Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha rajtad múlna az olcsó...

Ha rajtad múlna az olcsó ukrán gabonát vennéd vagy a drága NER gabonát?

Figyelt kérdés

2023. szept. 22. 19:09
A kérdező szavazást indított:
Olcsó ukrán gabonát
Drága hazai NER gabonát
14 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
7%
Csakis a NER minőségi gabona. Támogatni kell a hazai nagytőkéseket. Éljen a nemzet! Hajrá magyarok!
2023. szept. 22. 19:12
 2/10 A kérdező kommentje:
És akkor csodálkoznak hogy miért nálunk a legnagyobb az infláció Európában, hát ezért.
2023. szept. 22. 19:12
 3/10 anonim ***** válasza:
41%
Meg kell védeni a hazai gazdákat. Az ukrán "minőségi" gabonát vigyék csak az éhező afrikaiaknak.
2023. szept. 22. 19:14
 4/10 A kérdező kommentje:
Nyugaton is ezt eszik semmi bajuk, csak épp olcsóbb a kenyér.
2023. szept. 22. 19:19
 5/10 anonim ***** válasza:
52%
A gazdákon kívűl él más is ebben az országban, őket se ártana támogatni, mert városlakó nélkül a gazda se tudna létezni. A gazda is csak akkor tud jól élni, ha sok a tehetőssebb városlakó. A szimbiózis, mint olyan se ártana figyelembe venni. Ha én mint városlakó magasabb jövedelemmel rendelkeznék, metudnám venni a magasabb minőségű magyar gazda termését. De míg az átlag városlakó bére alacsiny addíg kénytelen vagyok a silányabb minőségű külföldi terményt venni.
2023. szept. 22. 19:25
 6/10 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem inkább azt a kérdést tegyük fel, hogy kik voltak azok, akik roskadásig vették a magyar gabonatározókat ukrán gabonával, hogy aztán a hazai termést ne legyen hova tenni.

Miért nem nevezik meg ezeket a spekulánsokat, és miért nem rohadt még rájuk a műanyag bilincs?

Azzal együtt, hogy tavaly alíg termett nálunk valami és kellett az import.

2023. szept. 22. 19:25
 7/10 Kroms ***** válasza:
100%
Amikor kenyeret veszel, akkor sem mindig csak az ár a szempont. Lehet egy kenyér nagyon olcsó, de ha f0s a minősége és tudod, hogy pár év múlva bélrákod lesz tőle, talán inkább költesz többet egy normálisabbra.
2023. szept. 22. 20:05
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

"Nyugaton is ezt eszik semmi bajuk, csak épp olcsóbb a kenyér."

Nyugaton nem olcsóbb a kenyér és nem is minden kenyér van ukrán gabonából.

Attól függ, hogy melyiket venném, hogy mennyi az az olcsó és mennyi a drága. Pl most a legolcsóbb kenyér 575Ft/kg az Auchanban, én meg 1300/kg áron veszek péktől.

2023. szept. 22. 20:56
 9/10 anonim ***** válasza:
71%

Génmódosított gabona amit ha jól tudom nem is lehet forgalmazni Magyarországon. Ráadásul olyan vegyszereket használnak amit az EU-ban nem lehet.

Szóval jó étvágyat hozzá mindenkinek.

2023. szept. 22. 21:57
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Ukrán gabonát kel venni mindenki mondja milyen nehéz gazdáknak akkor huzanak el francba.Ne legyetek idoták bőséges profitjuk van külöben nem csinálnák.A másik hogy, drága ne vegyen senki még ha van rá pénze is nézenek mást hülyének.
2023. szept. 22. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!