Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » “ Ötödik alkalommal szavazta...

“ Ötödik alkalommal szavazta le a Fidesz azt a javaslatot, amely munkaszüneti nappá nyilvánítaná szenteste napját, azaz december 24-ét” - Dehát a fidesz nem a magyar családok érdekeit védi?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy a napi 2 órát (se) dolgozó fideszes politikusoknak nagyon fontos a munka-élet egyensúly, de legalább a látszatra nem akarnak adni?
2023. nov. 14. 07:56
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

10: Persze, én is meg tudtam/ meg tudnám oldani.

De sokan nem akarják. Te nem emlékszel, hogy mennyire kiakadtak és meg kellett szüntetni?

2023. nov. 14. 09:07
 12/22 anonim ***** válasza:
Ha a 3 napos boltzár sok, akkor én inkább azt pártolnám, hogy dec.26-án legyenek nyitva. A szentestére készülni kell, és az nem megy úgy, hogy du. 4-5 körül esik haza munkából a háziasszony (a kiskereskedelemben többségében nők dolgoznak). Dec.26. már nem annyira a direkt karácsonyozás, hanem a rokonlátogatás napja.
2023. nov. 14. 09:11
 13/22 anonim ***** válasza:
45%
Mert csak az este szent. Benne van a nevében. Délután négyig bezáródnak a kapuk.
2023. nov. 14. 09:12
 14/22 anonim ***** válasza:

13-as, de hogy lehet úgy ünnepelni, karácsonyfát állítani, sütni-főzni a családra, ha aznap délután még dolgozik valaki?

Nekem és a feleségemnek sosem volt munkanap dec.24, mert olyan a munkánk. Mégis aznap mindketten korán kelünk és délutánig keményen dolgozunk, hogy minden elkészüljön az ünnepre. És úgy, hogy természetesen előtte már készülünk rá, pl. a takarítást se utolsó napra hagyjuk, de a karácsonyfa talpát is napokkal előbb befaragom, hogy ne dec.24-én kelljen az időt tölteni vele. Boltba már csak azért se megyünk aznap, mert időnk se lenne rá.

2023. nov. 14. 09:17
 15/22 anonim ***** válasza:

"Dehát a fidesz nem a magyar családok érdekeit védi?"

A bevétel és pénz azért jóval nagyobb úr... Pláne pártunknál.

Ráadásul a legtöbb helyen évvégi pénzügyi zárás van ekkor. Nem boltos, hanem (főleg kereskedelmi) cégnél dolgozó családtagjaimmal is gyakran megesik, hogy dec. 24-én még csak el sem engedik őket korábban, mert akkor és a két ünnep között is nagy a pörgés.

2023. nov. 14. 09:47
 16/22 anonim ***** válasza:

14#

Kinek mi a munkája. Gyárakban ahol nem 6+2, 4+3 van ott már bőven leállás van. Nyakkendős helyeken is általában 23. az utolsó munkanap. Az üzletek nyitva vannak 12-14-16 ig. Rengeteg vásárló van még délelőtt is. A tömegközlekedés sem állhat le teljesen. Például egy aznap délutános kemencekezelőt haza kell vinni az utolsóval. Aztán eü dolgozók, rendvédelem stb. Valakik szintén "szívni" fognak a beosztással.

2023. nov. 14. 10:31
 17/22 anonim ***** válasza:

Senki nem vitatja, hogy a rendőröknek, tűzoltóknak dolgozniuk kell, a kórházak sem zárhatnak be. Logikus, hogy kora délutánig a tömegközlekedésnek is mennie kell.

A boltok tipikusan nem ilyenek. Pláne, amelyik nem is élelmiszerbolt.

Én egyébként soha nem a kötelezés, hanem az önszabályozás híve vagyok. Nagyon helyes, hogy a Lidl maga ezt bevezeti, de ha egy másik bolt nyitva akar tartani, akkor ő meg nyitva tart. Mindenki számoljon, megéri-e neki, ill. a dolgozó is látja, ha itt vagy ott dolgozik, milyen különbség van a körülményeiben.

2023. nov. 14. 10:37
 18/22 anonim ***** válasza:

17: Jó, hogy írod a Lidl-t.

Most is meg van a lehetőség a zárvatartásra, csak nem kötelező.

Nekem is van rokonom, aki kereskedő, ruhaüzletben dolgozik, ráadásul bevásárlóközpontban van. Ott sose lehet bezárni, a bevásárlóközpont nem engedik. Még a Covid alatt se zárhattak be, amikor szinte senki sem dolgozott.

2023. nov. 14. 11:30
 19/22 anonim ***** válasza:
Bizonyos gyárakat akkor sem érintene, viszont lehetne mérgelődni, ha valakinek nem tart ki 23-án kora estétől egészen 27-én reggelig a kenyér stb.
2023. nov. 14. 12:11
 20/22 anonim ***** válasza:

Időszerű a téma: 2023. december 24. vasárnapra (pihenőnap) esik.

Jövő évben kedd lesz, de pihenőnap lesz: [link]

2022. december 24. szombat (pihenőnap) volt.

2021. december 24. péntek, pihenőnap volt: [link]

2020. december 24. csütörtök, pihenőnap volt: [link]

2019. december 24. kedd, pihenőnap volt: [link]

És így tovább…

2023. nov. 14. 18:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!