Jobboldaliak. Támogatnátok a meleg házasságot? Feltéve, ha a szivárvány mozgalom leáll Magyarországon.
Tehát engedjük őket házasodni.
Cserébe nincs pride, nincs semmiféle nyomulás. Úgy kell viselkedniük, mint egy normális ember. Nem hirdethetik, hogy hű de jó én más identitású vagyok.
Mi ez, ha nem win-win helyzet? Mintha egy hosszú háború után békét kötnénk.
Csak fideszes / Mi hazánkos jobboldaliakra vagy kíváncsi? Én párt nélküli vagyok, de garantáltam többet jártam templomba, és jobban figyeltem az elhangzottakra, mint az átlag fideszes politikus. És mindenesetre boldogan támogatnám, mert jobban utálom az LMBT mozgalmak, mint amennyi problémám van a homoszexualitással. Más kérdés, hogy nem állnának le, hiszen sok országban házasodhatnak a melegek, és mégsem tűnt el a mozgalom.
-Konzervatív keresztény vagyok, nekem az emberi élet beteljesedése egy férfi-nő házasság, amiből gyerekek születnek. És sok minden másról is megvan a magam konzervatív keresztény véleményem. De egyrészt a többség soha nem is követte tiszta szívvel Istent, valójában még a felvilágosodás előtti korokban sem! Szóval nem tartom célnak, hogy kényszerrel terjeszkedjen a kereszténység, hanem inkább őszinte meggyőződésből gyakorolja, aki szeretné. Másrészt szerintem képmutatás, ha a kereszténység védelme nevében a házasság előtti szex természetes, az "én gyerekeim a kutyáim" mentalitás természetes, de a homoszexualitásra meg köpködünk (főleg ha egyes pletykák és a belga rendőrség szerint a Fidesz berkeiben sem épp ismeretlen jelenség). Egy szó mint száz, éntőlem felnőtt melegek köthetnének polgári házasságot, ha már élettársi kapcsolatot is köthetnek. Viszont amit kifejezetten támogatnék, hogy állami gyereknevelésről amennyi terhet le tudnak venni normális körülmények biztosításával egy gyerek számára, azt megtehessék.
-Az LMB-ről elmondtam a véleményemet, utána jön a T betű. Itt úgy veszem észre, hogy vannak azok, akik férfiként felvesznek egy parókát, egy szoknyát és játsszák az eszüket. Ez valami exhibicionista szerepjáték a számukra, amiben én köszönöm szépen, nem kívánok részt venni. Vannak, akik tinédzserként kipróbálják ezt is, mert most épp a szivárvány a felkapott. Na igen, a kérdéshez visszatérve ezért lenne jó, ha leállna a szivárványos mozgalom. És végül vannak azok, akik tényleg szenvednek, mert ellenkező neműnek érzik magukat. Ez egy óriási sorscsapás és nem tudom mi erre a jó megoldás. Logikusan gondolkodva vagy a szellemét kell megváltoztatni, vagy a testét, különben szenved. Amíg lehet, én mindenképpen a testmodifikáció elkerülését és az Isten teremtett állapot elfogadását javasolnám az ilyen embereknek. De valamilyen szinten megértő vagyok a műtéttel szemben is, még ha nem is azt tartom a legjobb megoldásnak.
-Az ezt követő betűk: A Queerről értelmes, érthető definíciót még soha nem találtam. Az interszexualitás szerintem unatkozó emberek hülyesége, akik évről évre egyre több társadalmi nemet találnak ki. (Az előbb említett trasszexuálisok a saját testükkel nem tudnak azonosulni, azért vagyok velük elfogadóbb.) Az aszexuálist meg szerintem csak úgy hozzácsapták, hogy még egy betű legyen.
"Logikusan gondolkodva vagy a szellemét kell megváltoztatni, vagy a testét, különben szenved. Amíg lehet, én mindenképpen a testmodifikáció elkerülését és az Isten teremtett állapot elfogadását javasolnám az ilyen embereknek. De valamilyen szinten megértő vagyok a műtéttel szemben is, még ha nem is azt tartom a legjobb megoldásnak."
