrorizmus is valahogy így működik. Ha nem nagyon számolnának be róla, nem lenne akkora beszédtéma, és nem lenne akkora sikerélmény, és ha nincs sikerélmény, akkor megrendül az önbizalom, a csapatszellem stb., sokkal nagyobb eséllyel oszlanak fel. De ettől még üldözni kell őket, és egy sikeres sejt, stb. felszámolásáról igenis lehet beszélni.

Bízom benne, most nem fogod azt mondani, hogy most relativizálom csak igazán a terrorizmust, mert azt állítom, hogy az csak akkora csínytevés, mint a graffitizés, mert ha így gondolod, már most szólok, hogy rettenetesen félreértesz. ;)

2023. nov. 17. 19:39
 17/17 anonim ***** válasza:

Elösszőr is. A bevándorlás és a terrorizmus nem függ össze. Akik ide az euroatlanti térségbe jönnek, pont hogy a szélsőségesek elől menekülnek, akik az arab államokat és a terrorszervezeteket vezetik.

Persze utóbbiak is próbálnak küldeni embereket a térségbe, de ezt az elenyésző számot ki tudják szűrni a titkosszolgálatok.

Tehát az arab bevándorlók beengedése pont hogy a terrorizmus ellenzését jelenti. Ezért támogatják zsidók, pl Soros a bevándorlókat. És még a gazdaságnak is jót tesznek.

Ettől függetlenül mi baloldaliak Izrael mellett állunk, hiszen a zsidók jogait is védjük, és Izraelben is rengeteg keresztény/muszlim arab él, akik egyenlő állampolgári jogokkal bírnak, mint zsidó polgártársaik. De szunnita muszlim beduinok és drúz vallású kissebbségek is élnek itt, tehát Izrael egy multikulti társadalom. Az arabok közül is sokan szolgálnak az izraeli hadseregben, pedig nekik nem is lenne kötelező, és sokakat megöltek október 7.-én Az pedig, hogy a legtöbb baloldali Izrael mellett kiáll a független Palesztínáért, azért van, mert a Hamász a palesztinoknak is rossz, kifosztják a civileket, élőpajzsként használjàk őket stb. tehát a palesztin civileket fel kell szabadítani a hamaszos nácik alól. Izrael védi is őket.

2023. dec. 21. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!