Az államnak miért fontos a repülőtér ?
"2022-es évet 277,7 millió euró nettó árbevétel mellett 76,6 millió euró nyereséggel zárta"
Pörgeti a GDP-t ami megtérül rövidtávon és hosszún még inkább."
Hát rövid távon biztos nem térül meg főleg, hogy a reptérre is önteni kell a pénzt az infrastruktúrára ami most a magán befektetések helyett az államot terheli
Gyakran járok a reptéren és az eladása óta őszintén szólva csak pozitív változások történtek, én inkább az utasokat féltem.
Sanszos, hogy a leendő 49%-os tulajdonjogra igényt tartó üzemeltető érdekében áll a tranzakció, aki vissza oszt a kormány megbízottjainak.
Nekem sokminden nem világos vele kapcsolatban. Elég forgalmas az a reptér még is hogy a pcsába lehet egyáltalán mínuszban?
Itt van eltervezett svindliskedés lehet a dologban hogy valaki krva nagyot szakítson
7, a reptér bevétele nem az utasforgalomból -vagy csak nagyon közvetve- adódik, hanem a repülőgépek kiszolgálásából történik.
Te mint utas, egy fillért nem fizetsz direktbe a reptérnek, még az ott duty free-ben lévő boltok és éttermek is valamilyen üzemeltetőhöz vannak bekötve.
Viszont a légitársaságok fizetnek az üzemanyag, a gépparkolás, a szervizelés és az utaskiszolgálás után.
Berlinben volt, hogy már majdnem "Spandau"-ban rakott minket ki a Jet2, mert, mint kiderült, nem fizettek eleget a reptérnek, igy csak valami ősrégi kifutó mellett engedték a gépet leszállni. Majd fél óra volt, csak mire a reptérre bejutottunk. Na pl, ezek után kap a reptér zsét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!