Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az államnak miért fontos a...

Az államnak miért fontos a repülőtér ?

Figyelt kérdés
Miért fontos az államnak, hogy megvegye a Liszt Ferenc repteret ? Nem igazán jönnek EU-s pénzek, A GDP 3. vagy 4. negyedéve folyamatosan csökken. Kis millió olyan hely van ahova talicskával lehetne önteni a pénzt pl a tanárok fizetése, utak, vasút, iskolák, kórházak stb. Akkor most miért kell az államnak vennie egy repteret 4-5 , milliárd euró értékben ?
2023. szept. 8. 09:32
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
46%
Ennek egyetlen oka lehet,az hogy hasznot hoz.
2023. szept. 8. 09:34
 2/14 anonim ***** válasza:
12%
Ha a repteret vesszük meg, akkor az pörgeti a gazdaságot. A szállodaipart és az ezekre épülő ágazatokat élénkíti. Itt költik el a gazdag nyugatiak a valutájuk. Pörgeti a GDP-t ami megtérül rövidtávon és hosszún még inkább.
2023. szept. 8. 09:35
 3/14 anonim ***** válasza:
81%
2-es te annyira hülye vagy, hogy nem értem a légzés sorrendjét hogy nem kevered össze...
2023. szept. 8. 09:37
 4/14 anonim ***** válasza:
81%
3, ha össze is keverné, ott állnak a raktárakban halomra a használaton kivüli lélegeztetőgépek, igy 1-et csak találnak neki, ami működik.
2023. szept. 8. 09:38
 5/14 A kérdező kommentje:

"2022-es évet 277,7 millió euró nettó árbevétel mellett 76,6 millió euró nyereséggel zárta"

Pörgeti a GDP-t ami megtérül rövidtávon és hosszún még inkább."

Hát rövid távon biztos nem térül meg főleg, hogy a reptérre is önteni kell a pénzt az infrastruktúrára ami most a magán befektetések helyett az államot terheli

2023. szept. 8. 09:42
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Gyakran járok a reptéren és az eladása óta őszintén szólva csak pozitív változások történtek, én inkább az utasokat féltem.

Sanszos, hogy a leendő 49%-os tulajdonjogra igényt tartó üzemeltető érdekében áll a tranzakció, aki vissza oszt a kormány megbízottjainak.

2023. szept. 8. 09:49
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sokminden nem világos vele kapcsolatban. Elég forgalmas az a reptér még is hogy a pcsába lehet egyáltalán mínuszban?

Itt van eltervezett svindliskedés lehet a dologban hogy valaki krva nagyot szakítson

2023. szept. 8. 10:00
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
3 Idióta. Ez alap közgazdasági ismeret. Mi adjuk el a repjegyet, ami nem két forint fejenként. A reptérre épülő minden ágazat fejlődik és hasznot hoz. A szállodaipar, borászat, éttermek, vendéglátás. Jönnek agazdag túristák és esznek, alszanak, piálnak, szórakoznak = pörgetik a GDP! És fizetik az adót👍
2023. szept. 8. 10:04
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

7, a reptér bevétele nem az utasforgalomból -vagy csak nagyon közvetve- adódik, hanem a repülőgépek kiszolgálásából történik.

Te mint utas, egy fillért nem fizetsz direktbe a reptérnek, még az ott duty free-ben lévő boltok és éttermek is valamilyen üzemeltetőhöz vannak bekötve.

Viszont a légitársaságok fizetnek az üzemanyag, a gépparkolás, a szervizelés és az utaskiszolgálás után.

Berlinben volt, hogy már majdnem "Spandau"-ban rakott minket ki a Jet2, mert, mint kiderült, nem fizettek eleget a reptérnek, igy csak valami ősrégi kifutó mellett engedték a gépet leszállni. Majd fél óra volt, csak mire a reptérre bejutottunk. Na pl, ezek után kap a reptér zsét.

2023. szept. 8. 10:04
 10/14 anonim ***** válasza:
96%
8, nem, a repjegyet a Ryanair, a Turkish Airlines, a LOT, vagy épp az Wizzair adja el és nem ti. Én tőletek, még életemben nem vettem repjegyet, pedig, átlag 2-3 havonta repülök valahová.
2023. szept. 8. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!