Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jól mondja Novák Előd, hogy...

Jól mondja Novák Előd, hogy jobb lenne, ha magyar hősökről neveznének el laktanyákat, nem idegen uralkodókról?

Figyelt kérdés

[link]

Novák a honvédelmi minisztertől arra várt választ, miért nevezték át a Petőfi-emlékévben a költő nevét viselő laktanyát, mégpedig a "véreskezű császárnő", a "Habsburg megszállók uralkodója", Mária Terézia nevét adva neki.

2023. szept. 26. 12:06
1 2
 1/11 hollófernyiges ***** válasza:
97%
A mostani kurzus alapján örüljünk hogy nem Tolbuhin nevét kapta.
2023. szept. 26. 12:07
 2/11 anonim ***** válasza:
pvalóban, Mária Terézia helyett Hadik András (Berlin megsarcolója) jobb név lenne,ha már mindenképp abból a korszakból kell a név
2023. szept. 26. 12:20
 3/11 anonim ***** válasza:

Mondjuk már azt sem értem, hogy Mária Terézia hogy jött a képbe, amikor az eredeti névadója IV. Károly király volt.

De ettől a múltba révedő suttyó bandától nem is várok többet.

2023. szept. 26. 12:25
 4/11 anonim ***** válasza:
60%
A lehető legjobban.
2023. szept. 26. 12:28
 5/11 anonim ***** válasza:
Ez a faszi akkor mondaná a legjobban, ha nem mondana semmit és otthon futkorászna az összegyűjtött szivárványos zászlóival.
2023. szept. 26. 13:06
 6/11 anonim ***** válasza:
33%

Sok baj van az MHM állításával:

1. Mária Terézia nem idegen uralkodó volt, hanem magyar uralkodó, akit a magyar nemesség választott magyar uralkodónak.

2. Nem ő adott parancsot a székelyek lemészárlására, az a tábornok saját akciója volt.

3. Ő csatolta Magyarországhoz Fiumét, ami addig osztrák terület volt.

4. Petőfi nem volt jó katona, mert egyszerűen képtelen volt a csapatmunkára. A kommunisták természetesen olyanokról neveztek el dolgokat, akik harcoltak az uralkodók ellen (Dózsa Györgyről is volt utca elnevezve, pedig ha valaki, ő igazán sokat ártott Magyarországnak), de annak a laktanyának eredetileg is MT volt a neve, és nem PS.

.......

Ami engem illet, bár nem értek egyet a Habsburgok minden intézkedésével (ahogy mellesleg az Árpád-házi uralkodók minden intézkedésével sem), de nem voltak szörnyetegek, és nem hiszem, hogy nagyot tévedek, ha azt mondom, hogy ma már nem létezne Magyarország és magyarság, ha annak idején nem válasszuk királyunknak I. Ferdinándot, és nem koronázzuk meg az utódait. Lehet, hogy II. József nem koronáztatta meg magát magyar királynak, és lehet, hogy ezzel a rendelettel nem éppen ez volt a célja, de tudtátok, hogy ha nem tette volna hivatalossá a német nyelvet Magyarországon, a magyar nemesség soha nem kezdett el volna magyarul tanulni, és ma egy egy olyan ország lennénk, ahol a latin a hivatalos, és nem a magyar?

2023. szept. 26. 13:06
 7/11 anonim ***** válasza:

#6 voltam:

Hozzáteszem azt, hogy szerintem Magyarországon helye van Mária Terézia laktanyának, de nem csak róla kéne elnevezni dolgokat, hanem a fiáról és a többi nagy uralkodóról is, akik bár nem mindig voltak jóban a saját érdekeiket minden felé helyező magyar nagyurakkal, de sokat tettek a mai magyar nép kialakulásáért.

2023. szept. 26. 13:08
 8/11 anonim ***** válasza:
9%
És életem legnagyobb álma egy olyan szoborcsoport, amin Magyarország összes koronás uralkodója megjelenik, mind az 54. Ez egy igazi csoda lenne, egy olyan szoborcsoport, ami méltó lenne egy olyan országhoz, mint Magyarország.
2023. szept. 26. 13:09
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
8, nekem egy nő, akinek a hasán megáll egy talpas söröspohár, de, hát, kinek a pap, kinek a kőszobor...
2023. szept. 26. 13:11
 10/11 anonim ***** válasza:
#9: Az a másik legnagyobb álmom.
2023. szept. 26. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!