Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért szervezik újabban...

Miért szervezik újabban mindig Pécsre a Pride-ot?

Figyelt kérdés

[link]

Sziasztok!

Pécsiként eddig is gondolkodtam, hogy miért pont ide szervezik ezeket a mozgalmakat, miért nem elég nekik a főváros? Mi egy elég mélyen keresztény beállítottságú város vagyunk, a Pécsi napokat is áthatja a vallásosság. Nem azt mondom, hogy ez jó vagy rossz, ez van. (Én egyetemista vagyok, így szeretem ezt a várost és történelmét.)

Most a Pécsi napokra kifejezetten rászervezték a Pride-ot, provokálva ezzel a keresztény érzelmű ünneplőket, én legalábbis nem tudom ezt másképpen látni. Ferencvárosban, amikor átfestették a padot, ugyanezt éreztem: tudták, hogy a fradisták arcába másznak ezzel, várták rá a reakciót, amit meg is kaptak, így megint áldozat szerepben érezhették magukat.

Nem értem, miért van erre szükség, és ezek után miért vannak meglepve, hogy ez ellenérzéseket szül? Élni és élni hagyni. Szerintem.

2023. szept. 25. 12:21
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
Senki nem mondta, hogy többségben vannak, meg amúgy is kihez képest? Az LMBTQ-ért itt nem nagyon rajong senki, bár szerintem országosan se nagyon.
2023. szept. 26. 10:46
 22/32 anonim ***** válasza:
77%
#21 nem rajonganak, de az elfogadást fontosnak tartják. Én tanultam Szegeden, az ELTE-n, és károlin, mindenhol nagyon elfogadóak. Vidéken is és még egyházi egyetemen is. A pécsi ismerőseim is “legrosszabb” esetben is közömbösek, ha nem is támogatják kifejezetten.
2023. szept. 26. 11:22
 23/32 anonim ***** válasza:
74%

Tüke pécsi vagyok, hithű keresztény vagyok - nem igazán mozgatott meg a pride. Ha nem érdekel, nem kell odamenni, egy napot gondolom azért kibírtál. (Gondolom a résztvevők nem egy szál bőrtangában ugráltak végig a Kossuth téren, úgyhogy a hatalmas provokáció azért olyan hatalmas nem lehetett)

"Pécsi napokat is áthatja a vallásosság" - nem tudom, a programban mi a vallásos neked, de jó szórakozást hozzá.

Ha ez kifejezetten egy keresztény programsorozat lenne, akkor megérteném a felháborodást, hogy rászervezték, talán akkor lehetne ezt provokációnak titulálni, dehát ugye nem ez a helyzet.

Ahogy írtad: élni és élni hagyni - ez mindenkire vonatkozik, kicsit gondolkodj el rajta szerintem.

Még fiatal vagy, nem kellene ennyire beszűkültnek lenned.

(Gondolom azért annyira nem vagy naiv, hogy azt hidd, hogy a vallási közösségekben, az egyházi személyek között vagy akár a közvetelen környezetedben stb stb nincsenek meleg emberek, akik egyébként semmivel sem különbek, mint bármelyikünk, mégis a hozzád hasonló gondolkodású emberek miatt talán sosem vállalhatják/vállalják majd fel magukat)

2023. szept. 26. 18:33
 24/32 anonim ***** válasza:
82%

Lehet hogy a te szűk környezetben mélyen vallásosak vagytok, de Pécs többsége nem mélyen vallásos, a pécsi napok pedig nem vallási ünnep, én rock koncertekre megyek a rendezvényen.

A pécsi ismerőseim közül csak hogy az arányokat érzékeltessem, mondjuk 100-ból max 2-3 akiről tudok, hogy vallásos.

Lehet hogy van még egy-kettő, akiről nem tudom, de ők sincsenek ilyenen felháborodva.

2023. szept. 26. 18:53
 25/32 A kérdező kommentje:
Érdekes azért, hogy most már minden kommentelő pécsi egyetemista :D
2023. szept. 26. 20:47
 26/32 anonim ***** válasza:
47%
#25 szoktál amúgy a városban járni? Vagy az egyetemen? Feltűnt, hogy sok ember van rajtad kívül? Elég valószínűtlen, hogy ne legyenek emberek, akik ismernek másokat. 🤦🏻‍♀️
2023. szept. 26. 20:55
 27/32 anonim ***** válasza:
95%
Egy igazi keresztény nem gyűlöli a melegeket, csak az álkeresztény antiszemita fasisztàk, és abból sajnos sokkal több van ebben az országban
2023. szept. 27. 06:21
 28/32 A kérdező kommentje:
Egy igazi keresztény nem hajt fejet a bűn előtt az elfogadás jegyében. Egyébként senki nem is gyűlöli a melegeket, csak ti szeretnétek ezt úgy érezni, hogy lehessen min verni a hisztériát. Szánalmas emberek vagytok.
2023. szept. 27. 06:56
 29/32 anonim ***** válasza:
84%
Nem, inkább ti vagytok szánalmasok, mert szembementek vallásotok alapelemeivel
2023. szept. 27. 07:08
 30/32 A kérdező kommentje:
A kereszténységnek nem alapeleme a bűn (homoszexualitás, pedofília) szeretete, ezt nem tudom honnan veszed.
2023. szept. 27. 08:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!