A liberálisokat miért zavarja, hogy Orbán betelepíti a migránsokat, amikor pár éve még pont ugyanezt akarták ők is?
2015-2020 közt attól voltak hangosak a ballib médiák, hogy Orbán egy szélsőjobbos xenofób neonáci mert nem akarja beengedni az össze migránst. És, hogy Magyarországon tombol a fasizmus, mert elemi kötelességünk lenne mindenkit beengedni.
Most, hogy Orbán Viktor elkezdte tízezrével betelepíteni a migránsokat, mi a baj? Nem pont ugyanezt akartak még pár éve a liberálisok?
Most miért gond, hogy Orbán Viktor egy kis multikultit hoz ebbe el elmaradott mucsai fertőbe? Miért ennyire xenofóbok a liberálisok?
Jaaaa. Én valamiért december 15-re gondoltam. :)
2015 óta akik jönnek, nem engedjük be/át azokat akiknek rendezett okmányaik vannak?
"Nem tudom eddig hány soromat ugrottad át abból amit írtam, de eddig mindenhol azt írtam, hogy aki legálisan akar jönni, az jöhet"
Egyrészt, azért mert az ökörséged csak egy részét emelem és nem mind a 10 sort, még az egészre reflektálok.
Másrészt, igen, magadnak mondasz ellent minden második kommentben, mivel egyszerre állítod, hogy akinek papírja van, az jöhet, és egyszerre, hogy még akkor is jöhet a német, ha nincs papírja és adott esetben körözött tömeggyilkos.
"Ahogyan a a határnál a legálisan, papírokkal rendelkező menekülteket is át szabad engedni."
Itt keversz dolgokat. A menekültséghez nem kell papír alapvetően, mivel menekülsz. Ha épp dolgozol és elkezdik bombázni a várost, akkor nem fogsz feltétlen hazamenni az útleveledért.
Amiről meg korábban beszéltél a migránsok kérdésében, pedig beszélhetünk papírról.
Elég röhejes, hogy alapfogalmak sincsenek meg.
"Ha egy filippínó lenne a határnál papírok nélkül, Ő is illegális bevándorló lenne"
Egyébként nem, nem lenne. Csak akkor lehetne, ha beengeded. Amíg nem lép be addig ezt nem lehet róla elmondani, mivel neked, nekem és az államnak nincs köze ahhoz, hogy a szomszéd országban milyen jogi alapon tartózkodik.
"A lényeg az illegális és a legális szavakon van. Azt hittem azért felfogod, de látom csak szelektíven olvasod azt amit írok."
Akkor nem beszéltél volna korábban nemzetiségről, azért beszéltél, mert fogalmad sincs a témában kb. semmiről.
"Milyen eredmény? Most ezt mire írtad?"
Arra, amit a franciák összehoztak maguknak. Franciaországban az, ami ma van, hogy papírral, legálisan vendégmunkások jönnek be, hogy gyárakban dolgozzanak és kijelentik, hogy csak dolgozni jönnek, az eredményezte a mai helyzetet, hogy a 2., 3. generációs kisebbségi személyek gondok okoznak.
Ez történik majd nálunk is.
"Nem az volt a kérdés, hogy van-e olyan német település ahol éjszaka nem sétálnál szívesen, mert ilyen a Világon mindenhol van."
Lol, te tudsz egyáltalán olvasni. Német lakta helyről beszéltem, nem német településről.
Nézd, figyelj, fejezd be az általánost és beszéljünk utána.
"Az volt a kérdés, hogy ha CSAK annyit tudsz a helyről ahová költözhetnél, hogy németek lakta környék, illetve hogy cigányok lakta környék."
Egyik helyre se, amíg nem tudok kb. semmit, addig nem, ha te igen, akkor az téged minősít. Egyébként ezt a kérdést jegyezd meg, mert a kommented későbbi részén visszatérek rá.
"Tedd a Szívedre a kezed! Tuti nem a cigányok lakta környékre költöznél."
Ha úgy teszed fel a kérdést, hogy zavarna-e, ha oda kéne költöznöm, akkor mondanám, hogy nem, mivel kb. most is ilyen helyen lakom és semmi probléma nincs.
"Ez előtt csak 2 hozzászólásom van, sokat nem kell keresned. Másold be ide azt a részt, ahol rasszista voltam és származás alapján határozom meg, hogy ki jöhet be és ki nem!"
Megint terelsz, itt hirtelen már arról beszélsz, hogy ki jöhet be és ki nem, miközben a fenti példád sem erről szólt: "németek lakta környék, illetve hogy cigányok lakta környék"
Elég gerinctelen dolog így csúsztatni megállás nélkül.
