Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Általánosságban a fideszt...

Általánosságban a fideszt minden szinten útálóknak miért nem fér bele egy csepp kritika sem a jelenlegi ellenzékről?

Figyelt kérdés

Persze, azt nehéz elvitatni, hogy a Fidesz lejáratómédiája miatt esélytelen az ellenzék, de ha megnézzük a mai ellenzéket akkor egy csomó bukott embert találunk ott, és a meghatározó erő Gyurcsány Ferenc pártja aki már kormányzott 5 évet és teljesen leszerelept, neki köszönhetjük a NER-t is.

Szinte egyértelmű az is, hogy az ellenzék tele van kollaboránsokkal, akiknek a Fidesz hatalmon tartása a feladata.

Konkrétan tombol a válság, kormánybuktató idők lehetnének, mégsincs az ellenzéknek semmiféle üzenete, alternatívája.

A választási vereségből sem lett levonva semmiféle konklúzió, csak az, hogy az emberek hülyék, befolyásolhatóak, mi pedig mindent jól csináltunk, senki sem mondott le, senki sem vonult vissza. Ugyan azok az emberek az ellenzék arcai akik 2022-ben zsákutcába vezették azt, és Fidesz 2/3-ot okoztak.

Ezen dolgok ellenére mégis miért van az, hogy a Fideszt nem kedvelők többsége meg sem akarja hallani azt, hogy valaki más vegye át végre az ellenzéket?

Miért nincs semmiféle kritika az ellenzék felé?

Miért nem vonul végre vissza a sok 1%-on álló párt? Miért tartják fenn egymást összefogással, ha nem azért, hogy a NER álljon mint a cövek?

Az ellenzéki érzelműek többsége miért ragaszkodik ehhez a bandához és Gyurcsányékhoz?

2023. szept. 8. 15:18
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
86%

Értem, amit mondasz, de szerintem szimplán másra használjuk a szót.

Az én szótáramban a rendszerszintű rasszizmus az, amikor maga a hatalmi rendszer intézményi, törvényi szinten tesz különbséget etnikumok között. Szerintem ilyen a szó szoros értelmében nincs Magyarországon, és szerintem ezért hazugozza a hosszászóló Donáth Annát.

Van viszont egy másik értelmezés is, ami ezzel szinte ellentétes. Amikor pont arról van szó, hogy olyan mélyen benne van az egész társadalmi rendszerben a rasszizmus, hogy már nem lehet egyetlen intézményt, személyt, hatalmi szereplőt kijelölni, hanem maga a teljes rendszer, a maga minden komplex összefüggésében rasszista.

Én az első értelmezést nem igazán tudom ráhúzni Magyarországra, a másodikat meg nagyon-nagyon rá tudom. És simán el is fogadom, hogy a második a valós definíció, és ha igen, akkor bizony Magyarországon rendszerszintű rasszizmus van, mert nem az egyének, az intézmények, a politikusok rasszizmusa a meghatározó, hanem mindezek kölcsönhatása.

Viszont ezért meg sajnos nem Orbán a felelős abban az értelemben, hogy az ő rendszere termelné ezt. Ő csak simán pont szarik rá magasról, és semmit sem tesz ellene.

2023. szept. 13. 17:04
 32/42 anonim ***** válasza:
67%

A 2. definíciód bizonyítottan nem igaz. Az hogy mennyire rasszista a magyar társadalom, az mérve van, illetve mérve volt. Az MSZP alatt egy sokkal elfogadóbb ország voltunk, mint most, vagyis ezt bizony a politikai rendszer építette ki.

Vagyis eredetileg nem volt benne a társadalomban mélyen, hanem a fidezs kommunikációja tette bele.

Ha elfogadod, hoyg "maga a teljes rendszer, a maga minden komplex összefüggésében rasszista", és tudjuk, hogy egyébként az MSZP alatt nem volt az, akkor jól látjuk, hogy a következtetésed: "ezért meg sajnos nem Orbán a felelős", nem igaz.

Egyébként elég vicces a két definíciód, mert egyrészt, nem hogy nem látok ellentmondást, de a 2. definíciód végén pont rendszerszintű rasszizmust írtad le: "maga a teljes rendszer".

Az első definíció, meg ahogy fentebb írtam, azért hibás, mert a burkolt rendszerszintű rasszizmust nem veszed bele. Ahogy írtam, ha piros póló van a kisebbségen és a piros pólósokat bántod, akkor ott nincs nyílt rasszizmus, mégis akiknek árt az intézkedés, az a kisebbség.

2023. szept. 15. 07:02
 33/42 anonim ***** válasza:
21%

30

Ekkora hülyeséget egész héten nem olvastam, mint amit leírtál. Nem tudtál egyetlen törvényt sem felsorolni, ami kimondottan egy adott rassz ellen irányulna Magyarországon. Az meg fals érv, hogy vannak támogatási formák, amiből a romák kiesnek. De ezt nem teszed hozzá, hogy ezen támogatási formák bárki számára elnyerhetőek, ha büntetlen előéletűek, és van X év munkaviszonyuk.

