A ballibek miért bérlakásra vágynak? Ők nem szeretnének magántulajdonba lakást?
Én balliberális vagyok és bérlakásra vágyok. Mármint egy modern, igényes, megfizethető áru, hosszú-hosszú távon garantált bérlakásra.
Hogy miért? Nem akarok gyűjteni önrészre, nem akarok a bérleti díjnál magasabb törlesztőt. Nem akarok karbantartással vesződni. Szeretném, ha rugalmasan tudnék nagyobba-kisebbe költözni, ahogy az élethelyzetek megkívánja. Szeretném, ha nem a lakásválasztásom miatt lenne lekorlátozva, hogy hol tudok dolgozni. Szeretném, ha nem tudnának ingatlanadókkal és a többivel sakkban tartani. Szeretném, ha nem nekem kellene a napelemmel, meg a többivel szórakoznom. Egyszóval kevesebb korlátozással, kevesebb kiadással, kevesebb gonddal szeretnék élni.
UI: autó, telefon, kerékpár, számítógép már most is hasonló konstrukcióban van a “tulajdonomban” és sosem gondoltam volna, hogy ennyire jó, felszabaditó érzés tud lenni.
"Hol vagy kérdező?"
A megafon-táborban, és várja rogán útmutatását hogy mit is válaszoljon.
Ha 1 lakásod van tulajdonban attól még ugyanúgy be kell járnod dolgozni, mintha bérelnéd.
Tulajdonnak akkor van értelme, ha legalább 2 lakásod van, így az egyikből már passzív jövedelmed van, vagy a gyerekeidre hagyhatod.
Na ez egy szegény családba születve, többgyerekes családból sosem fog összejönni.
Nem örökölsz semmit se később.
Így tök értelmetlen egy házért dolgozni, hogy mire vége az életednek elmondhasd a tiéd az, amiben 40 évig éltél.
Ez a saját lakás a szocializmusban volt mánia, ahol a lakás célja a lakhatás volt, meg egész életében egy helyen élted az életedet, egy melóhelyen.
Ma nem erre van a lakás, csak egy eszköz, ahol laksz, illetve a tehetős rétegnek a legegyszerűbb befektetés, amibe érdemes befektetni, mert megy fel az értéke, de tuti nem romlik, mint a pénzé.
Ma annyit dolgoznak az emberek, hogy alig vannak otthon, így felesleges szépíteni, saját ízlés szerint.
Praktikus, kényelmes legyen, ahol élsz.
Ez a kertes házzal partzyzás a gazdagok világa.
Nekem van saját lakásom, most már nem lehetek ballib?
Amúgy megmondom őszintén ott rohadjon meg az egész. Ha lenne normális albérleti rendszer mint külföldön a franc se vett volna sajátot.
Mire megyek vele? 30-as éveim közepéig azért spóroltam, hogy legyen egyáltalán önerőm, most arra spórolok, hogy a lehető leghamarabb vissza tudjam fizetni a hitelt. Mire hitelmentes lesz elmegy a fél életem.
Most örüljek?
Megmondom őszintén, szívesebben szartam volna el azt a 10+ millió Forintot bármi másra, utazás, élmények, stb.
Persze, milyen jó is egy szög beveréséhez is engedélyt kérni a valódi tulajtól. :D
Mert a főbérlőnek mivel jobb kifizetni a 100+rezsit, mint a banknak? Aminek egyszer vége lesz.
Annyi hülyeséget írtok, hogy vicc.
#26 Pont ezért beszélünk NORMÁLIS bérlési rendszerről, csak nyilván fideszesként nem erősséged az értő olvasás.
Én például pont leszarnám a szögbeverést, ha viszonylag normális áron élhető lakások lennének és nem a nagymama cuccait kellene takarítani a szekrényből.
Nyilván ehhez illene normális életpályamodell és normális nyugdíj rendszer is. Hogy ne arról szóljon az öregkor, hogy a gyerekeid ápolnak amíg meg nem unnak, mert drága az idősek otthona.
Nyilván lakástól is függ, valljuk be a többség rohadtul nem piacképes helyen tud lakást venni. Az meg, hogy van Mucsaröcsögén egy putrid, nem feltétlenül jelent semmit. Maximum azt, hogy nem kell a nyugdíjad miatt aggódni, mert halálra vernek az öregező tudjuk kik.
Remek világ.
27.
Hülyeséget beszélsz - szokásosan.
Mégis milyen a "normális" rendszer?
Az imádott külföldön is van egy szerződés, és a benne foglaltakat be kell tartani.
Amennyiben a tulaj igényt tart a lakásra, menned kell, a szerződésben leírtak szerint.
Itt is ugyanez van.
Akkor minek vettél lakást, ha nem okozna problémát még nyuggerként is az albit fizetni?
26! Mondjuk ha több bèrlakàs lenne máris nem lenne 100 a bérleti díj!
Hoppá! Ez az, amire van az állam, hogy pl. A Csokkal se a keresletet kellett volna felverni, hanem a kínálatot bővíteni! Így csökkenne sz ingatlanok ára és az albérleteké is, megszűnése vagy lega lábbis csökkenne a befektetési célú árfelhajtó ingatlan vásárlás stb.
#27 - "Itt is ugyanez van."
Egy normális törvényi szabályozás nem ártana. Ami egyszerre védi a bérbeadót meg a bérlőt.
A Fidesz ezzel is foglalkozhatott volna az elmúlt 10 évben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!