Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Teljesen őszintén! Ha a...

Teljesen őszintén! Ha a tanárok nem versenyszektorban dolgoznak akkor miért érdemelnének meg hatalmas fizetéseket?

Figyelt kérdés

MEMO párt tüntetett luxusautókkal abból kifolyólag, hogy szerintük egy normális társadalomban MINI-kkel meg Porsche-kkal kellene járnia a tanároknak.

[link]

Komolyan kérdezem: Milyen piacképes, versenyszférában nagyon kellendő tudása van a tanároknak, amelyekért a nagy cégek úgy versenyeznek mint az informatikusok piacképes szakmai tapasztalatáért?

Mindig azt kommunikálták, hogy a tanári pálya egy hivatás illetve az is nyílt titok, hogy "aki nem ért hozzá az tanítja" elv valóban nem alaptalan hiszen egy általános iskolás humbug infó-matek szakos tanárnak esélye nem lenne bekerülni egy Oracle/EPAM/Microsoft/NI kaliberű céghez, a többi kamu (magyar-töri, rajz-ének, tesi-biosz) tanári végzettségről nem is beszélve.

Akkor mégis mire kellene nekik 600-800 ezres fizetéseket adni?

2023. szept. 2. 13:02
1 2 3
 11/22 Barnabas333 ***** válasza:
37%
Nem a tanárok fizetése rossz itthon, hanem minden munkakör 80%nak kevés. Csak ha én sztrájkolok simán elküldenek a magán szektorból. Kukások, tanárok, mozdonyvezetők megtehetik.
2023. szept. 2. 18:02
 12/22 anonim ***** válasza:
95%

Azért kéne több fizetés mert jelenleg nem akarnak tanárnak menni.

Azért kéne több fizetés, hogy a legjobban hozzá értő emberek tanítsák a következő generációkat.

Azért kéne több fizetés, hogy fejlődni tudjon az ország és ne visszafelé menjünk.

Azért kéne több fizetés...

2023. szept. 2. 20:57
 13/22 anonim ***** válasza:
88%
Na én ezért jöttem át tanárságból verseny szektorba, mert itt többet érek:)))
2023. szept. 2. 22:37
 14/22 anonim ***** válasza:

13

És mi lettél?

2023. szept. 3. 06:57
 15/22 anonim ***** válasza:
0%
14: autóversenyző
2023. szept. 3. 07:37
 16/22 Barnabas333 ***** válasza:
49%
12es igazad van, csak Amerika mintára buta tömeget szeretnének az országban...
2023. szept. 3. 09:09
 17/22 anonim ***** válasza:
50%
14, International Coordinator, multinál vagyok már level 2-es poziban, egy év alatt. Én meg vagyok elégedve:)
2023. szept. 3. 09:13
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
16 Az nem az az ország, ami egy technológiai, szórakoztatóipari, gazdasági, katonai szuperhatalom?
2023. szept. 3. 13:14
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
#16 nem amerikai minta az, mindenhol a birka, irányítható, buta népet szeretik, azzal könnyű dolgozni.
2023. szept. 3. 14:08
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

"Bözsi néni 7.osztályos informatikatanár Excel-es sum() függvénye meg Word-os hogyan tegyünk félkövérré egy levél címét full alibi tudása a magyar államnak miért érne meg akár 400 ezernél több fizetést?"

Bözsi néni nem azért kap fizetést, hogy az Excel függvénnyel foglalkozzon vagy félkövérré tegyen egy címet. Persze, jó, ha tudja ezeket is használni, ez megint egy másik kérdés, hogy mennyire rugalmasak ilyen szempontból a tanárok, de én arra reagálok, amit te írtál. Nem erre kapja a fizetését, hanem arra, hogy olyanokat is megtanítson írni-olvasni, mint amilyen te vagy. Azért kár volt Bözsi néninek dolgozni, hogy te ilyen kérdéseket írkálj ki róla. Az Oracle-nél is a programozók sehol se lennének, ha annak idején a Bözsi nénik nem tanítják meg alsóban írni-olvasni és számolni.

Most nem arra reagáltam, hogy kinek mennyit kellene keresni, hanem arra, hogy nem kell lenézni azt, amit más csinál. Mindennek megvan a maga helye a világban, és egy normális társadalom ezt elfogadja, megérti és honorálja. Vagyis egy normális mérnök az Oracle-nél is belátja, hogy Bözsi néninek nem kell a PL/SQL nyelvet tudnia és tárolt eljárásokat programoznia, neki az a feladata, hogy a kisgyerekeket tanítsa meg az olvasás és írás alapjaira. Erre meg az Oracle mérnök nem lenne (valószínűleg) képes. De most ne kezdd el mérlegre rakni, hogy melyik szakma ér többet, melyik a nehezebb stb., mert ennek semmi értelme nincsen, ahogy írtam, mindennek megvan a maga helye és értelme.

Kb. ötéves agyi szinten kell ahhoz lenned, hogy te azt képzeld, hogy az Oracle mérnökökhöz képest egy Bözsi néni "nem csinál semmit".

2023. szept. 4. 17:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!