Miért szervezik újabban mindig Pécsre a Pride-ot?
Sziasztok!
Pécsiként eddig is gondolkodtam, hogy miért pont ide szervezik ezeket a mozgalmakat, miért nem elég nekik a főváros? Mi egy elég mélyen keresztény beállítottságú város vagyunk, a Pécsi napokat is áthatja a vallásosság. Nem azt mondom, hogy ez jó vagy rossz, ez van. (Én egyetemista vagyok, így szeretem ezt a várost és történelmét.)
Most a Pécsi napokra kifejezetten rászervezték a Pride-ot, provokálva ezzel a keresztény érzelmű ünneplőket, én legalábbis nem tudom ezt másképpen látni. Ferencvárosban, amikor átfestették a padot, ugyanezt éreztem: tudták, hogy a fradisták arcába másznak ezzel, várták rá a reakciót, amit meg is kaptak, így megint áldozat szerepben érezhették magukat.
Nem értem, miért van erre szükség, és ezek után miért vannak meglepve, hogy ez ellenérzéseket szül? Élni és élni hagyni. Szerintem.
Ha a lakosok demonstrálnának ott sem engednék a dolgot. Tavaly szerbiában a belgrádi lakosság felszólalt ez ügyben. Nem is lett engedélyezve a dolog aztán. Merni kell kimenni és felszólalni. Ennyi az egész.
Tök mindegy milyen politikai beállítottságú a városvezetés ha a lakosság erőt mutat akkor nem fognak ellenük döntéseket hozni, mert nekik is az a lényeg hogy maradhassanak a pozícióikban.
De amíg csak otthon, internetes fórumokon tiltakoztok a világon semmit sem fogtok elérni. Az internetet lehet erre is használni hogy szervezz ilyen tüntetéseket. Meghirdeted a város facebook oldalán az eseményt biztos lesztek jó páran akik elmennek nem kell félni, az a baj hogy a többség még meg sem próbálja
"Mi egy elég mélyen keresztény beállítottságú város vagyunk"
A 2011-es népszámlálás alapján a lakosság kevesebb, mint a fele vallotta magát valamilyen felekezethez tartozónak. A 2022-es népszámlálás eredményei még nem ismertek, de az előzetes porhintesekből ítélve ez a szám tovább csökkent.
Mellesleg egy tisztességes keresztény embert szerintem nem zavar mások gyülekezése. Erőszak ne legyen, nekem csak ennyi bármilyen gyülekezéssel kapcsolatban az elvárásom.
"Nem a Pestit szervezték át Pécsre, hanem Pécs is csatlakozott."
Pécs egyáltalán nem csatlakozott. Mihez, hova? Legutóbb, tavaly talán a városvezetés elutasította, lett is belőle nagy balhé... Egyetemen is akiket kérdezek zömében elutasítják ezt az egész jelenséget.
#15 kiket kérdezel? Én is egyetemista vagyok, sok pécsi ismerősöm van, ne haragudj, nem hiszem hogy az összes konzervatív fiatal Pécsen tanul.
És szabad gyülekezés. Ha Pesten akarnak, akkor ott, ha Pécsen, akkor ott, ha Kiskunalszenthalálf@szán akarnak akkor ott. Alkotmányos jog a szabad gyülekezési jog. Ezt korlátozni pont ezért alkotmányellenes.
16, szerintem semmi közöd Pécshez, csak behazudod, hogy hitelesebbenk tűnj :) Persze, pont itt tobzódnak a kérdésem alatt a pécsi egyetemisták, akik támogatják a Pride-ot.
Szabad gyülekezés akkor van, ha bejelented a szándékodat előre a rendőrségen. Ezt pedig a városi önkormányzat minden további nélkül megtagadhatja.
Átjött egyébként a kérdés lényege látom, már teljesen másról beszélünk.
>Szabad gyülekezés akkor van, ha bejelented a szándékodat előre a rendőrségen. Ezt pedig a városi önkormányzat minden további nélkül megtagadhatja.
-Azért remélem, nem joghallgató vagy... (Az önkormányzatnak köze nincs hozzá, a rendőrkapitány tagadhatja meg, meghatározott esetekben, ha azok fennállnak. Pl. más rendezvényekre "rászervezés" vagy a közlekedés aránytalan akadályozása.)
"a rendőrkapitány tagadhatja meg, meghatározott esetekben, ha azok fennállnak. Pl. más rendezvényekre "rászervezés" vagy a közlekedés aránytalan akadályozása"
18: akkor köszi, hogy egyetértesz velem abban, hogy a Pécsi napokra való rászervezés törvénybe ütközik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!