Listát írhatunk a pocsék dolgokról, de nem olyan pocsék, mint ahogy sokan beállítják? Jólét van.
Legalábbis a nagyobb városokban, ahol én szoktam járni, mindenki a Nike cipőkkel, meg az Iphoneokkal villog, a legjobb kocsikkal járnak és pont ők azok, akik panaszkodnak.
Próbáljátok olyan országokhoz hasonlítani a miénket, amik nem a legnagyobb turisztikai központok, és nincs legalább 3 multicégük. Én nyitott vagyok bárkinek a véleményére, tapasztalataira, de Amerikához, Németországhoz és hasonlókhoz mérni Magyarországot nem valami fair.
Most nem akarok úgy tenni, mintha minden jó lenne, de azért bakker, ne tegyünk már úgy, mintha IRL éhezők viadalában lennénk, miközben tele vannak a kukák félig megevett gyorskajával.
Hozzátenném naponta elmegyek 25 kuka mellet és mind tele van kajával, aminek semmi baja, csak nem bírták megenni, az biztos annak a jele, hogy mi valami gettó országban élünk. Tényleg. Semmi jólét nincs. Posztold ki a neten, az Iphoneoddal hogy nem élsz jólétben.
Ez a szám lassan negyven éves! És most sem tartunk előrébb.
https://www.youtube.com/watch?v=fbgK2id2A_g&ab_channel=Rolls..
Nem a telefonod és a cipőd márkája határozza meg a jólétet. Sokkal inkább az életminőség, beleértve az azt meghatározó tényezőket. Például a fizikai környezet valamint a társadalmi és gazdasági környezet minőségét.
A jólét amúgy is viszonylagos és ritkán viszonyítod a saját életkörülményeidet egy afrikai ország átlagpolgárának életkörülményeihez. Nem valószínű, hogy valaki ilyen kontextusban határozná meg az önmaga életminőségét, jólétét. Sokkal valószínűbb, hogy a jelenlegi életkörülményeidet a 20-30 évvel ezelőtti életkörülményeidhez viszonyítod. Ebben a kontextusba én speciel úgy érzem, hogy rosszabb környezetben kell élnem mint korábban bármikor. Úgy érzem a gyermekem rosszabb környezetben nő fel, mint amilyenben én felnőttem.
Környezetvédelmi, gazdasági és társadalmi szempontból is az életszínvonal romlását érzem szinte minden általános területen. Ezt egyébként általánosságban rá lehet húzni az egész nyugati típusú társadalomra néhány szélsőséges történelmű térség kivételével.
3 fok van, milyen globális felmelegedés?
Na, pont ennyire demagóg és hülye a kérdésed. Mert attól, hogy a városokban vannak családok akiknek épp nem megy rosszul és van keret párszázezres tételekre, meg lízingelt nagykocsira, attól még van hetvenezer olyan gyerek ebben az országban, akinek a szülei egy narancsot nem tudtak venni karácsonyra, ezért cipősdobozt kapott, mások jótékonysága folytán.
off
Sajnálom, hogy lepontoztátok a 16-ost csak azért mert nagyjából egyetért velem, de nem mindenben. Mindenkinek szíve joga egyetérteni és nem egyetérteni bizonyos dolgokban. Ezt illik tiszteletben tartani.
on
Érdekes nálunk a helyzet, mert vannak térségek amelyek már nyugati színvonalon élnek, és fogyasztásban is nagyon a magyar átlag felett vannak.
Üröm,Budajenő,Budakeszi,Leányfalu,Diósd,Solymár,Győrujbarát,Kecskemét térsége különösen ilyen.
Ezek mind valamilyen oknál fogva gazdag térségek, valamihez köthető az itteni jólét.(alvóvárosok,ipari üzemek)
Itt nem ritka napi szinten az 50-60 ezer forintos bevásárlókosárban hagyott vásárlási blokk sem, na nem most ünnep előttről beszélek.
Ugyanakkor az ország nagyobb hányada mindenképpen a fogyasztásban elmarad
nemcsak nemzetközi, de a hazai átlagtól is.
A Borsodi térség pedig egész Európa egyik legelmaradottabb régiója kimutatások szerint,ahol talán havi szinten költenek ennyit a bevásárlásra.(?)
Borzalmasan nagy a szórás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!