Az egykulcsos SZJA nettó népnyúzás. 16% SZJA a minimálbérből sokkal jobban fáj, mint mondjuk bruttó 700k-ból 32%. Én 3 kulcsot vezetnék be. A jövedelem minimálbérig nyúló része adómentes, a minimálbér és előző év végi átlagbér + 20% közötti rész 16%ot adózik, az efölötti rész pedig 32%-ot. Csak hát ez egy brutál adócsökkentés, azt meg a Fidesz csak addig szereti, amíg a plakátra lehet tenni.
Volt talán 1-2 jó intézkedés a 13 év alatt, egyik a dohányzás tiltása zárt térben, a másik... Hát talán majd eszembe jut. Ezzel állítható szembe, hogy egy ócska populista autokráciát csináltak az országban, és mindent megtettek, hogy egy kasztrendszert hozzanak létre, amiben az egyik legkiszolgáltatottab kasztot kihasználják, tudatlanságba döntik, és miközben ez a kaszt elhiszi, hogy meg vannak mentve, az utolsó csepp vérükig kisajtolnak belőlük mindent. (Ha meg erre rámutatok, még én vagyok hülye és hazaáruló)
Ebből egyedül az igaz, hogy a tanároknak nem adnak normális béremelést. A többi csak látszat és parasztvakítás, pedig azokkal egyetértenék, ha komolyan gondolnák.
Kivéve a határkerítés, mert az semmit nem ér. Ez a valóság: https://www.youtube.com/watch?v=DQ7IEv_aUx0
Ugyan azokat helyeslem es ellenzem mint a #2 válaszoló.
Kiegeszitve:
- egykulcsos adóval en egyetértek, aki többet keres az mar amúgy is több adót fizet, miert kéne aranyosan is tobbet.
- nekem is szimpi hogy nem fekszik be az Eu-nak de ezt lehetne normalisan, ketiranyu kommunikációval kezelni, nem tele plakatolni az országot brüsszelezős táblákkal, hogy megjobban elszigeljuk magunkat. Ugyanez igaz az USAra is, nem biztos hogy a vilag legnagyobb gazdasagi hatalmaval jó ötlet szivozni
- egyetértek hogy nem szállítunk fegyvereket Ukrajnának
Oké, akkor ezt próbáld meg alátámasztani hiteles hírforrással. Már ha egyáltalán képes vagy értelmezni ezt a kifejezést.
11:
Ha egy ilyet bevezetnének, akkor húznék az országból, mert így is idegesít, hogy semmit nem kapok az adomért, úgy viszont hogy még jelemtősen megnövelik az adóterheimet, csak mert jelentősen jobban keresek az átlagnál, amiért nem keveset tanultam, dolgoztam, fejlődtem, a sok más s.zarságaikkal együtt az lenne az utolsó csepp a pohárban. Így is sok adót fizetek, ha valami bajom van, akkor mehetek saját zsebből magánegészséhügybe, a gyerekemet majd küldhetem magániskolába vagy egy rakás magánórára, ha azt akarom, hogy legyen lehetősége normálisan tanulni, a közlekedési infrastruktúra romokban, a lakásárak az egekben a kormány pénzosztogatása miatt, és akkor még fizessek is szolidaritási alapon azok után is, akik a kormány törzsszavazói. Bocs, az már sok lenne.
Nagyon nagyon sok mindennel nem értek velük top 1. a mérhetetlen lopás...
Az a döntés, amivel egyet tudok érteni, az a dohányzás korlátozása, a kerítés megépítése és fenttartása, továbbá a covid alatti, azon belül is a 2.-3. hulláman hozott döntésekkel értettem egyet, amíg lehetetett húzták halasztották a kijárási tilalmakat, korlátozásokat, idióta maszkolás erőltetésével sem értettek egyet, és nem hallgattak a járvány pánikolókra...hozzáteszem nem a járvány csúcsáról és annak környéki időszakról pofázok, hanem amikor már a járvány görbe völgyében jártunk, és voltak nem kevesen, akik a két hullám völgy időszakában is kötelezni akarták a maszkolást meg a kijárási tilalmat fent akarták volna tartani...szóval ennek kezelésére jár a részemről a pipa.
Az a nehéz a Fidesznél, hogy amivel egyetértek, azt is tudják olyan narratívával tálalni, hogy képtelen legyek azonosulni vele.
Én egyetértek a határkerítéssel (ha nagy nyomás alatt kell védenem egy határszakaszt, akkor egy fizikai akadály létesítése egyszerű józan paraszti ész), de a délről ostromló oszmán sereg asszociációkkal, és a hős magyar várvédők meséjétől kiráz a hideg.
Paks 2-vel is egyetértek, sőt: igazából nehezemre esik ezt véleményként kezelni, annyira evidencia. Ugyanakkor ezzel a szarrágó mutyizással az oroszokkal, hogy semmiféle alternatív megoldásra nem tűnnek nyitottnak, és ezt van pofájuk úgy kommunikálni, mintha bárki le akarná őket beszélni Paks 2-ről, attól megintcsak kinyílik a bicska a zsebemben.
Ukrajna EU csatlakozásának ellenzése szerintem nagyon összetett dolog. Egyfelől nettó baromság, hiszen éppen a magyar kisebbség védelmében lenne fontos a közeledés, másrészt az EU-nak nem biztos, hogy jó lesz egy ekkora, ilyen problémákkal terhelt ország felvétele.
Az EU ellen hergelés szerintem a legaljasabb, leginkább önsorsrontó féregségük, amit nem tudok elnézni egyáltalán.
Az ellenzék szapulása meg szerintem konkrétan röhejes és szánalmas magyarázkodás.
Egykulcsos szja, bevándorló hordák megfékezése, lmbtq propaganda korlátozása
A többi egy nagy rakás fos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!