Fideszeseknek mi a véleménye a magyar egészségügy helyzetéről?
"A királyi vármegye a 10. században kezdett kialakulni, István király a rendszerét kiterjesztette az egész országra, majd tovább alakult a 12. századig.[2]" (Wiki)
Istvan király maga 48 vármegyét hozott létre. (Wiki)
Most beszéltem Írországból valakivel.
Bokacsont törés. Műtét, "nem szükséges sűrgős beavatkozás, 3 éves várakozási idő."
Szóval ott sincs e területen kolbászból a kerítés.
-Kevés az orvos.
Németek is panaszkodnak, hogy kevés az orvos, mert Svédországba mennek, ahol kb. kétszer annyi a fizu.
Amerikai rokonom pár éve mondta, hogy 2000 valahányszáz dollár tb-t fizet, mert állapotos a felesége, s ez így is fog menni, amíg a gyerek kb. 6 éves lesz. Olcsóbb tb-re sok dolgot nem fizetnek, illetve csak egy határig. Kivéve sűrgősségit.
Persze ilyeneket is bárki mondhat, írhat.
A németek most vannak nálunk vendégségben.
A betegségügyre gondoltál?
Az inkább létezik mint egészségügy.
Neked mi a véleményed arról, hogy három és fél vagy négy millió bagós meg alkoholista várja, hogy majd az ingyenes betegségügy kisegíti, ha beüt a mennykű?
Aztán ha nem megy, akkor megy a rinya, hogy xar a nem létező egészségügy.
Több országban jártam már és MAJDNEM mindenhol rinyálnak az emberek, hogy az ő országukban minden rossz ez meg az meg amaz.
Miközben pl illegális migránsok százai érkeznek a brit partokra naponta, mert a világ más részein meg az a sztereotípia van, hogy ott minden tökéletes meg kolbászból van a kerítés, mindenki ingyenél...
Közben a valóság az, hogy pl az egészségügyben, vasútnál, repülőtereknél, repülőtársaságoknál, postánál rendszeres a sztrájk, az egészségügyben 2 hónapot kell várni egy háziorvos látogatásra, ahol kapsz egy referálást kórházba, ahonnan majd még 2-3 hónap múlva értesítenek, hogy majd még utána mikor menjél de még csak vizsgálatra, a nem ingyenes fogászati ellátás sokkal rosszabb mint a magyar ingyenes de cserébe ott is várni kell hogy egyáltalán megnézzék, hibába kéred úgy az időpontot, hogy már fáj a fogad, akkor is kapsz, persze 3 hónap múlvára egy 10 perces időpontot, ahol jól megnézik, hogy melyik fogad lyukas, és kérhetsz következő időpontot arra, hogy esetleg meg is csinálják majd további 2 hónap múlva. És ezért még fizetsz is 60 fontot az országban ahol fennhangon kiabálták, hogy a UK minden jó mert free healthcare van. Ami fogászatra nem vonatkozik és minden rohadtul döcögős.
29es: ma már senki nem hiszi, hogy más országokban kolbászból van a kerítés.
A kommentedből nekem az jön le hogy Te nem vagy rinyálós :) A rinyálás szerintem illik például arra hogy valaki rinyál hogy kevés a jég az italában.
Viszont az orvosi ellátással kapcsolatos tehetetlen panaszkodás, az nem rinyálás szerintem.
De köszi a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!