A magyarok miért adták ki a náciknak a magyar zsidókat és a cigányokat? Miért nem védték meg a saját állampolgáraikat?
Úgy látom, elég homályosak az ismereteid. A német megszállásig Magyarország volt a térségben a menedékállam. Rengeteg zsidó jött ide, és az ország befogadta a nagy részüket. Horthy ellenállt Hitlernek, amíg tudott.
A kommunista történelemoktatás tételezett direkt ok-okozati összefüggést a revízió és a magyarországi holokauszt közé.
Azt írtam: a térségben Magyarország volt a menedékállam. Itt a német megszállásig fizikailag biztonságban élhettek a zsidók. Az USA (és Kanada és az Egyesült Királyság stb.) globális szinten volt menedékállam.
A csendõrség volt a végrehajtó. Vezetõik, Baky László és Endre László, szélsõséges antiszemiták voltak,. A német megszálláskor E ndre a német köpvetségen várta Eichmannt és azonnal felajánlotta neki a csendõrséget.
Eichmann késõbb, perében azt vallotta, hogy egyetlen országban sem tapasztalt olyan készséges együttmûködést, mint Magyarországon.
Így, a teljes csendõrség mozgósításával vált lehetõvé, hogy Május 15. és július 8. között a holokauszt legnagyobb deportálási akciójának keretében mintegy 435 ezer embert deportáltak.
Érdemes megjegyezni, hogy az átlagemberek többsége a cenzúrázott hirekbõl nem értesült az egészrõl, amit láttak, akik látták, megfélemlítetten nézték.
Természetesen volt egy réteg, akik kemény antiszemiták voltak.
Részletek: Braham, Randolph L. : A népirtás politikája : a holocaust Magyarországon - 2. bőv. és átd. kiad. - Budapest : Belvárosi Kvk., 1997. - ill. Megjelent "A magyar holocaust" címmel is. - [link]
Itt a felsorolás végén:
Oldalanként külön előhívható változat: [link] Nem korrektúrázott!
Adatbázisszerű keresés: [link]
Tartalom: [link]
#15, "a térségben Magyarország volt a menedékállam. Itt a német megszállásig fizikailag biztonságban élhettek a zsidók."
És Kamenyec-Pdolszk 1941?
Más:
A bevagonírozottaknak fogalmuk sem volt arról, hogy haláltáborba viszik õket:
"egy olyan magyar zsidó visszaemlékezése, akit 1944-ben Auschwitzba vittek:
Ha akkor tudtam volna, mit jelent Auschwitz, nincs ember a földön, aki föltett volna arra a vonatra. De nincs ember a földön, aki akkor el tudta volna hitetni velem Auschwitz létezését. Megérkezésünkkor egy lengyel zsidó odajött hozzánk, és a magas kémények felé mutatva azt mondta, mindnyájan ott szállunk majd el hamarosan. Ekkor már ott voltam a táborban, és mégis biztosra vettem, hogy az az ember őrült". - [link]
A megszállás után a zsidókat kiszolgáltató hungaristákat-nyilasokat nem a területrevízió hajtotta, hanem a hatalomvágy. A területrevízió kérdésében lényegében teljes társadalmi egyetértés mutatkozott zsidók és nem zsidók, horthysták, legitimisták, liberálisok, baloldaliak és nyilasok között.
Értelmetlen és torz összemosni a kettőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!