Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ér annyit a politika hogy...

Ér annyit a politika hogy össze vesszek miatta a családommal?

Figyelt kérdés

Sose veszekedtem a szüleimmel de már nem bírom tovább. A story röviden:

Fiatal srác vagyok, 23 éves. Idén nyár elején végeztem az egyetemen és hazaköltöztem békés megyébe. (Aki nem ismerné annak elmondanám,hogy az egyik legszegényebb megye, aki teheti menekül innen. És ezt nem én állítom hanem a KSH is, Békéscsaba lakossága anno 75 ezres volt, most éppen súrolja a 53 ezret)

Egyszerűen alig lehet elhelyezkedni, én nem is tudtam. 2 hónapig nem találtam munkát, aztán elköltöztem Győrbe és 3! nap alatt sikerült egy jól fizető állást találni. De apám teljesen fideszes. Biztos mindenkinek van olyan ismerőse aki csak M1-et néz stb. Na sajnos nálam is ez a helyzet. Bármennyire is szeretem, tisztelem az apám már nagyon érik,hogy kikeljek magamból és elmagyarázzam neki,hogy a drága kormánya 13 év alatt semmi épkézláb fejlesztést nem csinált a megyéből, a legtöbb fiatal ezt a megyét hagyja el. Engem is az ország másik vége kényszerített. Egyszerűen tényleg borzasztó hogy nem látja apám (se) hogy a saját gyerekének muszáj elköltözni abból a városból ahol felnőtt mert közel a 0-val egyenlő bármiféle lehetőség. De apám szerint minden rendben van itthon nálunk Békés megyében.

Ér annyit hogy össze vesszek vele? Tényleg borzasztóan frusztrál,hogy amíg ő élteti a fideszt addig aki normális munkahelyet, életet akar annak el kell költöznie innen. És nem látja. Vagy ti mit tennétek? Szeretem az apám de egyre úgy érzem lassan elszakad nálam a cérna.

2023. szept. 20. 23:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
27%
Akár azt is meg lehetne említeni, hogy régen az c-típusú honfitársaink annál több pénzt kaptak, minél több gyereket csináltak. Gyakorlatilag megéltek ebből. Most a munkahelyükön kapnak adókedvezményt. Az egyik esetben a te adódat kapták meg puszika, a másik esetben dolgozniuk kell, hogy kapjon támogatást a gyerek után. Vissza lettek szoktatva a munkára.
2023. szept. 21. 00:20
 12/19 anonim ***** válasza:
75%

"Ér annyit a politika hogy össze vesszek miatta a családommal?"

Nem. A politika változik, a családod viszont ugyanaz fog maradni még remélhetőleg hosszú ideig.

2023. szept. 21. 00:29
 13/19 MolotovPunk ***** válasza:
58%
11/ Vissza szoktatva? Mire? Közmunkára?😀😁 A balos kormányok alatt adómentes volt a minimálbér, továbbá az alacsony keresetűeknek járt adójóváírás is, havonta nettó 11 ezer Ft. Emellett többkulcsos adórendszer is volt, tehát igazságosabb volt az adórendszer. Nagyon naiv vagy, ha azt hiszed, hogy most nincsenek ingyenélők, most is vannak bőven. Az is egy jó látlelet, hogy most jó pár kínai meg koreai vendégmunkást hoznak be az országba az akkumulátorgyárak miatt, mivel sok 20-30 éves magyar fiatal lelépett az országból a gagyi megélhetésnek köszönhetően. Barátaim fele már külföldön él, ezt hozta a fidesz nagy "jó léte."
2023. szept. 21. 00:30
 14/19 MolotovPunk ***** válasza:
25%
Ha úgy vesszük nem történt semmi különös, csak éppen olcsó munkaerő országa lett Magyarország.
2023. szept. 21. 00:32
 15/19 anonim ***** válasza:
27%
14: Soha nem volt olyan magas a reálbérek színvonala, mint mostanság, épp ezért megéri egyre több külföldinek idejönni dolgozni.
2023. szept. 21. 01:59
 16/19 MolotovPunk ***** válasza:
30%
15/ Kínaiaknak meg ukránoknak éri meg esetleg. Német meg osztrák nem fog magyarba menni dolgozni, de már cseh meg lengyel melós sem. Hozzájuk képest is le vagyunk már maradva. A magyar "reálbérek színvonalát" meg szépen megeszi az infláció.
2023. szept. 21. 02:06
 17/19 MolotovPunk ***** válasza:
46%
A magyar bérek a béka s_gge alatt vannak.
2023. szept. 21. 02:08
 18/19 anonim ***** válasza:
0%
Ér-e annyit a jövőnk, hogy a fasiszta családomat elhagyjam? Igen, igen ér annyit.
2023. szept. 21. 06:18
 19/19 anonim ***** válasza:
55%
Hagyd rájuk. Aki élvezi, hogy megnehezítik az életét, az sosem fog észhez térni.
2023. szept. 21. 06:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!