Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kormány megakarja akadályozn...

A kormány megakarja akadályozni, hogy külföldről lehessen pénzelni a magyar médiumokat ezáltal a független média maradékát is el akarja lehetetleníteni?

Figyelt kérdés

Ugye tudjuk, hogy a kormánypárt által leuralt médiát hirdetéseken keresztül pénzelik, illetve NER lovagok adományaiból.

A független média szinte nem kap megkeresést a kormánypártoktól, ezáltal kénytelen az olvasóktól koldulni illetve külföldi pénzekért pályázni, hogy tudjanak működni. Ez is fáj a közpénz 100 milliárdokat felemésztő fidesz propaganda médiának???

2023. nov. 4. 21:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

"2: Hogy a fenébe lehet független bármi, amit külföldről pénzelnek?"

A függetlenség nem azt jelenti, hogy sehonnan nincs bevételek, hanem hogy egyik bevételi forrásod sincs akkora méretű, hogy befolyásolni tudjanak vele. Ha nekem 10 ügyfelem van és az egyik szerződést akar bontani, túlélem, mert nem tőle függök. Ha nekem csak 1-2 ügyfelem van, akkor viszont megszívtam. Csak egy kis józan ész kellene, hogy ezt megértsük és egyből leesne a tantusz, hogy a fidesz ezzel csak szűkíteni akarja a független média helyzetét.

2023. nov. 4. 23:05
 12/16 anonim ***** válasza:
27%
Képzelje szerkesztő úr. Mentem az utcán, találkoztam 100 ezer emberrel és mindegyik adott nekem egy dollárt az önök támogatására. Most elhoztam egyben ropogós száz dolláros címletekben.
2023. nov. 4. 23:10
 13/16 A kérdező kommentje:

12 Érdekes, külföldi emberek pénze (még ha nem is mikro adomány) hogy zavar bennetek, ne gondoljátok, hogy nincsenek jóérzésű pénzes emberek külföldön magyar gyökerekkel, akik látják a hazai elkeserítő helyzetet és támogatják az ellenzéket. Az fel sem merül bennetek, hogy a saját adónkból elvett 100 milliárdok az igazi probléma? Azon az 1-2 külföldi milliárdon rugóztok?

Hát igen, a fidesz a híveket maga elé állítja és az ellenzéket figyeljék csak! A hátuk mögött mi megy észre sem veszik.

2023. nov. 4. 23:16
 14/16 anonim ***** válasza:
25%
Nincs azzal baj hogy külföldről kapnak támogatást. Csak ne nevezzék magukat függetlennek. Mert ez egy ordas nagy hazugság.
2023. nov. 4. 23:26
 15/16 A kérdező kommentje:

14 Dehogynem, miért ne lehetnének azok? Adsz nekik pénzt és gondolod hogy akkor majd te fogod irányítani a tartalmat??? :DDD Ez nem a fidesz és a közmédia :D

Az indexet amikor elfoglalták, felmondtak az újságírók, persze nem mindenki, de látványos és hangos jelenség volt. Nem adták be a derekukat a legtöbben.

Ugyanígy volt az origo-nál is évekkel ezelött. Akkor lettél volna ilyen okos.

Már miért gondolod, hogy valaki pénzt küld, majd cserébe az egész újság őt fogja követni? :DDD Menj be egy autószalonba vegyél egy drága 60 millás mercit aztán próbálj meg beleszólni az üzletmenetbe :D Úgy vágnak ki mint macskát szarni :D

2023. nov. 5. 07:29
 16/16 anonim ***** válasza:

Csakhogy szemléltessem mekkora hülyeség ez az egész:

A 444 a fidesz szerint pl. azért Soros bérenc, mert 2013-2014-ben szereztek ~20 millió Ft támogatást, vagy mert 2021 környékén az Európai Bizottság támogatásából is részesültek, amiből létrejött a Lakmusz. Aki az EU támogatást külföldi befolyásolásnak gondolja, az akkor a CÖF-öt és társait is el kell hogy ítélje, nem beszélve amúgy az egész NER rendszerről, amik EU-s pénzből hízlalták fel magukat.

Aztán ott van a Telex 300 milliója, amit úgy "fedeztek fel" valamelyik héten, hogy amúgy 3 éve folyamatosan adja ki róla a Telex az átláthatósági beszámolóit... Az, hogy ebből az összegből milyen dokumentumfilmek és riportok készültek már nem érdekli a fideszt, ahogy az sem, hogy amúgy ez most soknak, vagy kevésnek számít a Telex gazdálkodásában? Tessék megnyitni a legutóbbi átláthatósági jelentésüket és megnézni :)

Aztán ott van még a Direkt36 elvileg, amit bár én nem olvasok és nem hiszem, hogy van jelentős olvasottságuk, de az origo és társai ezt is a "külföldi támogatások mintapéldájának" könyvelt el. Hogy miért? Mert 2016-ban 13,6 millió Ft-ot kaptak, 2017-ben 7 millió Ft-ot, 2018-ban összesen meg 10 milliót...

Nem tudom eléggé hangsúlyozni emberek, hogy egy cég életében az egyszeri 10-20 millió forintok, azok nevetséges összegek! Kijön belőlük 2-3 ember éves fizetése járulékok nélkül, de minden nagyobb szerkesztőség 30-100 embert foglalkoztat valamilyen formában. Az anyagi költségekről pedig még nem is beszéltünk...

Összefoglalva az eddigieket szerintem felettébb nevetséges, hogy míg vannak olyan csatornák, amiket a szó szoros értelmében a kormány tart fenn (khmm, pl. Megafon, akik csak facebook hirdetésre milliárdos tételben költöttek) és egyébként is százmilliárdos összegben fújták fel a közmédia vízfejét és ők maguk is aktívan finanszírozzák kormánypénzből a külföldi (nyílt, vagy fedett) érdekeltségeiket, pl. a Bethlen Gábor Alapítvány átláthatatlan, de szintén milliárdos támogatási rendszerén keresztül, addig ugyanezek az emberek "nemzetbiztonsági veszély"-nek és titkos külföldi befolyásnak értékelik azokat a 10-20 milliókat, amikről egyébként évek óta nyilvánosan beszámolnak a kormánykritikus sajtók... Szerintem többet nem is kell mondanom, hogy lássuk, milyen abszurd hülyeségben hisznek egyes fideszesek, akik még mindig pattognak a témán.

2023. nov. 5. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!