Orbán hazudott?
Azt mondta, aki nem oltat annak vége!
Ennek ellenére oltatlan ismerős egy se szagolja alulról az ibolyát, oltott igen!
8
"Max valami influenza szerű enyhe valami."
Mert az ifluenza eltűnt addig!
Érted!?
#8 Mázlid volt.
Nem tudom, hogy ennyi halál után miért kezditek újra ezt az ostoba vitát?
Csollány Szilveszter olimpiai bajnok sportoló, egészségesen kapta el és halt bele 52 évesen. Mit kell még ezek után magyarázni?
Átéltem, minden szezonban elkaptam oltással is. Az elsőnél nem voltam biztos benne, hogy túlélem, a második is kegyetlen rossz volt, a harmadik már csak egy szokásos őszi megbetegedés, a mostaninál már nem is biztos, hogy covid volt, csak a tüneteim voltak ugyanazok mint a legújabb járványé.
Azonban visszamaradt tüdőproblémáim lettek, a legkisebb megfázásra is befulladok, a többi szövődménye meg majd később fog kiderülni.
nem értem miért kell még ezt a hülyeséget nyomni ennyi idő után, miközben ott vannak körülötted is azok akiknek el kellett temetnie a covid miatt valamelyik szerettét, ismerősét, rokonát, mint nekem anyámat.
#11 "Mert az ifluenza eltűnt addig!
Érted!?"
Nem tűnt el.
Jobban vigyáztunk ezért kevesebb influenzás megbetegedés volt.
Kérdező azért azt vedd figyelembe, hogy oltatni leginkább azok az emberek oltatták magukat, akik féltek a betegségtől, sokszor okkal - idősebb kor, alapproblémák, védtelenebb szervezet okán.
(...és persze sokan mások is, de itt az előbbi csoport érdekes...)
Oltást viszont leginkább azok az emberek kerülték, akik fiatalok, egészségesek, vagy valamiért nem bíztak az oltásokban (joggal).
A két csoport nehezen összehasonlítható, mivel merőben eltérő a jellemző összetételük.
Kicsit másfelől közelítve - mondjuk orvosok között (akik jellemzően kortól függetlenül oltva voltak) változott-e a jellemző halálozási ráta a nem orvos, de hasonló szituációban lévő és hasonló korú társaikhoz képest?
Nekem van olyan ismerősöm, akinek az édesapja belehalt a covid fertőzésbe, ő maga pedig csak kis híján nem, mindezt fiatalon, amikor még nem voltak elérhetőek az oltások mindenki számára.
...és ismerősi körben többen is vészelték át nehezen magát a vírust.
Akkoriban egyszerűen nem tudhattad, hogy jársz jobban - ha beadnak egy nem tudjuk, mennyire megbízható oltást, vagy, ha nem kapod meg és a vírus dönt le a lábadról.
Sokan hülye fejjel elébe mentek a vírusnak és teljes válszélességgel rámentek arra, hogy elkapják (ez is óriási hülyeség volt) - többen közülük nem élték ezt túl.
Azóta a vírus is sokat szelídült, az emberek immunrendszere is alkalmazkodott valamelyest, most már jellemzően valóban influenza-jellegű tüneteket okoz.
Akkoriban nagy volt az ismerethiány, sok a halál, sok fiatalon is fogott a járvány, nagyon nem volt vicces.
...és, hogy Orbán hazudott-e?
Akkoriban az látszott jobb döntésnek, ha beoltják az embereket, hogy ne haljanak meg annyian.
Orbánnal inkább az volt a baj, hogy ekkortájt is csak mutyiban tudtak gondolkozni, fejetlenül és szakértelem nélkül rendeltek lélegeztetőgépeket, túlárazott és saját zsebre játszós változatban, ahogy azt szokták.
...és az egész helyzet kezelése közben azon voltak, hogy minél kevesebb negatívum derüljön ki a fejetlenség során elkövetett hibákról és minél több pénzt tudjanak ebből is leakasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!