Hidd el, szerintem a legtöbb transznemű sokkal szívesebben élne a testének megfelelő nemként, tehát szívesebben változtatnák meg a szellemüket, ahogy te fogalmaztál, de ez egyszerűen az orvostudomány jelenlegi képességeivel nem lehetséges. Volt rá kísérlet, a gyógyszeres és műtéti kezelések előtt nagyon sokáig, vannak, akik ma is próbálkoznak vele, egyszerűen nem működik. Ez lehet, hogy a jövőben változni fog, de amíg itt tart a tudomány, addig a testet orientálni a szellemhez könnyebb és hatékonyabb, mint fordítva.
Hozzáteszem, a nemi diszfória nem az egyetlen típusa a diszfóriának, ott van még pl. A testi diszmorfia is, ahol valaki úgy érzi, hogy bizonyos testrészével nem tud azonosulni, és ezért el akarja távolítani, tehát pl. úgy érzi, hogy az egyik lába idegen, ez szorongást, depressziót, egyéb mentális tüneteket okoz benne, ezért amputálni akarja azt a lábát. Erre a típusú diszfóriára a modern orvoslásnak semmiféle általánosan elfogadott gyógymódja nincs. Próbálkoztak és ma is próbálkoznak különböző kognitív terapetikus eszközökkel és metódusokkal, voltak és vannak kísérletek különböző gyógyszerekkel is, semmi nem működik, ezek az egyének az életük végéig fognak szenvedni ebben a betegségben, ha követik az orvosuk tanácsát. Ami viszont külső szemlélőként nehezen megérthető, az az, hogy bizony van egy módszer, amit a különböző etikai aggályok miatt orvosok nem hajtanak végre, viszont a páciensek kifejezetten gyakran, és szinte minden esetben megszünteti a testi diszmorfia tüneteit: az adott testrész eltávolítása.
Itt viszont szerintem érdemes picit mérlegelni az orvoslás etikai pozícióját. Az orvosok ugye azzal érvelnek, hogy egy testrész eltávolítása műtéti módon ilyen esetekben etikátlan, ezért nem hajtják végre. De ezzel gyakorlatilag nem akadályozzák meg, hogy a beteg levágja mondjuk a lábát, hogy jobban legyen, csupán azt mondják, hogy mi nem fogjuk biztonságos, tiszta, műtői körülmények között amputálni a lábadat, inkább járj egy olyan terápiára, ami nem működik, szedd a gyógyszereket, amelyek nem működnek, hátha segít, aminek a végeredménye az, hogy a páciens vesz egy körfűrészt, egy baromi erős fájdalomcsillapítót, kihívja magára a mentőket, majd amíg kiérnek, a körfűrésszel levágja a lábát. Namost akkor nem lenne sokkal jobb megoldás, ha ez inkább egy tiszta műtőben, egy sebész keze által történne? Hiszen azt tudjuk, hogy ez egy hatékony megoldás a teszti diszmorfia megszüntetésére, más módszerünk meg nincsen.
Picit eltávolodtam a témától, de visszatérnék a transzneműekre. A gender affirming treatment (GAT) nevű kezelés működik. Méghozzá nem csak, hogy működik, elképesztően jól működik, konkrétan a világ egyik leghatásosabb kezeléstípusa. Persze, lesznek esetek, ahol a páciens úgy dönt, hogy neki mégsem ez a jó megoldás, de ez MINDEN orvosi kezelésnél rizikó, ez alapján nem tiltunk be valamit. Ha egy serdülő mondjuk 13 évesen kemoterápiát, vagy sugárkezelést kap, annak is lehetnek súlyos következményei, és az is lehet, hogy a páciens később megbánja (sőt, a kemoterápiát még az életmentő esetekben is a páciensek kb. 20%-a bánja meg). Ettől még nem tiltjuk be a kemoterápiát, mert habár valóban egy nagyon komoly kezelés, potenciálisan nagyon súlyos következményekkel, a pozitív hatásai vitathatatlanok. Ugyanez igaz a GAT-re. Egy ideális világban nem a politikusok döntik el, hogy egy orvosnak és egy páciensnek mit szabad, és mit nem, hanem az orvosok és a páciensek közösen. Az orvos feladata az, hogy elmagyarázza a páciensnek, hogy az adott orvosi kezelésnek mik a lehetséges következményei, mik a lehetséges következményei annak, ha a páciens nem veszi igénybe a kezelést, mik az alternatívák, melyik kezelés mennyire hatásos, stb., és ezek alapján ketten mérlegelik, hogy van-e értelme a kezelésnek.
