Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Budapestiek és Vidékiek...

Budapestiek és Vidékiek (külön-külön), nektek melyik Budapest tetszett jobban, a régi (kb. 10 évvel ezelőtti) vagy az új (mostani)?

Figyelt kérdés

Budapest rengeteget változott. Még 10 évvel ezelőtt egy tisztán magyar város volt, most egy teljesen multikulturális és multilingvális (többnyelvű) város lett. Technológiailag fejlődött valamicskét, de nem túl sokat, viszont a lakosság, a város összetétele teljesen megváltozott. Gondolom már mindenki észrevette, még azok a vidékiek is akik ritkán járnak fel a fővárosba, hogy már néha nehezebb magyar szót hallani, sokszor az angol, kínai, török, filippínó nyelv dominánsabb. Valamint a barna/sárga 50 árnyalatát le lehetne forgatni, tökéletes forgatási helyszín lenne mert tényleg már minden van.

Szeretném hallani külön a budapestiek és külön a vidékiek (nem-budapestiek) véleményét, melyik verziója jobb a városban véleményetek szerint?

2023. szept. 6. 22:28
A kérdező szavazást indított:
A régi Budapest jobban tetszett 🇭🇺 (Budapesti vagyok)
Az új Budapest jobban tetszik 🏳️‍🌈 (Budapesti vagyok)
A régi Budapest jobban tetszett 🇭🇺 (Vidéki vagyok)
Az új Budapest jobban tetszik 🏳️‍🌈 (Vidéki vagyok)
17 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Vidéki vagyok. Ezt a különbséget én is észrevettem, de ez nekem annyira marginális kérdés, hogy nem ettől tetszik jobban vagy kevésbé a város. Másban meg 10 év alatt nem változott annyit.
2023. szept. 6. 22:35
 2/13 anonim ***** válasza:
36%
Ez nem csak Bp-n van így, itt vidéken is a többség nem magyar már ,ahol lakom. Szomorú és egyben ijesztő.
2023. szept. 6. 22:43
 3/13 anonim ***** válasza:
80%
Hát én elég sok magyar szót hallok, filippinót pl sosem.
2023. szept. 6. 22:58
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

"Még 10 évvel ezelőtt egy tisztán magyar város volt"

Dehogy volt. A VII-X. kerületben már 25 éve nagy lélekszámú kínai népcsoport él, a belvárosban is megtaláltál mindenféle embert már 20 éve.

2023. szept. 6. 23:13
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
A kérdező egy olyan alternatív univerzumból érkezett, ahol a "10 évvel ezelőtt" az nem 2013, hanem 1973 :)
2023. szept. 6. 23:34
 6/13 A kérdező kommentje:
Oké, költői túlzás, hogy 10 évvel ezelőtt tisztán magyar város volt. De akkoriban olyan volt ott egy külföldi mint egy UFÓ, leszámítva a magyarul beszélő kínaiakat akik már akkor is voltak szép számmal. De amikor valaki nem beszélt magyarul akkor "jééé egy külföldi arc".
2023. szept. 6. 23:38
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan nem így volt 10 éve :)
2023. szept. 6. 23:45
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
A belváros ilyen volt 10 éve is, a belvároson kívül most sem ilyen mindenhol. Mi a célod ezzel a túlegyszerűsített, légbőlkapott csúsztatással?
2023. szept. 7. 00:00
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Azért nehezebb magyar szót hallani, mert érzésem szerint erősen bedurrant a turizmus. Speciel ennek én pont örülök, és nem feltétlenül gazdasági okokból, hanem mert tetszik a nyüzsgés.
2023. szept. 7. 07:13
 10/13 anonim ***** válasza:
A 30 évvel ezelőtti jobban tetszett..
2023. szept. 7. 07:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!