Miért szervezik újabban mindig Pécsre a Pride-ot?
Sziasztok!
Pécsiként eddig is gondolkodtam, hogy miért pont ide szervezik ezeket a mozgalmakat, miért nem elég nekik a főváros? Mi egy elég mélyen keresztény beállítottságú város vagyunk, a Pécsi napokat is áthatja a vallásosság. Nem azt mondom, hogy ez jó vagy rossz, ez van. (Én egyetemista vagyok, így szeretem ezt a várost és történelmét.)
Most a Pécsi napokra kifejezetten rászervezték a Pride-ot, provokálva ezzel a keresztény érzelmű ünneplőket, én legalábbis nem tudom ezt másképpen látni. Ferencvárosban, amikor átfestették a padot, ugyanezt éreztem: tudták, hogy a fradisták arcába másznak ezzel, várták rá a reakciót, amit meg is kaptak, így megint áldozat szerepben érezhették magukat.
Nem értem, miért van erre szükség, és ezek után miért vannak meglepve, hogy ez ellenérzéseket szül? Élni és élni hagyni. Szerintem.
Pesten IS volt, és Pécsen IS volt. Nem a Pestit szervezték át Pécsre, hanem Pécs is csatlakozott.
“Élni és élni hagyni”
Akkor hagyd hogy ők is élhessenek a szabad gyülekezési jogukkal.
Ahogy te is írtad kérdező: provokálni akarnak csak.
Ha az elfogadásért küzdenének, akkor nem ezt az időpontot választják felvonulni. Pécsi napok lesznek. Direkt most mennek, hergelni akarják a normális embereket.
>meg a pécsi városvezetést.
-A városvezetésnek semmi köze hozzá, gyülekezési és vélemény-nyilvánítási szabadság van, mindenki ott tüntet/demonstrál, ahol akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!