"Írtam, hogy amelyik menekült rendezett okmányokkal jön, az jöhet"
Érdekes, nem rémlik, hogy az lett volna a kérdésed, hogy németeket vagy cigányokat engedjek be az országba.
"Erről őszintén szólva egy darab szót sem hallottam erről. Esetleg van erről egy cikk amit elolvashatok?"
Segítsek neked értelmezni vagy fog menni magadtól is? Egyébként remélem ebből a kijelentésedből tanulsz, hogy fogalmad sincs az egész story-ról és nem állítasz többet ökörségeket:
Hogy szerepeljen a magyar hatóságok álláspontja. Az éheztetés jogszerű:
"Akkor Ők se jöhessenek be! Mint mondtam, nem a származás a lényeg, hanem a hogy legális-e vagy sem."
Akkor korábban miért a filippínókra kérdeztél rá?
Idézet: "A filippínókkal van baj Franciaországban?"
Elég egyértelműen itt is származásra akartad levezetni.
"Miért ne legyen más esélye? Szíriából menekült a háború elől, nem? Szíria és Magyarország közvetlen határosak, vagy van köztünk még pár ország?"
Nos, itt merül fel a kérdésed. Ha választanod kéne, akkor németek vagy cigányok közé költöznél? Mert erről szól ez is.
Ha szerinted a biztonság azt jelenti, hogy eggyel jobb helyzet, akkor bombázás után már a menedékhely is biztonságos.
Ha nem így gondolod, akkor ha már valaki menekül, főleg a családjával, akkor nem a szomszéd csóró országig fog menekülni, hanem egy olyan helyre, ahol a gyereke jól élhet.
"Ha mondjuk egy hajléktalan letáborozik a kerítésed mellé és Te nem adsz Neki enni, akkor Ő jogosan vágja át a kerítésedet? Miért nem megy máshova?"
Hát, te azt állítod, hogy igen, mert azt mondod, hogy a kerítésed az az ő letáborozása mellett van és mivel az közelebb van, mint a menedékszálló, ezért joga van megtenni.
Ezt sikerült állítanod.
"Másrészt, igen, magadnak mondasz ellent minden második kommentben, mivel egyszerre állítod, hogy akinek papírja van, az jöhet, és egyszerre, hogy még akkor is jöhet a német, ha nincs papírja és adott esetben körözött tömeggyilkos."
Hol írtam olyant, hogy jöhet a német papír nélkül? PONTOSAN azt írtam, hogy BÁRKI akinek papírja VAN, az JÖHET, illetve BÁRKI akinek NINCS papírja az NEM JÖHET.
Nem tettem különbséget papírokkal rendelkező szír menekült, papírokkal rendelkező filippínó vendégmunkás vagy papírokkal rendelkező német között származás alapján, de mutasd meg, hogy hol tettem különbséget! Addig nem is vagyok hajlandó tovább olvasni amit írtál, ameddig be nem mutatod, hogy hol írtam olyant, hogy papírokkal nem rendelkező német-filippínó bejöhet, illetve hol írtam azt, hogy papírokkal rendelkező szír menekült nem jöhet?!
Ezt másold ide be Nekem!
Itt egyedül a Te vesszőparipád a származáson lovagolni. Számomra mindegyik egyenlő, ha az okmányaik rendben vannak.
Feljebb esetleg írtam a negatív tapasztalatokkal, de ott is arra világítottam rá, hogy voltak problémák azokkal a migránsokkal akik papírok nélkül jöttek be Európába, ELLENBEN PAPÍROKKAL RENDELKEZŐ VENDÉGMUNKÁSOKKAL (( a jelen körülmények és téma tekintetében, mivel róluk van szó, ezért a fillipínókat emelném ki )) nincs különösebb probléma. Melyik országban okoz problémát a legális munkavállalók tömege, akik no go zónákat hoznak létre? Hány olyan esetről tudsz ahol ukrán vendégmunkások rendezett okmányokkal külföldön bandáznak az utcákon és kirakatokat gyújtanak fel? Hány ilyenről hallottál?
Hány olyan legális, papírokkal rendelkező szír menekültről hallottál akik hasonló képen cselekedtek?
Na és most hány ILLEGÁLIS PAPÍROK NÉLKÜLI migránsról hallottál már, akik viszont pont ilyeneket csinálnak?
De egyszerűen feltéve a kérdést:
Egy adott ország közbiztonságára melyik jelent nagyobb veszélyt?
A) Illegális bevándorlók, részben vagy teljes egészében hiányos okmányokkal
B) Legális munkavállalók, rendezett okmányokkal
Na? Melyiket választod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!