Azért adózunk, hogy a kormány ingatlanárfelhajtó CSOK-ja miatt esélytelenné váljon a lakáshoz jutás?
Ha csak nem tudsz valami jobb alternatívát felajánlani a kormánynak legális lopásra. Az építőipart tudják a legkönnyebben, legális keretek között kisajátítani a NER lovagok, így azt drágítják hogy minél többet tudjanak belőle kaszálni.
De ha találsz nekik jobb alternatívát, akkor leszállnak az építőiparról.
#6 23:25
Nem, az emberek nem tanulták meg.
Felveszik újra és újra, belesétálnak, megmentik őket (ha tömegével tesznek így).
Másfelől 3%-os kölcsön (ha jól hallom) nem olyan rossz befektetés, más kérdés, hogy 60-80 milliót hitelre felvenni, majd nem annyira jó fizetésből örök életen át fizetni azért nem túl jó dolog (kilátástalan), és nem tudjuk, mennyire lesz meg a bankok mozgástere a nyerészkedésre.
Harmadrészt, ami most 60-70 millió, azt egy ilyen intézkedés feljebb fogja vinni, lehet, akár 80-90-100 millióra a végén, és megint csak mi fogjuk megszívni (az árak nagyon területfüggőek is).
Negyedrészt, kormányunk megint úgy csinál, mint, aki dagad a pénztől, bár nemrég fújta tele a mindenséget panasszal, meg lejmol kölcsönökért innen és onnan.
Értem, hogy kell a szavazó az önkormányzati/uniós választásokra, és emiatt szórni kell a pénzt (vagy legalább meglebegtetni), de eddig nagyon arra állt a rúd, hogy nincs pénze az országnak... nem hiszem, hogy most hirtelen lett volna, valószínűleg van némi csavar a történetben, de az biztos, hogy, így vagy úgy, de a magyar nép fogja ezt is megsínyleni.
Tegnap olvastam az új városi CSOK programját. Szerintem nem lesz valami nagy sikere. Mivel nagyon leszűkíti a kört, nagyon kevesen fogják tudni igénybe venni, szakértők szerint is csak töredéke mint a rendes CSOK. Másrészt ez mind csak hitel, ahol a minimális törlesztőrészlet olyan 200 ezer forint, és banki jóváhagyást igényel majd, csak hitelképesek kaphatják. A felső 10%-on kívül senki nem fogja tudni igénybe venni, azok közül is csak az aki be akar még vállalni gyereket manapság, ami egyre ritkább ha nem roma az ember.
A családos élet híg szar. Szó szerint.
"A családos élet híg szar."
Neked az már a fejedben van.
Igen, azért. Ne aggódj, 2026-ban is újra Fidesz lesz.
Szégyellem, hogy magyar vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!