Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jobboldaliak. Támogatnátok a...

Jobboldaliak. Támogatnátok a meleg házasságot? Feltéve, ha a szivárvány mozgalom leáll Magyarországon.

Figyelt kérdés

Tehát engedjük őket házasodni.

Cserébe nincs pride, nincs semmiféle nyomulás. Úgy kell viselkedniük, mint egy normális ember. Nem hirdethetik, hogy hű de jó én más identitású vagyok.

Mi ez, ha nem win-win helyzet? Mintha egy hosszú háború után békét kötnénk.

2023. aug. 29. 21:26
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%

"Ha gondolod leírom az én személyes jogi kálváriám nagy vonalakban ha érdekel és kíváncsi vagy rá hogy min meg át most idehaza egy transznemű aki még a tiltás előtt adta be a kérvényét de nem bírálták el neki."

Kedves Niki! Igen, érdekel.

2023. aug. 30. 17:53
 32/38 harminezer oxigén ***** válasza:
86%

Nos előre szólok, elég hosszú lesz.

Én még a tiltó jogszabály hatályba lépése előtt 2020.01.08-án adtam be a kérvényemet, előtte közel egy évig jártam pszichiáterekhez és pszichológusokhoz a szakvélemények kiállításáért (én ezeket tb-s orvosoktól, egy Bp-i és a lakhely szerinti kórház pszichiátriai osztályán szereztem be és nem a két szép szememért kaptam meg) + még hozzá kellet csatolni egy urológus szakvéleményét is a műthetőségemről ami szintén idő volt, ezért tudtam csak ekkor beadni). A benyújtás előtt kértem tájékoztatást a BFKH-tól (Budapest Főváros Kormányhivatala) és az akkori egészségügyért felelős EMMI (Emberi Erőforrások Minisztériumától) hogy mi ennek a módja, akik küldtek egy tájékoztatót hogy miként kellett ezt beadni és hogy felfüggesztették ezek elbírálását az adatvédelmi rendeletre hivatkozva. Valamint kértem a benyújtáshoz egy jogvédő szervezet segítségét is akik tájékoztattak hogy semmilyen rendelet, jogszabály nem gátolja ezt az eljárást mert egy adatkezelési hozzájárulás csatolásával a hivatalok adatvédelmi problémáját orvosolni lehet.

A tiltó jogszabály 2020.05.29-én lépett hatályba. (és ezt visszamenőlegesen is alkalmazni kellett a folyamatban lévő eljárásokra is) Ez egy közigazgatási eljárás amire az általános 60 napos eljárás idő érvényes. A BFKH semmit nem csinált a kérvényemmel közel fél évig (se egy tájékoztatás, se egy eljárási határidő hosszabbításról szóló határozatot/végzést nem kaptam), ezután 2020. április elején telefonon felhívtam őket, és azt mondták hogy, írásban kérhetem az ügyem és a kapcsolódó iratok áttételét a születési hely szerinti anyakönyvi hivatalhoz érdemi döntés meghozatalára mert, ők nem fognak érdemben dönteni. Ezt megtettem.

Ezután a BFKH várt még több mint egy hónapot és a törvény hatályba lépését követően 2020.06.03-án küldte meg az anyakönyv vezetőnek az iratanyagot, bármiféle érdemi döntés nélkül, azért hogy az új jogszabály miatt az anyakönyv vezetőnek kelljen meghoznia az elutasító döntést.

Az anyakönyv vezető, mivel mást nem tehetett a hatályos jogszabály miatt 2020.07.17-én kelt határozattal elutasította. Ezt én még a 30 napos határidőn belül megtámadtam a bíróságon. A Törvényszék 2020.10.28-án megsemmisítette a határozatot, mivel megállapította hogy az érdemi döntést a BFKH-nak kell meghoznia, mivel ők rendelkeznek jogkörrel az ilyen ügyekben (az anyakönyvi hivatalnak csak bejegyzési kötelezettsége van ilyen ügyekben) ezért jogellenesen tették át döntés nélkül az anyakönyvi hivatalhoz, valamint kötelezte a BFKH-t az eljárás lefolytatására.