2023. szept. 17. 09:09
 34/42 anonim ***** válasza:
21%

32

Ennyi erővel a brüsszeli vezetés is rendszer szinten rasszista velünk szemben.

2023. szept. 17. 09:11
 35/42 anonim ***** válasza:
57%

Mint korábban már írtam, én nem fogok veled vitázni.

Egyértelműen látszik, hogy csak provokálsz mindenkit (akit lehet), és senkit, semmit nem akarsz megérteni szándékosan, aki nem osztja a te "véleményed"... :)

Én a hozzád hasonló emberkéket meg szoktam hagyni a tévedéseikben, és közben csak mosolygok rajtuk... ;)

2023. szept. 17. 14:49
 36/42 anonim ***** válasza:
78%

"Ekkora hülyeséget egész héten nem olvastam"

Olvasd újra akkor a kommentjeidet, mert annál kevés nagyobb hülyeség van. :)

"Nem tudtál egyetlen törvényt sem felsorolni"

A rendszer nem csak törvényekből áll. Szóval valójában ez egy fals érvelés.

"Az meg fals érv, hogy vannak támogatási formák, amiből a romák kiesnek"

Nem az, főleg, hogy a kommentedben te is elismered, hoyg igaz.

"De ezt nem teszed hozzá, hogy ezen támogatási formák bárki számára elnyerhetőek, ha büntetlen előéletűek, és van X év munkaviszonyuk."

Csak a társadalom nem így működik, ezért nem számít, amit mondasz.

Persze, technikailag az van hangoztatva, hogy a legnagyobb nyomor telepről is eljuthatsz a legjobb egyetemre, csak a valóság nem ez, mivel szimplán nem olyan jó az oktatás, hogy ez sikerüljön.

A rendszernek pont az a feladata, hogy segítsen mindenkinek, hogy eljuthasson ugyanarra a szintre. Nyilván egy roma származású gyerek, akiknél még mondjuk áram sincs, az nem fog alapesetben oda jutni, mint diplomás szülők gyereke, ahol még a gyereknek is van netje.

"Ennyi erővel a brüsszeli vezetés is rendszer szinten rasszista velünk szemben."

Az nem rasszizmus. Ugyanúgy, ahogy ha roma követ el bűncselekményt, akkor őt is bíróság elé állítják.

A magyarok nem tartják, tartották be a szerződéseket, ezért keresztbe tesznek nekik. Vállalni kell a tetteid után a felelősséget. A rasszizmus nem erről szól.

2023. szept. 18. 08:31
 37/42 Jeffrey Spender ***** válasza:
24%
Aki szerint a romák nem problémás kisebbség, az nem ezen a bolygón él.
2023. szept. 22. 00:14
 38/42 anonim ***** válasza:
28%

Akik szerint a rasszizmus teljesen "normális dolog", azoknak kár volt megszületniük erre a bolygóra.

Sokkal jobb lenne nélkülük, mint velük...

2023. szept. 22. 13:34
 39/42 Jeffrey Spender ***** válasza:
24%
Szerinted a cigányokat a bőrszínük miatt utálják, nem pedig az antiszociális viselkedésük miatt ?
2023. szept. 22. 14:48
 40/42 anonim ***** válasza:
28%

Az én szótáramban a rendszerszintű rasszizmus az, amikor maga a hatalmi rendszer intézményi, törvényi szinten tesz különbséget etnikumok között. Szerintem ilyen a szó szoros értelmében nincs Magyarországon, és szerintem ezért hazugozza a hosszászóló Donáth Annát.

Van viszont egy másik értelmezés is, ami ezzel szinte ellentétes. Amikor pont arról van szó, hogy olyan mélyen benne van az egész társadalmi rendszerben a rasszizmus, hogy már nem lehet egyetlen intézményt, személyt, hatalmi szereplőt kijelölni, hanem maga a teljes rendszer, a maga minden komplex összefüggésében rasszista.

Én az első értelmezést nem igazán tudom ráhúzni Magyarországra, a másodikat meg nagyon-nagyon rá tudom. És simán el is fogadom, hogy a második a valós definíció, és ha igen, akkor bizony Magyarországon rendszerszintű rasszizmus van, mert nem az egyének, az intézmények, a politikusok rasszizmusa a meghatározó, hanem mindezek kölcsönhatása.

Viszont ezért meg sajnos nem Orbán a felelős abban az értelemben, hogy az ő rendszere termelné ezt. Ő csak simán pont szarik rá magasról, és semmit sem tesz ellene.

Röviden válaszolok, egy olyan roma származású ember idézetével, ami a legjobban tükrözi azt, hogyan lehet elültetni mindenféle negatív "izmusokat" egy arra fogékony társadalomban még egy olyan ember által is, aki sajét maga is egy kisebbség részét képezi (még akkor is, ha ezt ő maga és a környezete is tagadja):

"(...) Egymással hajlandóak vagyunk keveredni, de nem akarunk kevert fajúvá válni..."

(Orbán Viktor, Tusványos, 2022)

2023. szept. 22. 16:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!