"A Queerről értelmes, érthető definíciót még soha nem találtam"
Pedig ez holt egyszerű: a queer az, aki nem tud azonosulni a ciszheteró identitással, viszont nem tudja, vagy nem akarja elkötelezni magát a többi jelző mellett sem.
"Az interszexualitás szerintem unatkozó emberek hülyesége, akik évről évre egyre több társadalmi nemet találnak ki"
Az interszexualitás nem egy társadalmi nem, hanem azon biológiai nemek halmaza, amelyek nem férnek bele a hagyományos hím-nőstény felosztásba, mert mondjuk nem XY vagy XX kromoszómájuk van, hanem valami más, vagy mert náluk egyszerre több nemi jelleg is kifejlődött.
"#1 azért hazudozni nem kellene, a névváltoztatás, örökbefogadás, hagyatéki ügyek, valamint baleset, betegség esetén kórházban sem ő minősül a legközelebbi hozzátartozónak."
Nem, te tudod rosszul. Egyedül a házassági név használatra és az örökbefogadásra valóban nem vonatkozik, minden másra (így a hagyatéki ügyekre és a kórházi ügyekre is) igen. Fent van amúgy a rendelet, csak el kéne olvasni.
"A bejegyzett élettársi kapcsolat esetén a túlélő bejegyzett élettárs a túlélő házastársra vonatkozó szabályok szerint örökös, így végintézkedés nélkül is örökölhet." (forrás: [link]
valamint:
"A Polgári Törvénykönyv 8:1. § (1) bekezdése alapján közeli hozzátartozók: a házastárs (bejegyzett élettárs), az egyeneságbeli rokon (lemenők: gyermek, unoka; felmenők: szülő, nagyszülő...), az örökbefogadott, a mostoha- és neveltgyermek, az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelőszülő, valamint a testvér." (forrás: [link]
#15 “házassági név használatra és az örökbefogadásra valóban nem vonatkozik”
Ergo azt állítani, hogy minden joguk megvan, mint a házastársaknak, hazugság.
Nekem tetszik az ötlet.
Jobboldali vagyok.
"Hidd el, szerintem a legtöbb transznemű sokkal szívesebben élne a testének megfelelő nemként"
Ezt könnyen elhiszem!
"a queer az, aki nem tud azonosulni a ciszheteró identitással, viszont nem tudja, vagy nem akarja elkötelezni magát a többi jelző mellett sem."
Ismerem ezt a definíciót, de ez nem egy egzakt definíció. Így számomra érthetetlen, hogy mit jelent.
"Az interszexualitás nem egy társadalmi nem, hanem azon biológiai nemek halmaza, amelyek nem férnek bele a hagyományos hím-nőstény felosztásba, mert mondjuk nem XY vagy XX kromoszómájuk van, hanem valami más, vagy mert náluk egyszerre több nemi jelleg is kifejlődött."
Most utána olvastam és tényleg összekevertem! Ha valakinek fejlődési vagy genetikai rendellenessége van, arról természetesen. Bár nem értem, hogy ennek mi köze a büszkeséghez (pride) tárgya. Miért nem ugyanúgy kezeljük, mint mondjuk az ajakhasadékos fejlődési rendellenességet?
Az interszexualitástól elvonatkottatva amellett kitartok, hogy "unatkozó emberek hülyesége", amikor a társadalmi nemekbe belebonyolódunk, és kitaláljuk, hogy én társadalmilag félig nőnek, negyedrészt férfinek, és negyed részt egyiknek sem érzem magam, és erre kitalálok egy nevet, ami tegnap még nem is létezett, és eszerint kell rám hivatkozni. Szerintem bőven elég információ egy személy leírásához a (születéskori vagy nemváltoztató műtét UTÁNI) biológiai neme.
“Ismerem ezt a definíciót, de ez nem egy egzakt definíció. Így számomra érthetetlen, hogy mit jelent.”
Pedig elég egyértelmű a definíció. Ha nem érted az egyéni probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!