A BFKH lefolytatta az eljárást, 2020.11.12-én hozott egy határozatot amiben a törvényre hivatkozva elutasította a kérvényemet (de ebben a határozatában elfogadta a szakvéleményeimet támogató eü szakvéleményként és elismerte hogy az eljárást is megfelelően kezdeményeztem - ez még fontos lesz) Ezt a Fővárosi törvényszéken támadtam meg - kérve a bíróságot hogy változtassa meg a határozatot, vagy kötelezze a BFKH-t új eljárás lefolytatására, ha pedig a jogi szabályozás nem teszi ezt lehetővé akkor küldje a jogszabályt az Alkotmánybíróság elé normakontrol eljárásra. A fővárosi törvényszék 2021.01.08-án áttette az ügyet a Győri törvényszékre (lakhely szerinti). A Győri Tvsz. 2021.02.25-én az eljárást felfüggesztette, az alkotmánybíróság előtt folyamatban lévő (hasonló ügy miatt indult) eljárás befejezéséig.

A Győti Tvsz. 2021.04.01-én végzésben tájékoztatott hogy az Alkotmánybíróság megsemmisítette a tiltó jogszabály visszamenőleges alkalmazását mert az alaptörvény ellenes, és folytatja az eljárást. A bíróság 2021.05.20-án megsemmisítette a BFKH határozatát, és új eljárásra kötelezte, azzal a megkötéssel hogy a tiltó jogszabály előtti jogszabályok alapján járjon el.

A BFKH ismételten lefolytatta az eljárást amit 2021.05.28-án hozott határozatával ismételten elutasított arra hivatkozva hogy a jogszabályok nem határozzák meg a támogató eü-szakvélemények mibenlétét és ők nem tudnak dönteni hogy a benyújtott orvosi szakvélemények támogató eü szakvéleménynek minősülnek-e (mint írtam az első határozatában elfogadta támogató eü szakvéleménynek az orvosi szakvéleményeket).

Ezt szintén megtámadtam a Győri Tvsz előtt. Ebben a bírósági eljárásban a BFKH megpróbálta hiteltelenné tenni a szakvéleményeimet és az azokat kiállító orvosokat, engem megpróbált rossz színben feltüntetni miszerint nem fizettem meg az illetéket, illetve nem az előírt módon adtam be a kérvényt (fentebb írtam, tájékoztatást kértem tőlük és az alapján fizettem meg az illetéket és nyújtottam be a kérvényt, amit az első határozatában szintén elismert). A bíróságot arra kértem a keresetben hogy másítsa meg a BFKH döntését, vagy kötelezze új eljárásra azzal a feltétellel hogy a korábbi határozatában foglaltak szerint fogadja el a szakvéleményeket vagy ha nem hajlandó erre, akkor a jogszabályok szerint (amik a benyújtáskor is hatályosak voltak) rendeljen ki igazságügyi orvosszakértőt a szakvélemények felülvizsgálatára.

A bíróság 2021.10.04-én megsemmisítette a BFKH határozatát és új eljárásra kötelezte, úgy hogy vagy a korábbi határozatában foglaltak szerint saját hatáskörben értékelje a szakvéleményeket vagy rendeljen ki szakértőt amire ha nem tud dönteni egy szakkérdésben törvény is kötelezi. A BFKH megindította az eljárást, majd ezt 2021.10.11-én fel is függesztette, mert közben már születtek hasonló ügyekben bírósági ítéletek szerte az országban és ezekből néhányat a Kúria elé küldött felülvizsgálatra.

Az eljárás folytatására és érdemi döntés meghozatalára kértem a BFKH-t 2021.12.02-én (jogszabály szerint ehhez jogom van, és nem csináltak semmit) Az eljárást 2021.12.22-én folytatta mivel a Kúria helyben hagyta az ítéleteket de rögtön aznap ismét felfüggesztette mert közben még néhány, az enyémmel azonos bírósági ítéletet küldött a Kúria elé és várja a döntésüket. (ez volt az érdemi döntés)

A BFKH 2022.04.11- folytatták az eljárást, valamint egy felszólítást kaptam hiánypótlásra, mi szerint fizessem meg a 10000 forint illetéket, mert én csak 3000-et fizettem meg (a tájékoztatásuk alapján mely megfizetését első határozatukban elismerték) valamint tegyek nyilatkozatot személyesen egy anyakönyv vezető előtt a nem- és névváltoztatási szándékomról, mert a névváltoztatási kérvényt személyesen kell benyújtani az anyakönyvvezető előtt, én levélben kérvényeztem (a tájékoztatójuk és a korábbi kialakult joggyakorlat alapján, melyet szintén elismertek az első határozatukban) erre a végzés kézhezvételétől számítva 8 napom volt, különben megszüntetik az eljárást. Ennek eleget téve, átutaltam a 10000-et és még pont határidőben 2022.04.25-én megjelentem az anyakönyvvezető előtt személyesen is nyilatkozni.

