Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek a cigányok nem...

Szerintetek a cigányok nem akarnak dolgozni vagy csak nem kapnak munkát?

Figyelt kérdés
Szerintem nem nagyon akarnak dolgozni, legalábbis én úgy vettem észre... persze vannak kivételek is.
2010. okt. 19. 17:35
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
46%
Hova gondolsz cigány meg a munka?Hát xd.
2010. okt. 19. 19:09
 12/40 anonim ***** válasza:
59%

Itt van egy igaz cikk a fiatal kurucoknak.

Aki nem hinné, hogy a cigányok dolgoztak

[link]

"Magyarországon például sorsukról a kommunista párt központi bizottságának 1961. június 20-ai határozata döntött. A rendelet tulajdonképpen intézkedési terv volt, amely a cigányok asszimilálását irányozta elő a magyar társadalomba. Megvalósítása eredményeként 1961 és 1986 között látványosan javultak a cigány lakosság életkörülményei a lakásviszonyok és a foglalkoztatás terén. Az 1970-es években Magyarországon lényegében teljessé vált a foglalkoztatás. A cigányok 85%-a dolgozott a legális gazdaságban, főként azonban alsóbb rendű és rosszul fizetett, szakképzettséget nem igénylő munkakörökben. Munkakörülményeik rendkívül nehezek voltak. A férfiak legtöbbször csak falujuktól távol eső ipari nagyüzemekben találtak munkát. Hetente magukra kellett hagyniuk családjukat, s munkahelyükön alacsony komfortú munkásszállásokon laktak. A folytonos utazgatás és a kemény fizikai megterheléssel járó munka kimerüléshez és egészségi problémákhoz vezetett. Mégis, amikor a cigányok etnikailag homogén brigádokat tudtak létrehozni, bizonyos előnyöket csikarhattak ki maguknak. Az építőiparban dolgozók (a cigány foglalkoztatottak 26%-a) hétvégenként magán munkát vállalhattak, s ezzel kiegészítő jövedelemre tettek szert, ami az állami munkáltatóval szemben bizonyos függetlenséget biztosított számukra."

2010. okt. 19. 19:13
 13/40 anonim ***** válasza:
54%
Ez csak egy cikk kitudja honnan. Amit én mondtam, az tapasztalat.
2010. okt. 19. 21:13
 14/40 anonim ***** válasza:
78%

Nem akarnak dolgozni de munkát se nagyon kapnak.

Én nem bízok a cigányokban tehát nem alkalmaznék cigányt ha vállalkozásom lenne.

Amúgy ismerek olyan cigányt aki dolgozik de ez ritka.

2010. okt. 20. 06:33
 15/40 anonim ***** válasza:
92%

Akkor most figyeljetek!

Tanulságos történet nevek nélkül. Jó szakmám van. Összehoztak egy külföldi vállakozóval infó szinten, mivel vállalunk munkát külföldre is, de hazai munkaerővel. Nem mi kellettünk éppen, mert a külföldi vállakozó előbb összejött egy magyar vállalkozóval (előttünk 1-2 hónappal). Alkalmazta kb 10-12 barátját a megbízott munkához. (Ő nem értett hozzá) Hatalmas önbizalom, full pénzes háttér (meg persze a külföldi vállakozó pénze ) A munkához felvett pénz lassan elkopott, sőt a munka a 3x-ába került a végére + kb 12.000 EURÓ kötbérbe. Mert el sem készült és más fejezte be. A magyar vállalkozó lányok futtatásából és lopásból él amúgy. A csattanó: A magyar vállalkozó egy cigányember, akit most megszorongatnak, keresnek,mert nagy a bukta. Most már szóbaáll, sőt segítségünket kéri a külföldi vállalkozó. Mivel volt szerencsém az eseményeket végigkövetni és segíteni a külföldi vállakozónak, másként látom a cigányság helyzetét. De több ilyen példám is van. Hozzáteszem, hogy ismerek normális cigány embereket, de az az én életemben ritka. Persze ezzel egyedül vagyok, mert máshol több a pozitív példa....

itt a vége, fuss el véle

2010. okt. 20. 10:13
 16/40 anonim ***** válasza:
21%

"Mi van kuruckáim?

Nagyon lepontoztátok az igazságot.

Vona király mást mondott?"

Az igazság az, hogy ezt a szöveget valami belga senki írta, akinek gőze sincs róla, hogy mi van itt (Alain Reyniers). Ráadásul zéró saját tapasztalat alapján (forrásai mellékelve a lap alján), hozzá költve a nyugaton oly elterjedt romantikus képet a cigányok életéről.

A többire a te, és mindenki érdekében nem reagálnék.

Vegytiszta provokáció.

2010. okt. 20. 17:29
 17/40 anonim ***** válasza:
48%

Én nem egy belga senki vagyok, és végigéltem a szóbanforgó időszakot.

Pontosan tudom, hogy minden egyes szava igaz.

Ezen hiába vitatkoznátok.

Akkor az összes cigány férfi keményen dolgozott, és a nők többsége is.

2010. okt. 20. 17:41
 18/40 doboszoli ***** válasza:
100%

Azzal kezdem, hogy tisztelet a kivételnek.

Mint már valaki említette, tapasztalom, hogy a cigóknál legnagyobb visszatartó erő a munkavégzésben, a kötöttségektől való fóbiájuk.

Figyeljétek meg, a cigány kimegy csigát szedni a szakadó esőben, cspkebogyót gyűjteni a deres, tüskés bokorról ősszel, stb. de 8 órás műszakba nem tudod a gép mellé kötni.

A "szabdúszásnál", ha akar felkel reggel, ha nem akar nem. Ezenkívül este/délután pénz van a zsebében, nem majd 10-én lesz fizetés. Szeretnek máról holnapra élni.

Az, hogy alcsony szakképesítést igénylő (tróger) munkát kell végezzenek (aki akar), talán amiatt lehet, hogy egészen kevés másoddiplomás, két nyelvvizsgás van közöttük...

Azt, hogy miért nem szívesen alkalmazzák őket a munkaadók, nem ragozom. Tsz-vezetőként volt alkalmam megtapasztalni, de akkor kötelező volt alkalmazni a "brazil gépsort".Lehet, hogy időnként ezért vibrál a szemem, meg rángatózik a szám széle.

2010. okt. 21. 06:02
 19/40 anonim ***** válasza:
94%

"Nem szokta,mint cigány a szántást...."-régi magyar mondás...a tapasztalat szülte ezt...

nem akarnak dolgozni,amelyik véletlenül akar,azt meg a többi cigány viselkedése miatt nem veszik fel....nem csodálom a munkaadókat...ha 10-ből 9-szer probléma van velük,akkor talán jogos a félelmük....

2010. okt. 30. 20:56
 20/40 anonim ***** válasza:
100%
De,akarnak dolgozni.4 általánossal ügyvéd meg lungodrom akar lenni mind,de a képesítésükhöz illő munkát szinte egyik sem akar!
2010. okt. 31. 20:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!