Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Svájc-ba vagy Németország-ba...

Svájc-ba vagy Németország-ba éri meg jobban elmenekülni Magyarország-ról? Előnyöket és hátrányokat is kérek.

Figyelt kérdés

2023. nov. 2. 09:00
1 2 3 4 5 6
 51/56 anonim ***** válasza:
24%

Én azért vagyok csóró, mert vállaltam 4 kölköt, hogy a magyarság megmaradjon. Asszem 12.000 per hó az állami támogatás gyerkőcönként, csok ide, csok oda, az kicst humbuk (kedvezményes hitel, de kell önerő).

A szakmámban elég jó vagyok, de amit kint kérnek, a napi szorgalmas gürizés, akár 50-55 órában, azt nem szeretem, az nem is megy.

De igazából passzív jövedelemben igyekszem tüsténkedni, kiadott ingatlan, valamint műtárgyban igyekszem (az a szakmám).

De azért 4 gyerkőc szívesen Magyarország, feladja a leckét anyagilag, egészségileg, mindenhogy.

A lényeg, hogy ár-érték arányban ott se jobb. De aki született nyugati az örökölhet, mint itt is, annak jobb.

2023. nov. 14. 22:15
 52/56 anonim ***** válasza:
67%

Dehogynem be lehet jutni könnyen. Néha meg is lepődöm milyen félőrültekkel van tele az ország. Nem is értem sokszor, mintha semmiféle szűrés nem is lenne.

Genfben pl konkrét nigériai bandák uralják a Bel-Air környékét a központban és nyíltan kínálják a kábítószereket.

Zürichben a Langstrassen meg minden második prosti magyar (de a nem tavaly lebarnult féléből) és egy mukkot nem beszélnek semmilyen nyelven, meg kisgrofókat játszanak JBL hangszórókból, más magyarok meg széttágult pupillákkal a kóla sztereotíp jeleit mutatva viszik mindenfelé a jóhírünket a nagyvilágban.

Szóval én komolyan meglepődöm sokszor, hogy ide kiket be nem engednek.

Ennek oka nyilván az, hogy a svájci csak a saját pénztárcája érdekli, semmi más. Ha jön a koszovói, aki havi kétezer frankért túlórákkal együtt is elvállalja a munkát (Svájcban ugyanis nincs hivatalos minimálbér az ország nagy részén) akkor a svájcit nem fogja érdekelni, hogyha az az illető mondjuk korábban Al-Kaida tag volt, neki csak az a lényeg, hogy olcsó munkaerő azaz több profit.

2023. nov. 14. 23:00
 53/56 A kérdező kommentje:

51-es szerinted egy gyereknek nem jobb felnőni egy olyan fejlett nyugati országban ahol normális az oktatás, az egészségügy, ahol jobbak a lehetőségek, ahol jobb a megélhetés mint Magyarországon?

“A lényeg, hogy ár-érték arányban ott se jobb.” Akkor gondolom szerinted Magyarország és Észak-Korea között sincsen különbség és ár-érték arányban is ugyan azok.

2023. nov. 15. 06:40
 54/56 anonim ***** válasza:
22%

53-as. Aha, kilépnél magyarságodból, mert az Orbán rezsim Észak-Koreává tette Magyarországot.

Én kötődöm a magyar nyelvhez, kultúrához, történelemhez. Szülők se disszidáltak a kommunizmus alatt, pedig az nagyon rossz volt nekünk (is).

A kultúra váltás az egy döntés, a puding próbája meg az evés. Én Fr. o.ban és Belgiumban voltam, de itt Magyarországon nekem jobban megy a vagyonépítés és a pénzkereset (ár-érték arányba természetesen) meg a nyelv a magyar kultúra, emberkék, nekem ez itt jobb.

Belgiumban és Fr. o.-ban pl. kb 10 szeres ingatlanárak vannak.

Amúgy a nyugatiak nem azért gazdagabbak mert etikusabbak és okosabbak, hanem mert évszázadokig gyarmattartók voltak. És még most is csak más eszközökkel. Tehát pont, hogy gonoszabbak. USA időnként lebobbázza a fél világot.

Izrael és USA, Francia o. példa legyen. Katona államnak kell lenni és új módon gyarmatosító államnak, akkor lesz gazdagság. Mezőgazdaságból, becsületességből, angyali naivitásból, balekságból, szolgalelkűségből soha.

2023. nov. 15. 08:49
 55/56 anonim ***** válasza:

Franciaország Nyugat-Európa egyik legszegényebb országa. Jóhogy már ne hasonlítsuk össze Németországgal vagy Svájccal 😂

2023. nov. 15. 09:40
 56/56 anonim ***** válasza:
Nem mind volt gyarmattartó
2023. nov. 15. 11:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!