Mi a fene van mostanában Budapesttel? Soha nem volt még ennyi éhenkórász kéregető, megközelítőleg sem! Gyurcsány idején sem!
Az az igazság, hogy a német bevándorlók áradata az itteni kimagasló jólét miatt, nem hogy szűnni nem fog, de erősödik.
"2019-re több mint 16 ezer főre nőtt a számuk, míg idénre több mint 22 ezerre"
"Ugyanakkor a Technológiai és Ipari Minisztérium Elemzési és Bérpolitikai Osztálya szerint mindössze 272 német munkavállalót foglalkoztattak a hazai kifizetőhelyek"
99%-ban nyugdíjasok bevándorlása aztán hatalmas siker. Biztos teleszülik az országot, és indulnak valamelyik aksigyárba robotolni.🤣
Hát nem tudom, 2000-es évek elején mikor 18 évesen felköltöztem, akkor sokkal több csöves volt, a nyolcadik kerület tényleg nyócker volt és egy alja hely, gyakori volt aluljárókban prostikkal találkozni meg ilyen finomságok.
De ha zavarnak a csövesek, akkor halkan megsúgom, hogy azokon csak a kormány tudna segíteni, az önkormányzatnak nincs sok köze ahhoz, hogy milyen szociális hálót alakít ki az adott vezetés. Amúgy statisztikailag Bp-n nincs olyan sok hajléktalan, szerintem a fő probléma, hogy kicsi a belváros és nyílván mindegyik oda tömörül be, mert azt leszámítva Bp többi része olyan, mint egy kisebb/nagyobb (kerülettől függően) vidéki város központja.
Nem vagyok Karigeri-párti, de ezt kár rákenni. Általános az elszegényedés Magyarországon, ráadásul a folyamatos létbizonytalanság miatt egyre többen süllyednek le, nemcsak anyagilag, hanem mentálisan.
Ezen nem sokat segített az sem, hogy az állam tavaly kihátrált a szociális ellátás mögül és törvénybe iktatta, hogy az egyén elsősrban önmaga felel a szociális biztonságáért. Mit várunk?
Én Pest mellett élek egy közepes városban. Nálunk is egyre több a hajléktalan, amire mondjuk 10 éve egyáltalán nem volt példa itt.
17-es Kb azóta se változott sokminden, a blaha lujza tér csak pár utcára van az orczy tértől...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!