Egyetértetek azzal az állítással,hogy ingyenessé kell tenni a gyorsforgalmi utakat a személyautóknak?
Most ezen megy a vita.
Én, egyáltalán nem szeretem Karácsony politikáját, ez enyhe kifejezés.
Viszont, most az egyszer, nem beszél hülyeségeket.
Amit felvázolt, nem csak Budapest problémája.
Az ország több területén, 30 év könyörgés után megépítették ezeket a gyorsforgalmi utakat, amik egyben elkerülőként is funkcionálnak, azaz elvezetik a forgalmat a lakott területekről.
Németországban sokkal komolyabb,nagyobb hálózatot tartanak fent és nem kell érte fizetni.Ráadásul még az ő rendesen sarcolt üzemanyaguknak is olcsóbb literje, mint a magyarországinak.A bér meg, nyilván háromszor akkora.
Magyarországon, pofátlanság autópálya matricát kérni ilyen üzemanyagárak mellett, ugyanis hatalmas az adótartalma.Abból az adóból bőven futnia kellene az infrastruktúrára.
Németországban rendszeres stau van.
Minden nagyobb város, Veszprém mintájára megérdemelné a teljes útgyűrűt.
Például Győr nagyon le van maradva ilyen téren = 0. M1-es autópálya, kint a tábla Matrica / Vignette ( video - Kontroll ). Zirc - Abda - Öttevény útvonal, ne kelljen már bemenni feleslegesen Győrbe a dzsungelbe, hogy az arra utazó rátaláljon az 1-es főútra!
Budapest: M0 még mindig kevés, Még 1 M0 kellene a város alatt. Akik nyugatról mennek haza keletre, mindenki M0-t veszi célba + a budapesti agglomerációban élők.
#13 szóval tegyük anyagilag érdekelté, hogy másik sok száz vagy több ezer ember életkörülményeit rontsa azáltal, hogy a házuk előtt jön, megy naponta. Ahelyett, hogy a pusztában menne az autópályán. (Megjegyzem, mindkét utat az adófizetők pénzéből építették.)
Ez aztán a társadalmi érdekek szemelőt tartása :)
14! A társadalmi érdek a kevesebb autós lenne, nem? Akit én mondok:
Autózni egy luxuscikk, amire nincs szükség, ráadásul káros is mindenféle módon (gazdasági, egészségügyi,társadalmi, környezeti) tehát el kéne lehetetleníteni pl. Városokon belül dugódíj, mellékutcában max. 20km/hs sevességkorlátozás, fizetős parkolás mindenütt, stb. Így kevesebb autós maradna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!