Ezután 2022.05.30-án kaptam tőlük egy végzést, melyben felszólítottak hogy nyilatkozzak, hogy alávetem-e magam az igazságügyi orvosszakértői vizsgálatnak. Ennek szintén azonnal eleget tettem.

Ezután megint hónapokat vártam, 2022.10.10-én küldtem nekik egy hivatalos megkeresést hogy hogyan is áll az ügyem és a szakértő kirendelés. Erre 2023.02.10-én kelt határozatukban válaszoltak, hogy kirendelték a igazságügyi orvosszakértőket.

A szakértői vizsgálat 2023.05.23-án volt (jogszabály szerint a szakértőnek 90 napja van elkészítenie és megküldenie a szakvéleményt a kérelmezőnek, ez esetben a BFKH-nak) e-mailen érdeklődtem most 2023.augusztus elején a szakértői testületnél hogy hogyan is áll a szakvélemény, azt válaszolták hogy augusztus elején megküldték a BFKH-nak.

Nem rég kaptam kézhez a BFKH 2023.08.21-én kelt értesítését, miszerint beérkezett hozzájuk a támogató eü szakvélemény és azt továbbították az születési hely szerinti anyakönyvvezető felé a megváltozott nem és utónév bejegyzése végett.

Most arra várok hogy értesítsen az anyakönyvi hivatal hogy a bejegyzés megtörtént, ezután tudom csak kikérni az új anyakönyvi kivonatot amivel új személyit, lakcímkártyát, jogsit, útlevelet tudok majd csináltatni.

Bocs, kicsit hosszú lett. De ez csak egy "rövid" összefoglaló, az életben ez nekem eddig több mint 3 és fél évet valamint több száz oldalnyi jogi dokumentumot jelent.

És nem én vagyok az egyetlen, jelenleg is több tucat ember áll hasonló peres/jogi viszonyban a BFKH-val, különböző stádiumokban az ügyükkel.

Itt egy lista: [link]

ezek csak azok az ügyek amit a Háttértársaság segítségével adtak be.

Nos, mi a véleményed egy ilyesfajta eljárásról?

Niki

2023. aug. 30. 20:03
 33/38 anonim ***** válasza:
100%

"Nos, mi a véleményed egy ilyesfajta eljárásról?"

Röviden és tömören: Éljen a jó öreg bürokrácia...

2023. aug. 30. 20:46
 34/38 harminezer oxigén ***** válasza:
92%

Ez nem a bürokrácia miatt van így, nettó szemétségből ott gáncsolják a transzneműeket ahol csak tudják, miközben megy a központosított hergelés és gyűlöletkampány a melegek és ellenünk, csak mert most épp ez a kormányzati direktíva.

És én még "szerencsés" vagyok hogy időben be tudtam adni a kérvényemet.

Akik nem adtak, nem tudtak beadni kérvényt a tiltás előtt, azoknak most lehetőségük sincs a jogi nem- és névváltoztatásra a tiltó jogszabály miatt. (az Alkotmánybíróság csak a visszamenőleges, folyamatban lévő ügyekre történő alkalmazását törölte el) És akár napi szinten ki lehetnek téve az olyan eseteknek mint amit még fentebb írtam, pusztán az okmányaik miatt.

Niki

2023. aug. 30. 20:57
 35/38 anonim ***** válasza:
10%
Miért nem találnak ki amúgy maguknak valami újat, mármint a házasság helyett.
2023. aug. 31. 01:13
 36/38 anonim ***** válasza:
0%
#35 Ki van találva. Ezt írtam le a legelső válaszban.
2023. aug. 31. 07:29
 37/38 anonim ***** válasza:
0%

3 69 fasiszta diktatúra igen. (Megsúgom a homofób antiszemita fidesz is az)

Egy dk-s

2023. aug. 31. 16:39
 38/38 anonim ***** válasza:
Jobboldaliként támogatom a melegházasságot amennyiben polgári és nem egyházi házasságról beszélünk.
febr. 24. 15:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!