Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez esetben mi a teendő ha...

Árokpart kérdése:

Ez esetben mi a teendő ha netán önkényes lakásfoglalás történne?

Figyelt kérdés
Most nem szeretnék ezúttal a politikába belemenni, csak azt szeretném tudni, mert van egy üresen álló ingatlanunk és ha netán megyünk elvégezni a szokásos őszi rendbetételt és netán ott találnánk valakit aki hasára ütött és kijelenti, hogy mától bizony ő ott lakik ( a mai világban sajnos elképzelhető, sokan visszaélnek a birtokjog intézményével) akkor ha hívom a rendőrt, akkor betörőként fogja e tudni kezelni, még akkor is ha netán azt lódítaná, lódítanák ha netán többen vannak, hogy én engedtem oda őket.
2023. okt. 8. 23:31
 1/4 anonim ***** válasza:
84%
Lódítani egy dolog, de ha se bejelentés, se lakcímkártya, se albérleti szerződés, ugyan mivel igazolna bármit is?
2023. okt. 8. 23:34
 2/4 A kérdező kommentje:
1-es Igen pont az ilyen esetre gondoltam. Szóval akkor egyértelmű a helyzet. Köszönöm szépen így már megnyugodtam egy kicsit.
2023. okt. 8. 23:35
 3/4 anonim ***** válasza:
38%
Úgy csinálsz, mintha nem lenne kishazánkban lassan minden második ingatlan üresen. És nem, nem szokták a csavargók belakni. (30-40 éve voltak ilyen történetek, millióból három.) Valakit benn találsz, akkor annak nem jogai vannak, hanem fut elfele, te meg egy doronggal utána...
2023. okt. 9. 04:39
 4/4 Kroms ***** válasza:

Attól függ, hol van az ingatlan. Ha olyan környéken, ahová a rendőr már ki sem megy, akkor besz0ptad.

A dögevőkkel fertőzött megyékben nem "30-40 éve voltak ilyen dolgok", hanem manapság is mindennaposak. Amúgy meg Bp-n is köztudott tény, hogy ha van egy régi, elhagyatott épület, oda előbb-utóbb beköltöznek a csövesek és drogtanyát csinálnak belőle. A sünök csak akkor mennek ki ilyen helyekre, ha valakit már kinyírtak, vagy sikerült úgy befűteniük a "lakóknak" a felhalmozott szeméttel, hogy leégett az egész környék - ami szintén gyakran előfordul.

Ha pedig egy 15 fős kiccsalád költözött be a házadba, azokat "kergetheted" doronggal, csak kicsi az esély rá, hogy túléled.

2023. okt. 9. 09:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!