Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Példák arra, hogy az Orbán-ren...

Példák arra, hogy az Orbán-rendszer miben hasonlít a Kádár rendszerre?

Figyelt kérdés
Mindegy, hogy pozitív vagy negatív előjelű példák, a lényeg a párhuzam, a hasonlóság.

2023. nov. 2. 20:49
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%

21:38: többségében jó felsorolás, de a Fidesz szerintem ezeket még erősebben is nyomja, mint a Kádár-rendszer a hetvenes-nyolcvanas években.

Viszont: a Kádár-rendszerben nem volt személyi kultusz. Erre direkt vigyáztak, hogy jobban elkülöníthessék magukat Rákosiéktól. Következésképpen kevesebb kontraszelektált nyalonc ült a kormányban, mint most a Fidesz-vezérkarban.

2023. nov. 2. 22:02
 12/35 anonim ***** válasza:
93%
Propaganda, szólásszabadság korlátozása, pl. ha nem léphet fel egy kormánykritikus humorista Kecskeméten, a hibák be nem ismerése, mindig mást okolnak mindenért. Ebben jobb volt Gyurcsány, legalább belátta hogy elszúrták, őszinte volt ami nagyon távol áll a narancsos bohócoktól.
2023. nov. 2. 22:55
 13/35 anonim ***** válasza:
0%

Abban mi a propaganda (tehát a hazugság), hogy aki dolgozik az halad is? Ezt magyarázza már el nekem valaki.

Plusz abban mi a propaganda, hogy van migráció?

2023. nov. 2. 23:24
 14/35 anonim ***** válasza:
95%

"Plusz abban mi a propaganda, hogy van migráció?"

12 hozzászólás volt téged megelőzően és egyik sem említette meg a migrációt, de még a kérdező sem. A tématerelésed most nem fog működni.

2023. nov. 3. 08:50
 15/35 anonim ***** válasza:
92%

"Abban mi a propaganda (tehát a hazugság), hogy aki dolgozik az halad is?"

Kérdezd meg a tanárokat, a kórházi ápolókat, meg a többit. Egyúttal mutasd meg, mivel dolgozik többet Mészáros, Tiborcz és a többiek.

2023. nov. 3. 09:18
 16/35 anonim ***** válasza:
100%

"Láttál, illetve hallottál arról, hogy bármelyik tüntetésen,"

Tüntetésen pont nem, de kb. hetente van hír, hogy valaki hogy darabolta fel a családját és a szomszédait. Te ezen emberek kezébe akarsz fegyvert adni.

A magyar társadalomban 1 millió ember alkoholista és a lakosság jelentős része mentálisan beteg, továbbá a negyede funkcionálisan analfabéte.

A ötleted gyakorlatilag anarchiát eredményezne.

De még ha csak az amerikai számokat nézzük meg, ott is baromi sok a lövöldözés és ártatlanok halála. Minden adat szerint az a legbiztonságosabb, ahol elég szigorú fegyverkorlátozások vannak.

2023. nov. 3. 10:31
 17/35 anonim ***** válasza:
0%

14

Már bocs, de az ellenzéki szavazók körében ha szóbakerül a propaganda, ahhoz mindig hozzásorolják a migrációt is. Ugye a propaganda általában hazugságot jelent. Emiatt kérdeztem, hogy a migráció tekintetében mi az ami nem igaz?

2023. nov. 4. 07:50
 18/35 anonim ***** válasza:
0%

15

Melyik az a kórház, ahol nyomorognak a kórházi ápolók? Lassan többet keresnek mint én, pedig az iparban dolgozom.

2023. nov. 4. 07:59
 19/35 anonim ***** válasza:
100%

"ha szóbakerül a propaganda, ahhoz mindig hozzásorolják a migrációt is. Ugye a propaganda általában hazugságot jelent. Emiatt kérdeztem, hogy a migráció tekintetében mi az ami nem igaz?"

Tipikus belemagyarázós csúsztatás.

Kezdjük ott, hogy a propaganda nem hazugságot jelent, hanem olyan politikai kommunikációt, aminek a célja befolyásolás, többnyire pszichológiai eszközökre rájátszva. Ennek egy eszköze lehet a hazugság, de inkább csúsztatás.

Másrészt a migráció említése tipikus példája a cseresznyézés nevű érvelési hibának. A Fidesz-propaganda mindent átható aljassága szerintem számodra is teljesen nyilvánvaló, de te megpróbálsz keresni egy esetet, ami téged igazol, és álracionális-ügyvédelős érveléssel erre kényszeríteni a beszélgetést, mert így lenne esélyed a vitában.

Harmadrészt meg még a saját csúzstatásodban is baromságot beszélsz. Mi a nem igaz a migrációban? Pl az, hogy Brüsszel illegális bevándorlókat kényszerít Magyarországra, meg az is, hogy ennek Magyarország ellenáll. Mindkét kijelentés szemen szedett hazugság.

2023. nov. 4. 08:11
 20/35 anonim ***** válasza:
50%

19

Ti mondjátok, hogy az Orbáni propaganda egy hazug propaganda, aminek egyik eleme sem igaz. Ezt olvasom 2010 óta, egy nagy rakás ellenzéki hozzászólásnál egészen a mai napig. Most meg ott tartunk, hogy nem hazug propaganda? Na ez a félremagyarázás.

Nekem te ne gyere az álracionalitással, amikor ti harsogtátok, hogy a migráció egy szinte nem is létező, teljesen jelentéktelen dolog. Ha már a racionalitásnál tartunk Mr. Vita.

"Pl az, hogy Brüsszel illegális bevándorlókat kényszerít Magyarországra, meg az is, hogy ennek Magyarország ellenáll. Mindkét kijelentés szemen szedett hazugság."

Ömmm, akkor miről is szólnak az állítólagos nem létező kvóták?

2023. nov. 4. 10:47
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!